LMP: ne telepítsenek több akkumulátorgyárat Magyarországra!

Farkas Bazsi 2023-10-10 16:36:09
Magyarországon már van három akkumulátorgyár, és ezek bőven kielégítik a hazai igényeket.

Ne telepítsenek több akkumulátorgyárat Magyarországra! - szólította fel a külgazdasági és külügyminisztert az LMP a nemzetközi klímaakciónap alkalmából kedden.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke a Külügyminisztérium épülete előtt tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarországon már van három akkumulátorgyár, és ezek bőven kielégítik a hazai igényeket, nincs szükség továbbiakra. Ezeket vigyék vissza Kínába! - mondta az ellenzéki politikus.

Közölte, arra kérik továbbá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, fordítson kiemelt figyelmet arra, hogy a már meglévő magyarországi gyárak szigorúan betartsák a környezetvédelmi és munkavédelmi normákat.

Úgy fogalmazott: a kormány akkumulátorgyártó nagyhatalmat akar csinálni Magyarországból, ami elfogadhatatlan. Ezeknek a gyáraknak a működéséhez rendkívül sok víz és energia szükséges, továbbá igen nagy a területigényük. Mindezekre ma a mezőgazdaságban lenne szükség - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő.

Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban egyre aggasztóbb hírek érkeznek az éghajlatváltozás gyorsulásáról, és annak negatív következményeiről. Az idei szeptember minden eddiginél melegebb volt, és az várható, hogy ebben az évben az átlaghőmérséklet növekedése meghaladja a korábbiakat - jelezte Schmuck Erzsébet, hozzátéve: a szélsőséges időjárási viszonyok egyre nagyobb áldozatokat követelnek emberéletben és gazdasági téren egyaránt. Sürgette a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését, megjegyezve: ha most elindulna ennek mérséklése, akkor is évtizedekre lenne szükség a pozitív hatás eléréséhez.

Felszólította a kormányt arra, hogy minél előbb kezdjen neki egy olyan új klímatörvény elkészítésének, amely érdemi lépéseket tesz a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás érdekében.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.