Megnyitották a forgalom előtt a szentkirályi hidat Szombathelyen

Farkas Bazsi 2023-10-11 09:21:13
360 millió forintból építették újra.

Ma reggel átadták a forgalomnak a szentkirályi hidat. A híd katasztrófális állapotban volt, a felújítás előtti utolsó időszakban már csak egy sávon engedték rá a forgalmat. A felújítás végeztéről Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) és Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester videóban számoltajk be ma reggel.

"Tisztelt Szombathelyiek! Itt vagyunk a Szent István király utcai hídnál, ahol márciusban voltunk utoljára így együtt, és akkor mondtuk azt, hogy a hídon akkor megyünk át, amikor odaérünk, és amikor elkészül. Jelentjük elkészült, nagyon sok ember munkájának köszönhetően, és nagyon sok ember türelmének köszönhetően. 360 millió forintos forrásból, aminek a 70%-át az önkormányzat, a többi részét a kormányzat adta, ez egy nagyon jó együttműködés volt. Én nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki kibírta ezt a hat hónapot, és különösen Tóth Kálmán képviselőnek, aki végigvitte az első pillanattól az utolsóig, Szombathely ezáltal egy biztonságosabb és jobb város lett.

Kétségtelen és ez különösen igaz a déli városrészre, bár ez a 6 és fél hónap nagyon hosszúnak tűnt azoknak, akik a híd két oldalán laktak, vagy a folyó két oldalán laktak, hiszen nagy kerülővel, nagy-nagy költséggel és nagy-nagy energiával tudtuk csak ezt az időszakot átvészelni, de azt gondolom, hogyha itt körülnézünk, akkor megérte. A tereprendezés, az út minősége, a híd kialakítása mind-mind nemcsak praktikus, hanem a szemnek is nagyon szép, és én bízom abban, hogy az az öröm, ami ilyenkor így hirtelen megvan, az nem lesz nagyon rövid életű, hanem még sokáig örülni fogunk annak, és emlékszünk majd arra, hogy milyen rossz is volt a régi híd, és milyen jó most az új.

Használják egészséggel!

Éljen Szombathely!"

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.