Megnyitották a forgalom előtt a szentkirályi hidat Szombathelyen

Farkas Bazsi 2023-10-11 09:21:13
360 millió forintból építették újra.

Ma reggel átadták a forgalomnak a szentkirályi hidat. A híd katasztrófális állapotban volt, a felújítás előtti utolsó időszakban már csak egy sávon engedték rá a forgalmat. A felújítás végeztéről Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) és Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester videóban számoltajk be ma reggel.

"Tisztelt Szombathelyiek! Itt vagyunk a Szent István király utcai hídnál, ahol márciusban voltunk utoljára így együtt, és akkor mondtuk azt, hogy a hídon akkor megyünk át, amikor odaérünk, és amikor elkészül. Jelentjük elkészült, nagyon sok ember munkájának köszönhetően, és nagyon sok ember türelmének köszönhetően. 360 millió forintos forrásból, aminek a 70%-át az önkormányzat, a többi részét a kormányzat adta, ez egy nagyon jó együttműködés volt. Én nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki kibírta ezt a hat hónapot, és különösen Tóth Kálmán képviselőnek, aki végigvitte az első pillanattól az utolsóig, Szombathely ezáltal egy biztonságosabb és jobb város lett.

Kétségtelen és ez különösen igaz a déli városrészre, bár ez a 6 és fél hónap nagyon hosszúnak tűnt azoknak, akik a híd két oldalán laktak, vagy a folyó két oldalán laktak, hiszen nagy kerülővel, nagy-nagy költséggel és nagy-nagy energiával tudtuk csak ezt az időszakot átvészelni, de azt gondolom, hogyha itt körülnézünk, akkor megérte. A tereprendezés, az út minősége, a híd kialakítása mind-mind nemcsak praktikus, hanem a szemnek is nagyon szép, és én bízom abban, hogy az az öröm, ami ilyenkor így hirtelen megvan, az nem lesz nagyon rövid életű, hanem még sokáig örülni fogunk annak, és emlékszünk majd arra, hogy milyen rossz is volt a régi híd, és milyen jó most az új.

Használják egészséggel!

Éljen Szombathely!"

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.