Újabb szombathelyi útfelújítást jelentett be Bokányi Adrienn

Farkas Bazsi 2023-11-23 18:22:06
A Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. 

A Szombathelyi Televízió vendége volt Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!), Szombathely 2-es választókörzetének (Stromfeld-lakótelep és környéke) képviselője, valamint a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnoka.

Küzdelmes 4 év áll mögöttünk, a covid, a háborús helyzet, az energiaválság inkább nem is folytatom. Nem is lehetett úgy dolgozni, mint úgymond békeidőben, nem volt például külön képviselői keretünk, mint az előző ciklusban. Ez azért sok kis apró dolgot meg tudod oldani: játszóeszköz vagy pad kihelyezés, civil szervezet támogatását. Gyors segítség volt ez , különösebb bürokratikus utak nélkül. Nekünk ilyen nem volt, ennek ellenére sikeresnek ítélem meg az elmúlt 4 évet - kezdte ezzel Bokányi.

A képviselő a nagyobb megvalósított projektek körében a Nádasdy utca felújítását említette, szerinte ez azonban nem csak az általa képviselt körzet sikere, mivel komoly összvárosi hatása is volt.

A már elkezdett, a körzetet érintő beruházások kapcsán elmondta, hogy a Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. A terveknek megfelelően hamarosan elindul a volt huszár laktanya területén átvezető út tervezése is.

A járdafelújításokkal kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy az Éhen Gyula téren, a Söptei úton, a Welther Károly utcában, a Stromfeld-lakótelepen a tömb házakat összekötő járdák, a Bárdossy-Németh János utcában valósult meg járdaépítés.

Bokányi emlékeztetett, hogy nemrég átadták azt a gyalogátkelőt, ami a Metro áruházhoz biztosít zavartalan átkelést. 

A 11-es Huszár úti volt laktanyával kapcsolatban a politikus emlékeztetett, hogy sikerült értékesíteni a B területet, így ott hamarosan lakások épülhetnek. Az A területen azonban műemlék védett épületek vannak, így azokkal nagyon nehéz mit kezdeni. Azonban az önkormányzat így is sok mindent megtesz a terület kihasználtságáért, a terület 1-1 részeit ingyenesen adják bérbe. 

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a Stromfeld-lakótelepen 13 parkolót tudtak kialakítani, de a tervek szerint további parkolókat is építenek decemberben.

Bokányi arról is beszélt, hogy okos zebrát telepítettek a 11-es Huszár út forgalmas szakaszára. 

Amennyiben tehetném a város összes gyalogátkelőjére ilyen eszközt telepítenék, mert a biztonság nagyon fontos - emelte ki.

A körzet érintett az intermodális csomóponttal, aminek a lényege az, hogy a vasútállomás és a buszpályaudvar közvetlenül egymás szomszédságában helyezkedne el. Ezzel kapcsolatban Bokányi annyit tudott elmondani, hogy nincsen új fejlemény a beruházás körül.

Amíg a tervezési folyamatba nem kerül bele a környéken lakók véleménye, ameddig nincsen egy társadalmi egyeztetés, addig számomra ez a projekt teljességgel elfogadhatatlan - mondta a képviselő. 

A tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a tervezők nem vették figyelemben a már meglévő élénk forgalmat, valamint a történelmi vasútállomás épülete mellé is beterveztek egy emeletes parkolóházat, ami teljesen “agyonnyomná” az állomás épületét. Számára ez sem támogatható.

Bokányi Adrienn, a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnokként is dolgozik. Nevéhez fűződik a Szombathely 2030 program. 

Uniós mentorokkal dolgoztuk ki a főbb pontokat, aztán egy helyi széles együttműködést hozott. Az egyetem, a kamara, Közlekedéstudományi Intézet, Digitális Innovációs Központ, és még sorolhatnám ki mindenki csatlakozott. Két kulcs projektünk van: az egyik egy zöld hidrogén ökoszisztéma kifejlesztése, a másik pedig egy kutatás fejlesztési, és innovációs projekt - beszélt a részletekről a tanácsnok.

Az Éljen Szombathely! Egyesület már bejelentette a 2024-es önkormányzati választáson induló jelöltjeit. Bokányi Adrienn ismét elindul a választáson. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy számára magától értetődő volt, hogy újra elindul. Reméli, hogy a választók újra megtisztelik a bizalmukkal. 

Az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon bizakodik abban, hogy marad városvezetői pozícióban az Éljen Szombathely!

Sok választói visszajelzést kapok, hogy soha nem volt még az lakókörnyezetünk ennyire rendezett, és soha nem érezték még azt, hogy tényleg van gazdája a városnak. Ilyenkor érzem, hogy van értelme a munkámnak és ez ad erőt ahhoz, hogy folytassam tovább - zárt így.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.