Városi adományközpont nyílt Győrben az Audi Hungaria segítségével

Pintér Bence 2023-10-05 18:20:37
A győri Kodály Zoltán úton gyártósor-szerűen átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ruhákat, bútorokat várnak.

Az Audi Hungaria, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr együttműködésével

megnyitotta kapuit a győri adományközpont, a „Fogadó”, amely városi szinten kezeli az adományozást.

A város által rendelkezésre bocsátott épületet az Audi Hungaria anyagi támogatásával és munkatársai kétkezi munkájával újították fel az idén júniusban a vállalat által szervezett Audi Social Day keretén belül. Emellett az Audi Hungaria logisztikai szakértői az adományok rendszerezésére és tárolására alkalmas szoftverrel és tudásuk átadásával is segítették a központ létrehozását. A jövőben a „Fogadó” Győr városának központosított adományelosztójaként működik majd, ahol önkéntesek fogadják a rászorulók számára érkező adományokat, melyeket az Audi Hungaria által fejlesztett szoftver segítségével rendszereznek, majd a felemerülő igények szerint osztják el a szociális intézmények között.

A központot a mai napon nyitotta meg ünnepélyes keretek között Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Nemes Gábor a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr vezetője, Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja mint a projekt szakmai támogatója, Dr. Perger Elza, Győr város alpolgármestere és Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr igazgatója.

„A Fogadó egy olyan innovatív projekt fizikai megvalósulása, ahol a professzionális szociális munka és a vállalati felelősségvállalás, önkétesség találkozik. Több, mint egy hely, ahova beviheted a számodra felesleges vagy már nem használt dolgaidat. Lehetőséget ad: krízishelyzetben lévő személyek közvetlen természetbeni juttatásokkal való segítésére, nagyobb célcsoportot érintő, rászorulói igényekhez igazodó adomány gyűjtő programok megszervezésére és lebonyolítására. Szervezetek, intézmények, jogi személyek társadalmi felelősségvállalása szempontjából megvalósuló kezdeményezéseik befogadására, célcsoporthoz juttatására. Az adományozó önkéntességével a szociális segítő munka aktív részesévé válik. Hosszútávon azt szeretnénk, ha ez a központ bekapcsolódna a város vérkeringésébe, nyüzsgő élettel telne meg, ahova szívesen adományoz, aki megteheti és méltósággal kérhet segítséget, aki rászoruló”

– mondta Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója.

„Elkötelezettek vagyunk régiónk közössége iránt, vállalatunknál több évtizedes hagyománya van a szociális kezdeményezések felkarolásának. Ennek köszönhetően számos önkéntes programot valósítottunk meg az Audi Hungaria 30 éves fennállása során. Hálával tölt el, hogy munkatársaink önkéntes munkájának eredményeként valósult meg a központosított adománycentrum, mellyel vállalatunk társadalmi felelősségvállalása magasabb szintre lépett, egyúttal példaértékű összefogás Győr városának szociális intézményei között. Külön köszönet illeti motorlogisztikus kollégáinkat, amiért szaktudásukkal hozzájárultak a központ létrejöttéhez. Örülök, hogy azokon segítünk, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: különleges lehetőség, hogy a közösség erejével tehetünk a régióért, a régióban élőkért”

– mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A győri Kodály Zoltán úton gyártósor-szerűen átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ruhákat, bútorokat várnak. A Fogadó várja az önkénteseket is a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karának szociális munka alapszakos hallgatói mellett, akik gyakorlati idejüket fogják tölteni a központban.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.