Márki-Zay Péter Szombathelyen: Örülök, hogy ilyen sokan összegyűltünk Siófokon!

Farkas Bazsi 2023-11-27 07:59:00
A politikus aztán hamar kijavította magát, de más egyéb érdekességet is mondott beszéde közben. Bödőcs szerinte Vas megye szülötte, a Roszatom pedig állítása szerint 100 milliárd forintért veszi meg az RTL Klubot Orbán Viktornak.

Péntek este hat órakor a szombathelyi Magic Pizzériában tartott fórumot a Mindenki Magyarországa Néppárt. A párt elnöke Márki-Zay Péter és, annak szentgotthárdi illetőségű alelnöke Bana Tibor fogadta a helyieket. A szombathelyi önkormányzat két képviselője Koczka Tibor (Pro Savaria) és Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!) is a rövid beszédet mondott. Leginkább a helyi működő modellről beszéltek és arról, hogy leginkább most önerőből fejlődik a város.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Bana azt mondta, hogy szerinte sok új, és friss arc kell a politikába, elég már az agyon harcolt politikusokból. A Fidesz kisajátította a nemzeti szót, amit nem szabad hagyniuk, hiszen sok olyan nemzeti érzelmű ember is van, aki nem ért egyet a Fidesz politikájával. Egy másik témát érintve arról beszélt, hogy az ellenőrizetlen migráció elítélendő.

Bár Bana a Mindenki Magyarországa Néppárt alelnöke, Szentgotthárdon mégis függetlenként jelölteti magát polgármesternek. Ezt később azzal magyarázta, hogy a pártpolitikát nem szeretné bevinni az önkormányzatba, még csak a látszatát sem akarja annak megteremteni, hogy valamiféle pártérdeket kellene leendő településvezetőként kiszpolgálnia.

Sem Orbán, sem Gyurcsány nem tud semmiféle jövőképet felvázolni, mindkettőjüknek el kell tűnniük a közéletből - mondta.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Az országos szakpolitikára rátérve, Bana hangsúlyozta, hogy az oktatást kell támogatni, és meg kell adni mindent az ágazatnak, amire csak szüksége van.

Örülök, hogy ennyien itt vagyunk itt Siófokon - kezdte így Márki-Zay, majd rögtön rá is jött a tévedésére és korrigált. Elszólását annak tudta be, hogy sokat beszélt délután a siófoki polgármesterrel és benne ragadt a településnév.

Közel egy órát beszélt a pártelnök. 

Azzal kezdett, hogy régebb óta jobboldali, mint a Fidesz, ami a legutóbbi három választást a rezsicsökkentéssel, a migránsokkal majd a háborúval nyerte meg. De témát csináltak abból is, hogy a baloldal szerintük, átoperáltatná a gyerekeket. 

Ezek mind hazugságok, a Fidesz tehát nyiltan hazugságokkal nyert, és 2026-ban is ezt fogja csinálni. Hiába próbáltuk terjeszteni az igazságot és a Nyomtass Te Is mozgalommal, hiába próbáltuk meg eljuttatni a valóságot a propagandával szemben nem tudtunk eredményesen harcolni  - mondta Márki-Zay.

Majd a propaganda mértékét próbálta bemutatni a politikus. Mint mondta 2018-ban még volt független sajtó, már oda jutott a rendszer, hogy ajtóról ajtóra járni és kopogtatva mondják el a propagandát, hogy a sport meccsek szüneteiben rövid hírekkel bombázzák a nézőket.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Oda jutottunk, hogy Vas megye híres szülöttét Bödőcs Tibort nem engedik be a rádióba - emelte ki. (Bödőcs egyébként a Zala megyei Búcsúszentlászlóban nevelkedett, Zalaegerszegen született - szerk.)

A migráns helyzetre áttérve kiemelte, hogy Orbán egy hazaáruló, őrült gazember, aki eddig 1300 embercsempészt engedett szabadon. Szerinte Orbán Viktor látványosan nem tudja megvédeni Magyarországot az illegalis bevándorlástól. 

A kormány lakosságcserét hajt végre - folytatta egy másik témával Márki-Zay. 10 ezer számra telepítenek be vendégmunkásokat, fogy a magyar, és hozzák be a migránsokat - mondta.

Majd arról beszélt, hogy a 80-as években mélyszegénységben élő Románia, most 20%-val jobb életszínvonalat nyújt a románoknak, mint a magyar kormány a magyaroknak. 

Gyurcsány Ferenc idejében kémek dolgoztak a magyar hivatalokban és vallathatták a magyar embereket - folytatta egy merész kijelentéssel.

Majd beszélt arról is, hogy pártjának nagyon sok programpontja van, ám ezt most idő hiányában nem tudja elmondani. Majd közel fél órát beszélt még.

A folytatásban leginkább az árulásról, és az árulókról beszélt.

Az LMP és a Jobbik megszavazta, hogy magyar katonákat küldejnek az afrikai Csádba. Árulók - szögezte le. 

Szerinte ellenállásra van szükség. 57 ellenzéki képviselő van a Parlamentben, akik közül egy sem állt ki Hadházy Ákos mellett, akkor, amikor nem vette fel a mandátumát. 

A legnagyobb áruló Ungár Péter. Mi mindig ki fogunk állni az üldözöttek mellett - szögezte le.

Beszélt arról is, hogy szerinte kultúraváltás kell. 2019 elptt a Korrupciókutató Intézet szerint Hódmezővásárhely a legkorruptabb város volt, ugyanez az intézet kimondta, hogy most a legkisebb a korrupció a városban.

A Fidesz szerinte pénzzel zsarolja az ellenzéki parlamenti pártokat. Ezért szeretnének képviselőt juttatni az Európai Parlamente, ahol az Európai Néppárt tagjává válnának. Innen kezdenék el felszámolni a magyar korrupciót.

Fotók: Farkas Bazsi

 

Az akkumulátorgyárak témáját érintve a polgármester elmondta, hogy védett erdőket vágnak ki, a Tiszát elterelik, a Dunából vizet vonnak ki csakis a gyárépítés miatt. 

Szerinte Paks 2-őt csakis azért építteti meg Orbán az oroszokkal, mert a cserébe a Roszatom 100 milliárd forintért megveszi neki az RTL Klubot - ezt Simicska Lajos, Orbán egykori legjobb barátja és üzlettársa mondta. 

Orbán ha jól meg van fizetve, nem fog az akkumulátorgyárak kezére csapni, ez pedig hazaárulás - húzta alá.

Az est végeztével az hangzott el, hogy két, három héten belül megalakítják a Mindenki Magyarországa Néppárt alapszervezeteit. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.