Tervezési ötletek a tökéletes modern konyhához

ugytudjuk.hu 2023-10-27 11:54:49
A mai konyha már régen kilépett a hagyományos, csak ételkészítésre és tálalásra használt helyiség mintájából. A legtöbb ember számára a kikapcsolódás és a társasági élet fő színtere. Itt találkozik minden reggel és este a család, itt várjuk barátainkat egy kávéra, és itt olvassuk el kedvenc magazinunkat, miközben teát kortyolunk. Ezért fontos, hogy a kellemes környezeten túl kényelmes és multifunkcionális is legyen.

Mitől tökéletes egy modern konyha?

Attól, hogy az ott élők mindennapi szokásait harmonizálja a berendezéssel. Régen a konyhák többsége standard elképzelések mentén született meg, nem volt akkor az igény az extra és minőségi funkciókra. Manapság viszont műszaki, praktikus és dizájnos szempontból is nagy figyelmet fordítanak rá, építkezés és költözés során is. Ide tartozik a konyhabútor, a sziget, a főzőlap, az étkezőasztal, amely összhangban van a konyhai székekkel, valamint az elektronikai eszközök, amelyekből határ a csillagos ég.

De egy modern konyha azt is jelenti, hogy gyorsan hozzáférhet ahhoz, amire szüksége van, intelligensen használja a teret, és harmóniát teremt a dekoráció és a tér praktikussága között. Ezek alapján a befektetések is változóak, és arányosak a gasztronómia iránti szenvedéllyel és a család létszámával. Ugyanakkor mérettől és formától függetlenül a konyhának kiegyensúlyozottnak kell lennie, és minden szükséges dolognak elegendőnek kell lennie, anélkül hogy zsúfolt volna.

Fotó: freepik.com

Modern konyha kialakítása mérettől függően

A kis konyha kialakítása néha még a lakberendezőknek is kihívás jelent, mert nagyobb odafigyelést igényel a színpaletta, a bútorok és a dekorációs elemek kiválasztása.

Íme néhány tipp a kis konyha optimális elrendezéséhez:

●    Válasszon kompakt bútorokat – a masszív konyhai darabok nem alkalmasak kis helyekre.

●    Alkalmazzon semleges színeket és egyszerű modelleket – a kevés hely vonzza a nagyítás szükségességét, legalábbis vizuálisan.Ezt megteheti befejező elemekkel is, például csempe, hosszú függönyök, valamint semleges fehér, krém, bézs, barna tónusokkal.

●    Gondoljon a hasznosságra – egy kis konyhát színes asztallappal, falakra erősített kis dekorációkkal, függönnyel vagy drapériával, egyedi székmodellekkel lehet szépíteni.

Ha nagy konyhája van, akkor már több tervezési lehetőség közül választhat, és esztétikus teret alakíthat ki. Itt is fontos megőrizni az egyensúlyt a bútorok, dekorációs tárgyak és színek között, hogy konyhája ne tűnjön túl zsúfoltnak. Ha több színt szeretne használni, próbálja meg legfeljebb három színre korlátozni, hogy egységes megjelenést hozzon létre.

Hosszú és keskeny konyhám van, mit tegyek?

Bár csökkenti az elrendezési lehetőségeket, de egy kis hozzáértéssel barátságos teret alakíthat ki. Az ilyen típusú konyha előnyeinek kihasználásához helyezze el a szükséges bútorokat és berendezéseket egy sorba, és hagyja meg a párhuzamos falat az étkezéshez.

Ha szeretné elkerülni a konyha megterhelését, választhat a falra hajtható asztalt, és hasonlóképpen vásárolhat ugyanolyan típusú székeket. Egy ilyen konyhában világos és meleg színek javasoltak, valamint fehér használata a szoba vizuális bővítésére.

Bármekkora konyhája is van, tervezéssel és a megfelelő bútorok kiválasztásával olyan térré tudja varázsolni, ahová igazi menedék egy hosszú nap után betérni. Míg a konyha felszereltsége elengedhetetlen ahhoz, hogy a főzés öröm legyen, addig az egyéb kiegészítők, mint a bútor, bárszék, dönthető szék, asztal stb. célja, hogy vonzó helyé tegye.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.