Már az osztrák parlament előtt az illegális gumilerakatok ügye

Farkas Bazsi 2023-10-13 18:11:00
Több szálon is elindult a nyomozás.

Az Ugytudjuk.hu többször beszámolt a nyugat-magyarországi illegális gumitelepek helyzetéről. A vas megyei Nagykölkeden található telepet a helyszínen is felkerestük. A több méter magasan tornyosuló gumik látványa nem csak megdöbbentő de a környezetre káros hatása is van. 

Nagykölked mellett, Lenti, Sorkifalud és Devecser is érintett abban az ügyben, amelyben úgy néz ki, hogy egyetlen elkövetői kör gyanúsítható azzal, hogy Ausztriából és Szlovéniából Magyarországra szállították a használt gumiabroncsokat. 

Az üggyel korábban az osztrák állami hírcsatorna az ORF is foglalkozott, ebben Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője arról nyilatkozott, hogy gyanúja szerint a szálak egészen a magyar kormány szintjéig nyúlnak, mivel Rogán Antal államtitkárának testvére is a gumikat szállító céghez köthető. 

Tompos most újabb posztjában arról ír, hogy miközben a magyar kormány és közmédia egyáltalán nem foglalkozik a nyugat-magyarországi illegális és tűzveszélyes gumilerakatokkal, addig Ausztriában már a környezetvédelmi miniszter előtt van a kérdés.

„Júliusban az osztrák köztévé riportot készített az ügyről, amiben én is interjút adtam. Több szálon is elindult a nyomozás a szomszédban, hogy hogyan történhetett meg ilyen Magyarországon. A Momentum osztrák testvérpártja, a NEOS írásbeli kérdéssel fordult az osztrák környezetvédelmi miniszterhez, hogy megtudhassuk, milyen intézkedéseket tett a minisztérium ebben az ügyben" – írja Tompos bejegyzésében. 

„Folytatjuk tovább a munkát, mert nem nyugodhatunk addig, amíg fel nem számolják ezeket a gumilerakatokat és a használt gumit Magyarországra hordó hálózatot" – zárta posztját a Momentum politikusa. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.