Újabb szombathelyi útfelújítást jelentett be Bokányi Adrienn

Farkas Bazsi 2023-11-23 18:22:06
A Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. 

A Szombathelyi Televízió vendége volt Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely!), Szombathely 2-es választókörzetének (Stromfeld-lakótelep és környéke) képviselője, valamint a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnoka.

Küzdelmes 4 év áll mögöttünk, a covid, a háborús helyzet, az energiaválság inkább nem is folytatom. Nem is lehetett úgy dolgozni, mint úgymond békeidőben, nem volt például külön képviselői keretünk, mint az előző ciklusban. Ez azért sok kis apró dolgot meg tudod oldani: játszóeszköz vagy pad kihelyezés, civil szervezet támogatását. Gyors segítség volt ez , különösebb bürokratikus utak nélkül. Nekünk ilyen nem volt, ennek ellenére sikeresnek ítélem meg az elmúlt 4 évet - kezdte ezzel Bokányi.

A képviselő a nagyobb megvalósított projektek körében a Nádasdy utca felújítását említette, szerinte ez azonban nem csak az általa képviselt körzet sikere, mivel komoly összvárosi hatása is volt.

A már elkezdett, a körzetet érintő beruházások kapcsán elmondta, hogy a Bocskai körút egy része fog új aszfaltot kapni, ezzel együtt a Bocskai - 11-es Huszár út - Vörösmarty - Horváth Boldizsár utcák találkozásában lévő körforgalom is meg fog újulni. A terveknek megfelelően hamarosan elindul a volt huszár laktanya területén átvezető út tervezése is.

A járdafelújításokkal kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy az Éhen Gyula téren, a Söptei úton, a Welther Károly utcában, a Stromfeld-lakótelepen a tömb házakat összekötő járdák, a Bárdossy-Németh János utcában valósult meg járdaépítés.

Bokányi emlékeztetett, hogy nemrég átadták azt a gyalogátkelőt, ami a Metro áruházhoz biztosít zavartalan átkelést. 

A 11-es Huszár úti volt laktanyával kapcsolatban a politikus emlékeztetett, hogy sikerült értékesíteni a B területet, így ott hamarosan lakások épülhetnek. Az A területen azonban műemlék védett épületek vannak, így azokkal nagyon nehéz mit kezdeni. Azonban az önkormányzat így is sok mindent megtesz a terület kihasználtságáért, a terület 1-1 részeit ingyenesen adják bérbe. 

A beszélgetés során szóba került az is, hogy a Stromfeld-lakótelepen 13 parkolót tudtak kialakítani, de a tervek szerint további parkolókat is építenek decemberben.

Bokányi arról is beszélt, hogy okos zebrát telepítettek a 11-es Huszár út forgalmas szakaszára. 

Amennyiben tehetném a város összes gyalogátkelőjére ilyen eszközt telepítenék, mert a biztonság nagyon fontos - emelte ki.

A körzet érintett az intermodális csomóponttal, aminek a lényege az, hogy a vasútállomás és a buszpályaudvar közvetlenül egymás szomszédságában helyezkedne el. Ezzel kapcsolatban Bokányi annyit tudott elmondani, hogy nincsen új fejlemény a beruházás körül.

Amíg a tervezési folyamatba nem kerül bele a környéken lakók véleménye, ameddig nincsen egy társadalmi egyeztetés, addig számomra ez a projekt teljességgel elfogadhatatlan - mondta a képviselő. 

A tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy a tervezők nem vették figyelemben a már meglévő élénk forgalmat, valamint a történelmi vasútállomás épülete mellé is beterveztek egy emeletes parkolóházat, ami teljesen “agyonnyomná” az állomás épületét. Számára ez sem támogatható.

Bokányi Adrienn, a város gazdasági és városfejlesztési tanácsnokként is dolgozik. Nevéhez fűződik a Szombathely 2030 program. 

Uniós mentorokkal dolgoztuk ki a főbb pontokat, aztán egy helyi széles együttműködést hozott. Az egyetem, a kamara, Közlekedéstudományi Intézet, Digitális Innovációs Központ, és még sorolhatnám ki mindenki csatlakozott. Két kulcs projektünk van: az egyik egy zöld hidrogén ökoszisztéma kifejlesztése, a másik pedig egy kutatás fejlesztési, és innovációs projekt - beszélt a részletekről a tanácsnok.

Az Éljen Szombathely! Egyesület már bejelentette a 2024-es önkormányzati választáson induló jelöltjeit. Bokányi Adrienn ismét elindul a választáson. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy számára magától értetődő volt, hogy újra elindul. Reméli, hogy a választók újra megtisztelik a bizalmukkal. 

Az önkormányzati választással kapcsolatban azt mondta, hogy nagyon bizakodik abban, hogy marad városvezetői pozícióban az Éljen Szombathely!

Sok választói visszajelzést kapok, hogy soha nem volt még az lakókörnyezetünk ennyire rendezett, és soha nem érezték még azt, hogy tényleg van gazdája a városnak. Ilyenkor érzem, hogy van értelme a munkámnak és ez ad erőt ahhoz, hogy folytassam tovább - zárt így.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.