Kis-Szeniczey Kálmánt indítja az LMP polgármester-jelöltként Kiskunfélegyházán

Pintér Bence 2023-11-14 10:29:00
Tetlák Örs érdi alpolgármester – mielőtt bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét – arról beszélt, hogy a központi kormány az utóbbi években a helyi közösségek helyett a centralizációt helyezte előtérbe.

Az önkormányzati képviselő Kis-Szeniczey Kálmánt indítja polgármester-jelöltként az LMP a jövő évi választásokon Kiskunfélegyházán – jelentette be Tetlák Örs, a párt elnökségi tagja Félegyházán a kecskeméti Kecsup.hu cikke szerint.

Tetlák Örs érdi alpolgármester – mielőtt bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét – arról beszélt, hogy a központi kormány az utóbbi években a helyi közösségek helyett a centralizációt helyezte előtérbe. Hozzátette: „ennek vagyunk az elszenvedői, akár az oktatásban, akár az egészségügyben, akár az önkormányzatokban, amikor forrásokat és jogköröket vonnak el” azzal, hogy „kizárólag a kormány felé elszámolni tartozó kormányhivatalnokok kezébe kerültek át azok a hatáskörök, amiket addig a helyiek választott vezetői képviseltek”.

Tetlák szerint ezzel szemben a magyar településeknek autonóm és önálló elképzelésekkel rendelkező vezetőkre van szüksége, „hiszen pont, hogy a kormánnyal egyet nem értő városvezetők fogják sokkal inkább verni az asztalt, amikor a saját közösségük, saját településük érdekéről van szó” – mondta az ellenzéki politikus, aki ezután röviden bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét. Kis-Szeniczey Kálmán húsz éve szereplője a helyi közéletnek, megyei, valamint önkormányzati képviselő több ciklus óta. Tizenöt éven keresztül vezette a víziközmű-társulatot, magánemberként gazdálkodó.

A Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselője kifejtette: „az elkötelezett helyi szereplőknek alternatívát kell mutatni a Fidesz-KDNP és a Nemzeti Fórum hatalomgyakorlásával szemben”, ezért a feladata a következő hetekben az, hogy a többi helyi ellenzéki párttal és civilekkel kiegészülve csapatot toborozzon. Nem rejtette véka alá, hogy a politikai terep nehéz, hiszen Bács-Kiskun megyében a Fidesz-KDNP támogatottsága 60 százalék körül alakult a tavalyi országgyűlési választáson.

„Jó eredményt csak együttműködéssel lehet elérni. Erre teszek kísérletet a következő hónapokban” – mondta a zöld politikus, aki jelezte azt is: ha időközben a helyi szereplők találnak egy esélyes jelöltet, akiről maga is úgy gondolja, hogy sikeresebben tudja a jövő évi választási küzdelmet megvívni, akkor kész hátrébb lépni.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.