Az LMP kéri Novák Katalint, hogy támogassa a párt népszavazási kezdeményezését

Pintér Bence 2023-12-04 15:31:50
Az LMP politikusa szerint Novák Katalin kijelentései „nem állnak pontos köszönőviszonyban a valósággal”.

Az LMP arra kéri Novák Katalin államfőt, hogy támogassa a párt azon népszavazási kezdeményezését, ami hatályon kívül helyezné a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvényt.

Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes hétfői, budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a köztársasági elnök a közelmúltban részt vett és beszédet mondott az ENSZ Dubajban tartott Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28). Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: úgy vették észre, hogy Novák Katalin kijelentései „nem állnak pontos köszönőviszonyban a valósággal, számos ponton olyan információkat tartalmazott ez a beszéd, amelyek nem állják meg a helyüket”.

Az államfő többek között azt mondta, hogy „a magyar klímaprogram a legambiciózusabb programnak tekinthető, ez ugye közel sincsen így” – jelentette ki a képviselő.

A kormányzati tervek három új gázerőmű üzembe helyezéséről szólnak, ez már önmagában ellentmond mindenféle klímavédelmi célkitűzésnek – hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

A köztársasági elnök arról is beszélt, hogy Magyarország jelentősen csökkentette a CO2-kibocsátását, de, mit a képviselő mondta – ez sem így van. Mivel az elmúlt nyolc-kilenc évben az ország károsanyag-kibocsátása öt százalékkal nőtt – közölte a frakcióvezető-helyettes. Az államfő szavaival ellentétben az ország még a zöldenergia-termelésben sem jár az élen – tette hozzá.

Ha Novák Katalinnak tényleg fontosak a zöld, klímavédelmi célkitűzések, ha tényleg szeretne tenni annak érdekében, hogy megvédjük környezetünk élhetőségét, akkor csatlakoznia kell az LMP által meghirdetett népszavazási kezdeményezéshez – foglalta össze mondanivalóját.

Szólj hozzá!

Megújulhat a Sokorópátkai út Győr-Ménfőcsanakon

Állami kezelésű az út, de az önkormányzat is beszáll a felújításába.

Ungár Péter: Donáth Anna az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrehozásnak mozgalmával megvezeti a választókat

Az LMP parlamenti képviselője arról ír, hogy a gyermekvédelmet Magyarországon rendbe tenni jelenleg csak az Orbán-kormány tudja.

Kellemes tavaszi idővel indul a hét

A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések.

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.