Kis-Szeniczey Kálmánt indítja az LMP polgármester-jelöltként Kiskunfélegyházán

Pintér Bence 2023-11-14 10:29:00
Tetlák Örs érdi alpolgármester – mielőtt bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét – arról beszélt, hogy a központi kormány az utóbbi években a helyi közösségek helyett a centralizációt helyezte előtérbe.

Az önkormányzati képviselő Kis-Szeniczey Kálmánt indítja polgármester-jelöltként az LMP a jövő évi választásokon Kiskunfélegyházán – jelentette be Tetlák Örs, a párt elnökségi tagja Félegyházán a kecskeméti Kecsup.hu cikke szerint.

Tetlák Örs érdi alpolgármester – mielőtt bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét – arról beszélt, hogy a központi kormány az utóbbi években a helyi közösségek helyett a centralizációt helyezte előtérbe. Hozzátette: „ennek vagyunk az elszenvedői, akár az oktatásban, akár az egészségügyben, akár az önkormányzatokban, amikor forrásokat és jogköröket vonnak el” azzal, hogy „kizárólag a kormány felé elszámolni tartozó kormányhivatalnokok kezébe kerültek át azok a hatáskörök, amiket addig a helyiek választott vezetői képviseltek”.

Tetlák szerint ezzel szemben a magyar településeknek autonóm és önálló elképzelésekkel rendelkező vezetőkre van szüksége, „hiszen pont, hogy a kormánnyal egyet nem értő városvezetők fogják sokkal inkább verni az asztalt, amikor a saját közösségük, saját településük érdekéről van szó” – mondta az ellenzéki politikus, aki ezután röviden bemutatta az LMP helyi polgármester-jelöltjét. Kis-Szeniczey Kálmán húsz éve szereplője a helyi közéletnek, megyei, valamint önkormányzati képviselő több ciklus óta. Tizenöt éven keresztül vezette a víziközmű-társulatot, magánemberként gazdálkodó.

A Veled a Városunkért Egyesület önkormányzati képviselője kifejtette: „az elkötelezett helyi szereplőknek alternatívát kell mutatni a Fidesz-KDNP és a Nemzeti Fórum hatalomgyakorlásával szemben”, ezért a feladata a következő hetekben az, hogy a többi helyi ellenzéki párttal és civilekkel kiegészülve csapatot toborozzon. Nem rejtette véka alá, hogy a politikai terep nehéz, hiszen Bács-Kiskun megyében a Fidesz-KDNP támogatottsága 60 százalék körül alakult a tavalyi országgyűlési választáson.

„Jó eredményt csak együttműködéssel lehet elérni. Erre teszek kísérletet a következő hónapokban” – mondta a zöld politikus, aki jelezte azt is: ha időközben a helyi szereplők találnak egy esélyes jelöltet, akiről maga is úgy gondolja, hogy sikeresebben tudja a jövő évi választási küzdelmet megvívni, akkor kész hátrébb lépni.

Szólj hozzá!

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.