Nemény András: Szijjártó Péter az akkumulátorgyárak Szombathelyre telepítése mellett tette le voksát

Farkas Bazsi 2023-10-17 19:17:49
A polgármester szerint amennyiben júniusi önkormányzati választást a Fidesz-KDNP nyeri, úgy nagy valószínűséggel Szombathelyen akkumulátorgyárat fognak építeni.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu is beszámolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy ma megjelenet interjúban arról beszélt, hogy szerinte az elektromos akkumulátorgyártásnak semmifajta negatív környezeti vagy egészségi hatása nincsen. Illetve arról is beszélt, hogy szerinte a szombathelyi önkormányzat felesleges hangulatkeltést folytat az ügyben.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az alábbi közleménnyel reagált a miniszter kijelentéseire:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 17-én a Vas Népe online felültén az akkumulátorgyárak Szombathelyre telepítése mellett tette le voksát, ezzel egyértelművé vált, hogy

amennyiben a júniusi önkormányzati választást a Fidesz-KDNP nyeri, úgy nagy valószínűséggel Szombathelyen akkumulátorgyárat fognak építeni.

Az Éljen Szombathely! frakció és a városvezetés továbbra is kitart amellett, hogy nincs szükség Szombathelyen akkumulátorgyárra,

mert:
•    fontos számunkra a vizeink védelme,
•    fontos, hogy a szombathelyi lakosságot semmilyen veszélyes környezeti terhelés ne érje,
•    Szombathelynek nincs szüksége arra, hogy az akkumulátorgyár építéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódóan több ezer külföldi munkavállaló települjön városunkba.

Városvezetésünk büszke arra, hogy a világjárvány és a háború okozta gazdasági nehézségek ellenére ebben az önkormányzati ciklusban indult el és folyamatosan fejlődik az az északi iparterület. A helyi vállalatok, köztük a Schaeffler Savaria Kft., a Dominó Trans Kft. és a Galambos Trans Kft. is ezen a területen valósítják meg cégeik bővítését.

A városnak a kormányzati Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folyamatos és zavartalan a szakmai kapcsolata. A Szombathelyre érkező delegációkat minden esetben fogadjuk, meghallgatjuk az elképzeléseiket, tájékoztatjuk Őket a lehetőségekről, elégedettségüket a HIPA képviselőinek válaszai bizonyítják legjobban:
•    "Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a vállalat visszajelzése alapján a magyarországi helyszínek közül Szombathelyt tartja a legkedvezőbbnek, külön kiemelték az Önkormányzat segítő munkáját."
•    "Köszönjük a látogatás előkészítését és a remek programot!"
•    "Szeretnénk megköszönni a segítséget és a professzionális együttműködést az Önkormányzat részéről."

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy Szombathely érdekében tovább fejlesszük az általunk feltárt iparterületet, de egyúttal abban is határozott az álláspontunk, hogy mindez nem járhat Szombathely jelenének és jövőjének megkárosításával. Magunkra nézve kötelezőnek érezzük Éhen Gyula azon mondását, hogy:

„Mindent Szombathelyért, Szombathelyt semmiért!”

Továbbra is tesszük, amit tudunk.

Éljen Szombathely!

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.