Tervezési ötletek a tökéletes modern konyhához

ugytudjuk.hu 2023-10-27 11:54:49
A mai konyha már régen kilépett a hagyományos, csak ételkészítésre és tálalásra használt helyiség mintájából. A legtöbb ember számára a kikapcsolódás és a társasági élet fő színtere. Itt találkozik minden reggel és este a család, itt várjuk barátainkat egy kávéra, és itt olvassuk el kedvenc magazinunkat, miközben teát kortyolunk. Ezért fontos, hogy a kellemes környezeten túl kényelmes és multifunkcionális is legyen.

Mitől tökéletes egy modern konyha?

Attól, hogy az ott élők mindennapi szokásait harmonizálja a berendezéssel. Régen a konyhák többsége standard elképzelések mentén született meg, nem volt akkor az igény az extra és minőségi funkciókra. Manapság viszont műszaki, praktikus és dizájnos szempontból is nagy figyelmet fordítanak rá, építkezés és költözés során is. Ide tartozik a konyhabútor, a sziget, a főzőlap, az étkezőasztal, amely összhangban van a konyhai székekkel, valamint az elektronikai eszközök, amelyekből határ a csillagos ég.

De egy modern konyha azt is jelenti, hogy gyorsan hozzáférhet ahhoz, amire szüksége van, intelligensen használja a teret, és harmóniát teremt a dekoráció és a tér praktikussága között. Ezek alapján a befektetések is változóak, és arányosak a gasztronómia iránti szenvedéllyel és a család létszámával. Ugyanakkor mérettől és formától függetlenül a konyhának kiegyensúlyozottnak kell lennie, és minden szükséges dolognak elegendőnek kell lennie, anélkül hogy zsúfolt volna.

Fotó: freepik.com

Modern konyha kialakítása mérettől függően

A kis konyha kialakítása néha még a lakberendezőknek is kihívás jelent, mert nagyobb odafigyelést igényel a színpaletta, a bútorok és a dekorációs elemek kiválasztása.

Íme néhány tipp a kis konyha optimális elrendezéséhez:

●    Válasszon kompakt bútorokat – a masszív konyhai darabok nem alkalmasak kis helyekre.

●    Alkalmazzon semleges színeket és egyszerű modelleket – a kevés hely vonzza a nagyítás szükségességét, legalábbis vizuálisan.Ezt megteheti befejező elemekkel is, például csempe, hosszú függönyök, valamint semleges fehér, krém, bézs, barna tónusokkal.

●    Gondoljon a hasznosságra – egy kis konyhát színes asztallappal, falakra erősített kis dekorációkkal, függönnyel vagy drapériával, egyedi székmodellekkel lehet szépíteni.

Ha nagy konyhája van, akkor már több tervezési lehetőség közül választhat, és esztétikus teret alakíthat ki. Itt is fontos megőrizni az egyensúlyt a bútorok, dekorációs tárgyak és színek között, hogy konyhája ne tűnjön túl zsúfoltnak. Ha több színt szeretne használni, próbálja meg legfeljebb három színre korlátozni, hogy egységes megjelenést hozzon létre.

Hosszú és keskeny konyhám van, mit tegyek?

Bár csökkenti az elrendezési lehetőségeket, de egy kis hozzáértéssel barátságos teret alakíthat ki. Az ilyen típusú konyha előnyeinek kihasználásához helyezze el a szükséges bútorokat és berendezéseket egy sorba, és hagyja meg a párhuzamos falat az étkezéshez.

Ha szeretné elkerülni a konyha megterhelését, választhat a falra hajtható asztalt, és hasonlóképpen vásárolhat ugyanolyan típusú székeket. Egy ilyen konyhában világos és meleg színek javasoltak, valamint fehér használata a szoba vizuális bővítésére.

Bármekkora konyhája is van, tervezéssel és a megfelelő bútorok kiválasztásával olyan térré tudja varázsolni, ahová igazi menedék egy hosszú nap után betérni. Míg a konyha felszereltsége elengedhetetlen ahhoz, hogy a főzés öröm legyen, addig az egyéb kiegészítők, mint a bútor, bárszék, dönthető szék, asztal stb. célja, hogy vonzó helyé tegye.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.