Tervezési ötletek a tökéletes modern konyhához

ugytudjuk.hu 2023-10-27 11:54:49
A mai konyha már régen kilépett a hagyományos, csak ételkészítésre és tálalásra használt helyiség mintájából. A legtöbb ember számára a kikapcsolódás és a társasági élet fő színtere. Itt találkozik minden reggel és este a család, itt várjuk barátainkat egy kávéra, és itt olvassuk el kedvenc magazinunkat, miközben teát kortyolunk. Ezért fontos, hogy a kellemes környezeten túl kényelmes és multifunkcionális is legyen.

Mitől tökéletes egy modern konyha?

Attól, hogy az ott élők mindennapi szokásait harmonizálja a berendezéssel. Régen a konyhák többsége standard elképzelések mentén született meg, nem volt akkor az igény az extra és minőségi funkciókra. Manapság viszont műszaki, praktikus és dizájnos szempontból is nagy figyelmet fordítanak rá, építkezés és költözés során is. Ide tartozik a konyhabútor, a sziget, a főzőlap, az étkezőasztal, amely összhangban van a konyhai székekkel, valamint az elektronikai eszközök, amelyekből határ a csillagos ég.

De egy modern konyha azt is jelenti, hogy gyorsan hozzáférhet ahhoz, amire szüksége van, intelligensen használja a teret, és harmóniát teremt a dekoráció és a tér praktikussága között. Ezek alapján a befektetések is változóak, és arányosak a gasztronómia iránti szenvedéllyel és a család létszámával. Ugyanakkor mérettől és formától függetlenül a konyhának kiegyensúlyozottnak kell lennie, és minden szükséges dolognak elegendőnek kell lennie, anélkül hogy zsúfolt volna.

Fotó: freepik.com

Modern konyha kialakítása mérettől függően

A kis konyha kialakítása néha még a lakberendezőknek is kihívás jelent, mert nagyobb odafigyelést igényel a színpaletta, a bútorok és a dekorációs elemek kiválasztása.

Íme néhány tipp a kis konyha optimális elrendezéséhez:

●    Válasszon kompakt bútorokat – a masszív konyhai darabok nem alkalmasak kis helyekre.

●    Alkalmazzon semleges színeket és egyszerű modelleket – a kevés hely vonzza a nagyítás szükségességét, legalábbis vizuálisan.Ezt megteheti befejező elemekkel is, például csempe, hosszú függönyök, valamint semleges fehér, krém, bézs, barna tónusokkal.

●    Gondoljon a hasznosságra – egy kis konyhát színes asztallappal, falakra erősített kis dekorációkkal, függönnyel vagy drapériával, egyedi székmodellekkel lehet szépíteni.

Ha nagy konyhája van, akkor már több tervezési lehetőség közül választhat, és esztétikus teret alakíthat ki. Itt is fontos megőrizni az egyensúlyt a bútorok, dekorációs tárgyak és színek között, hogy konyhája ne tűnjön túl zsúfoltnak. Ha több színt szeretne használni, próbálja meg legfeljebb három színre korlátozni, hogy egységes megjelenést hozzon létre.

Hosszú és keskeny konyhám van, mit tegyek?

Bár csökkenti az elrendezési lehetőségeket, de egy kis hozzáértéssel barátságos teret alakíthat ki. Az ilyen típusú konyha előnyeinek kihasználásához helyezze el a szükséges bútorokat és berendezéseket egy sorba, és hagyja meg a párhuzamos falat az étkezéshez.

Ha szeretné elkerülni a konyha megterhelését, választhat a falra hajtható asztalt, és hasonlóképpen vásárolhat ugyanolyan típusú székeket. Egy ilyen konyhában világos és meleg színek javasoltak, valamint fehér használata a szoba vizuális bővítésére.

Bármekkora konyhája is van, tervezéssel és a megfelelő bútorok kiválasztásával olyan térré tudja varázsolni, ahová igazi menedék egy hosszú nap után betérni. Míg a konyha felszereltsége elengedhetetlen ahhoz, hogy a főzés öröm legyen, addig az egyéb kiegészítők, mint a bútor, bárszék, dönthető szék, asztal stb. célja, hogy vonzó helyé tegye.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

A leendő kézilabda csarnokhoz vezető útcsatlakozás kiépítését, vagy ennek hiányában 200 millió forintot kért a szombathelyi önkormányzattól az SZKKA

Ugyan a városnak erre nincsen anyagi lehetősége, de a Zanat előtti telket továbbra is használhatja csarnoképítésre a klub.

Ügyvezetőt cserélnek a Rádió 8 Körmendnél

Molnár Dánielt H.Szalay Balázs válthatja.

Kislányok álma: csodaszép baba és babakocsi

Amikor az első játékokat válasszuk a gyermekünknek, minden bizonnyal előtörnek az emlékek. Felidézzük azokat a gyerekkori játékokat, amelyekkel órákon át játszottunk, és amelyek oly kedvesek voltak szívünknek és lelkünknek. 

Kamu koncertjegyeket árult két szombathelyi férfi

Most a bíróság húzza el a nótájukat.

Az árvíz miatt több utat is lezárnak Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében

Nemcsak a Duna, hanem a mellékfolyók mentén is lesznek útlezárások az árvízi védekezés vagy az elöntött területek miatt.

Összeütközött két autó Győrben

Egy sávon halad a forgalom az érintett kereszteződésnél.

A szombathelyi torna vk-n a nézőket is bevonják a programokba

A Waberer's challenge világkupát október 4. és 6. között rendezik meg.

Enyhül az időjárás kedden, eső nem nagyon lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között valószínű.

A piros jelzés ellenére, az életével játszva biciklizett be egy nő a vonat elé

A vonatvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a vonat sajátosságai miatt csak 312 m fékút után tudott megállni.

Esküvői készülődés profik segítségével

Sokan úgy gondolják, hogy az esküvői előkészületekkel simán boldogulnak, de menet közben döbbennek rá, hogy nem is annyira egyszerű ez az egész. 

Vízügy: a torkolati műtárgy Győrben több deciméterrel csökkenti a tetőzést

A Lajtán hétfő 6:00 órától III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.