Az LMP 10 pontos klímavédelmi csomaggal készül a Dubai-i klímacsúcsra

ugytudjuk.hu 2023-11-20 13:49:51
Az eddigi klímacsúcsok szerintük eredménytelenek voltak.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja 10 pontos klímacsomag-javaslattal készül a november 30-án kezdődő 28. klímacsúcsra, mivel „mára egyértelműen látható, hogy az éghajlatváltozás már nem lineárisan, hanem láncreakciószerűen gyorsul, természeti katasztrófák sorozatát okozva a világ minden tájékán”. 

A párt szerint azonban kijelenthető, hogy az eddigi klímacsúcsok ereménytelenek, melynek okai komplexek.

„Általánosan kimondható, hogy a rövid távú gazdasági érdekek, a tőke érdeke, a profitnövelés, a gazdasági növekedés kényszere rendre felülírják a hosszabb távú érdekeket, a jövő nemzedékek számára az élhető, egészséges környezet biztosítását. Az Orbán-kormány is tévúton jár, és hiába a miniszterelnök állítása, a jelen kormány képtelen zöldpolitikát csinálni. A Fidesz-KDNP kiherélte a klímatörvényt, túl alacsonyak hazánk vállalásai, nincsen klímaügyi minisztériumunk, mely felügyelhetné a célok teljesülését, és a zöldenergiára való átállásban is minősíthetetlen a kormány teljesítménye” – írják.

Az LMP ezért a következő héten a dubai-i klímacsúcs kezdete előtt minden nap bemutat egy elemet a 10 pontos klímacsomagjából, mellyel hazánk megkezdhetné a tovább már nem halogatható zöld fordulatot.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.