Zöld forradalom a szombathelyi Falco-gyárban

ugytudjuk.hu 2023-11-15 17:33:19
Másfél futballpályányi területre kerültek napelemek. 2,8%-kal csökken az üzem fosszilis energiahordozó felhasználása.

A FALCO Zrt. által Szombathelyen végzett forgácslapgyártás rendkívül energiaintenzív tevékenység. Az alkalmazott technológiák üzemeltetéséhez használt energiaforrások között megtalálható a földgáz és a biomassza, de a telephelynek legnagyobb mennyiségben villamosenergiára van szüksége a zavartalan és biztonságos üzemeléshez. A gyáregység éves áram fogyasztása megfeleltethető a teljes dél-alföldi régió háztartásainak egy havi fogyasztásával. Általánosságban elmondható, hogy a FALCO Zrt. szombathelyi gyáregysége 15 perc alatt használja fel egy átlagos magyar háztartás éves villamosenergia igényét.

A fenti adatokból látszik, hogy a vállalat életében fontos szerepet kell betöltenie az energiatudatosságnak, valamint hatékonyságnak.

Ennek jegyében, valamint a hazai energiastratégiával és klímatervvel összhangban készült el a telephelyen egy 2,34 MW teljesítményű napelemes rendszer, mely a területen található gyáregységek tetején több részletben helyezkedik el. A projekt részeként több mint 5 ezer darab panel került felszerelésre ~ 1,5 futballpályányi területre. A rendszer éves várható termelése cirka 1.500 háztartás igényének megfelelő, mely következtében a FALCO Zrt. 2,8 %-kal kevesebb, fosszilis energiahordozókból előállított villamosenergiát igényel majd a közcélú hálózatról, 700 tonna széndioxiddal csökkentve a hazai villamosenergia szektor karbon lábnyomát.

Ez a mérföldkő a FALCO Zrt. elkötelezettségét jelzi a fenntartható és környezetbarát üzleti gyakorlat iránt. Az új naperőmű nemcsak zöld energiaforrást biztosít, hanem egy nagyon fontos kapocs és kötődés is a környezetvédelemhez és a tágabb értelemben vett közösségünk zöld energiaellátásához is.

A FALCO Zrt. a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform alapító tagjaként hiszi, hogy a zöld energia az egyetlen fenntartható út, ezért elkötelezettek vagyunk abban, hogy a távolabbi jövőben csak és kizárólag zöld energiaforrásokkal működjünk. A FALCO Zrt. élen jár a zöld technológiákban, és abban, hogy példát mutasson az üzleti szektor számára a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyom minimalizálása terén. Az általunk előállított zöld energia révén csatlakozni tudunk Magyarország és az Európai Unió irányelveihez.
A FALCO Zrt. további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy környezetünk védelmét szem előtt tartva előre mutató módon tevékenykedjen a faipari lap-lemezgyártó és az energetikai szektorban.

A vállalkozás büszke arra, hogy részt vehet ebben a zöld forradalomban, és hálás mindazoknak, akik támogatják a társaságot ezen az úton. Kiemeljük továbbá, hogy a cég elkötelezett marad a fenntartható fejlődés iránt, és bízunk benne, hogy ez az új naperőmű nemcsak áramot biztosít majd, hanem inspirációt is nyújt a zöld technológiák iránt érdeklődő vállalkozásoknak és magánszemélyeknek.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.