Nemény András: Szijjártó Péter az akkumulátorgyárak Szombathelyre telepítése mellett tette le voksát

Farkas Bazsi 2023-10-17 19:17:49
A polgármester szerint amennyiben júniusi önkormányzati választást a Fidesz-KDNP nyeri, úgy nagy valószínűséggel Szombathelyen akkumulátorgyárat fognak építeni.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu is beszámolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy ma megjelenet interjúban arról beszélt, hogy szerinte az elektromos akkumulátorgyártásnak semmifajta negatív környezeti vagy egészségi hatása nincsen. Illetve arról is beszélt, hogy szerinte a szombathelyi önkormányzat felesleges hangulatkeltést folytat az ügyben.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az alábbi közleménnyel reagált a miniszter kijelentéseire:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 17-én a Vas Népe online felültén az akkumulátorgyárak Szombathelyre telepítése mellett tette le voksát, ezzel egyértelművé vált, hogy

amennyiben a júniusi önkormányzati választást a Fidesz-KDNP nyeri, úgy nagy valószínűséggel Szombathelyen akkumulátorgyárat fognak építeni.

Az Éljen Szombathely! frakció és a városvezetés továbbra is kitart amellett, hogy nincs szükség Szombathelyen akkumulátorgyárra,

mert:
•    fontos számunkra a vizeink védelme,
•    fontos, hogy a szombathelyi lakosságot semmilyen veszélyes környezeti terhelés ne érje,
•    Szombathelynek nincs szüksége arra, hogy az akkumulátorgyár építéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódóan több ezer külföldi munkavállaló települjön városunkba.

Városvezetésünk büszke arra, hogy a világjárvány és a háború okozta gazdasági nehézségek ellenére ebben az önkormányzati ciklusban indult el és folyamatosan fejlődik az az északi iparterület. A helyi vállalatok, köztük a Schaeffler Savaria Kft., a Dominó Trans Kft. és a Galambos Trans Kft. is ezen a területen valósítják meg cégeik bővítését.

A városnak a kormányzati Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folyamatos és zavartalan a szakmai kapcsolata. A Szombathelyre érkező delegációkat minden esetben fogadjuk, meghallgatjuk az elképzeléseiket, tájékoztatjuk Őket a lehetőségekről, elégedettségüket a HIPA képviselőinek válaszai bizonyítják legjobban:
•    "Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a vállalat visszajelzése alapján a magyarországi helyszínek közül Szombathelyt tartja a legkedvezőbbnek, külön kiemelték az Önkormányzat segítő munkáját."
•    "Köszönjük a látogatás előkészítését és a remek programot!"
•    "Szeretnénk megköszönni a segítséget és a professzionális együttműködést az Önkormányzat részéről."

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Szombathely érdekében tovább fejlesszük az általunk feltárt iparterületet, de egyúttal abban is határozott az álláspontunk, hogy mindez nem járhat Szombathely jelenének és jövőjének megkárosításával. Magunkra nézve kötelezőnek érezzük Éhen Gyula azon mondását, hogy:

„Mindent Szombathelyért, Szombathelyt semmiért!”

Továbbra is tesszük, amit tudunk.

Éljen Szombathely!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.