Tervezési ötletek a tökéletes modern konyhához

ugytudjuk.hu 2023-10-27 11:54:49
A mai konyha már régen kilépett a hagyományos, csak ételkészítésre és tálalásra használt helyiség mintájából. A legtöbb ember számára a kikapcsolódás és a társasági élet fő színtere. Itt találkozik minden reggel és este a család, itt várjuk barátainkat egy kávéra, és itt olvassuk el kedvenc magazinunkat, miközben teát kortyolunk. Ezért fontos, hogy a kellemes környezeten túl kényelmes és multifunkcionális is legyen.

Mitől tökéletes egy modern konyha?

Attól, hogy az ott élők mindennapi szokásait harmonizálja a berendezéssel. Régen a konyhák többsége standard elképzelések mentén született meg, nem volt akkor az igény az extra és minőségi funkciókra. Manapság viszont műszaki, praktikus és dizájnos szempontból is nagy figyelmet fordítanak rá, építkezés és költözés során is. Ide tartozik a konyhabútor, a sziget, a főzőlap, az étkezőasztal, amely összhangban van a konyhai székekkel, valamint az elektronikai eszközök, amelyekből határ a csillagos ég.

De egy modern konyha azt is jelenti, hogy gyorsan hozzáférhet ahhoz, amire szüksége van, intelligensen használja a teret, és harmóniát teremt a dekoráció és a tér praktikussága között. Ezek alapján a befektetések is változóak, és arányosak a gasztronómia iránti szenvedéllyel és a család létszámával. Ugyanakkor mérettől és formától függetlenül a konyhának kiegyensúlyozottnak kell lennie, és minden szükséges dolognak elegendőnek kell lennie, anélkül hogy zsúfolt volna.

Fotó: freepik.com

Modern konyha kialakítása mérettől függően

A kis konyha kialakítása néha még a lakberendezőknek is kihívás jelent, mert nagyobb odafigyelést igényel a színpaletta, a bútorok és a dekorációs elemek kiválasztása.

Íme néhány tipp a kis konyha optimális elrendezéséhez:

●    Válasszon kompakt bútorokat – a masszív konyhai darabok nem alkalmasak kis helyekre.

●    Alkalmazzon semleges színeket és egyszerű modelleket – a kevés hely vonzza a nagyítás szükségességét, legalábbis vizuálisan.Ezt megteheti befejező elemekkel is, például csempe, hosszú függönyök, valamint semleges fehér, krém, bézs, barna tónusokkal.

●    Gondoljon a hasznosságra – egy kis konyhát színes asztallappal, falakra erősített kis dekorációkkal, függönnyel vagy drapériával, egyedi székmodellekkel lehet szépíteni.

Ha nagy konyhája van, akkor már több tervezési lehetőség közül választhat, és esztétikus teret alakíthat ki. Itt is fontos megőrizni az egyensúlyt a bútorok, dekorációs tárgyak és színek között, hogy konyhája ne tűnjön túl zsúfoltnak. Ha több színt szeretne használni, próbálja meg legfeljebb három színre korlátozni, hogy egységes megjelenést hozzon létre.

Hosszú és keskeny konyhám van, mit tegyek?

Bár csökkenti az elrendezési lehetőségeket, de egy kis hozzáértéssel barátságos teret alakíthat ki. Az ilyen típusú konyha előnyeinek kihasználásához helyezze el a szükséges bútorokat és berendezéseket egy sorba, és hagyja meg a párhuzamos falat az étkezéshez.

Ha szeretné elkerülni a konyha megterhelését, választhat a falra hajtható asztalt, és hasonlóképpen vásárolhat ugyanolyan típusú székeket. Egy ilyen konyhában világos és meleg színek javasoltak, valamint fehér használata a szoba vizuális bővítésére.

Bármekkora konyhája is van, tervezéssel és a megfelelő bútorok kiválasztásával olyan térré tudja varázsolni, ahová igazi menedék egy hosszú nap után betérni. Míg a konyha felszereltsége elengedhetetlen ahhoz, hogy a főzés öröm legyen, addig az egyéb kiegészítők, mint a bútor, bárszék, dönthető szék, asztal stb. célja, hogy vonzó helyé tegye.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.