Újabb szombathelyi útfelújítást jelentett be Bokányi Adrienn

Farkas Bazsi 2023-11-23 18:22:06
A Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. 

A Szombathelyi Televízió vendége volt Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!), Szombathely 2-es választókörzetének (Stromfeld-lakótelep és környéke) képviselője, valamint a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnoka.

Küzdelmes 4 év áll mögöttünk, a covid, a háborús helyzet, az energiaválság inkább nem is folytatom. Nem is lehetett úgy dolgozni, mint úgymond békeidőben, nem volt például külön képviselői keretünk, mint az előző ciklusban. Ez azért sok kis apró dolgot meg tudod oldani: játszóeszköz vagy pad kihelyezés, civil szervezet támogatását. Gyors segítség volt ez , különösebb bürokratikus utak nélkül. Nekünk ilyen nem volt, ennek ellenére sikeresnek ítélem meg az elmúlt 4 évet - kezdte ezzel Bokányi.

A képviselő a nagyobb megvalósított projektek körében a Nádasdy utca felújítását említette, szerinte ez azonban nem csak az általa képviselt körzet sikere, mivel komoly összvárosi hatása is volt.

A már elkezdett, a körzetet érintő beruházások kapcsán elmondta, hogy a Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. A terveknek megfelelően hamarosan elindul a volt huszár laktanya területén átvezető út tervezése is.

A járdafelújításokkal kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy az Éhen Gyula téren, a Söptei úton, a Welther Károly utcában, a Stromfeld-lakótelepen a tömb házakat összekötő járdák, a Bárdossy-Németh János utcában valósult meg járdaépítés.

Bokányi emlékeztetett, hogy nemrég átadták azt a gyalogátkelőt, ami a Metro áruházhoz biztosít zavartalan átkelést. 

A 11-es Huszár úti volt laktanyával kapcsolatban a politikus emlékeztetett, hogy sikerült értékesíteni a B területet, így ott hamarosan lakások épülhetnek. Az A területen azonban műemlék védett épületek vannak, így azokkal nagyon nehéz mit kezdeni. Azonban az önkormányzat így is sok mindent megtesz a terület kihasználtságáért, a terület 1-1 részeit ingyenesen adják bérbe. 

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a Stromfeld-lakótelepen 13 parkolót tudtak kialakítani, de a tervek szerint további parkolókat is építenek decemberben.

Bokányi arról is beszélt, hogy okos zebrát telepítettek a 11-es Huszár út forgalmas szakaszára. 

Amennyiben tehetném a város összes gyalogátkelőjére ilyen eszközt telepítenék, mert a biztonság nagyon fontos - emelte ki.

A körzet érintett az intermodális csomóponttal, aminek a lényege az, hogy a vasútállomás és a buszpályaudvar közvetlenül egymás szomszédságában helyezkedne el. Ezzel kapcsolatban Bokányi annyit tudott elmondani, hogy nincsen új fejlemény a beruházás körül.

Amíg a tervezési folyamatba nem kerül bele a környéken lakók véleménye, ameddig nincsen egy társadalmi egyeztetés, addig számomra ez a projekt teljességgel elfogadhatatlan - mondta a képviselő. 

A tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a tervezők nem vették figyelemben a már meglévő élénk forgalmat, valamint a történelmi vasútállomás épülete mellé is beterveztek egy emeletes parkolóházat, ami teljesen “agyonnyomná” az állomás épületét. Számára ez sem támogatható.

Bokányi Adrienn, a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnokként is dolgozik. Nevéhez fűződik a Szombathely 2030 program. 

Uniós mentorokkal dolgoztuk ki a főbb pontokat, aztán egy helyi széles együttműködést hozott. Az egyetem, a kamara, Közlekedéstudományi Intézet, Digitális Innovációs Központ, és még sorolhatnám ki mindenki csatlakozott. Két kulcs projektünk van: az egyik egy zöld hidrogén ökoszisztéma kifejlesztése, a másik pedig egy kutatás fejlesztési, és innovációs projekt - beszélt a részletekről a tanácsnok.

Az Éljen Szombathely! Egyesület már bejelentette a 2024-es önkormányzati választáson induló jelöltjeit. Bokányi Adrienn ismét elindul a választáson. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy számára magától értetődő volt, hogy újra elindul. Reméli, hogy a választók újra megtisztelik a bizalmukkal. 

Az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon bizakodik abban, hogy marad városvezetői pozícióban az Éljen Szombathely!

Sok választói visszajelzést kapok, hogy soha nem volt még az lakókörnyezetünk ennyire rendezett, és soha nem érezték még azt, hogy tényleg van gazdája a városnak. Ilyenkor érzem, hogy van értelme a munkámnak és ez ad erőt ahhoz, hogy folytassam tovább - zárt így.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.