Városi adományközpont nyílt Győrben az Audi Hungaria segítségével

Pintér Bence 2023-10-05 18:20:37
A győri Kodály Zoltán úton gyártósor-szerűen átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ruhákat, bútorokat várnak.

Az Audi Hungaria, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr együttműködésével

megnyitotta kapuit a győri adományközpont, a „Fogadó”, amely városi szinten kezeli az adományozást.

A város által rendelkezésre bocsátott épületet az Audi Hungaria anyagi támogatásával és munkatársai kétkezi munkájával újították fel az idén júniusban a vállalat által szervezett Audi Social Day keretén belül. Emellett az Audi Hungaria logisztikai szakértői az adományok rendszerezésére és tárolására alkalmas szoftverrel és tudásuk átadásával is segítették a központ létrehozását. A jövőben a „Fogadó” Győr városának központosított adományelosztójaként működik majd, ahol önkéntesek fogadják a rászorulók számára érkező adományokat, melyeket az Audi Hungaria által fejlesztett szoftver segítségével rendszereznek, majd a felemerülő igények szerint osztják el a szociális intézmények között.

A központot a mai napon nyitotta meg ünnepélyes keretek között Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója, Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, Nemes Gábor a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr vezetője, Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja mint a projekt szakmai támogatója, Dr. Perger Elza, Győr város alpolgármestere és Kányai Róbert, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr igazgatója.

„A Fogadó egy olyan innovatív projekt fizikai megvalósulása, ahol a professzionális szociális munka és a vállalati felelősségvállalás, önkétesség találkozik. Több, mint egy hely, ahova beviheted a számodra felesleges vagy már nem használt dolgaidat. Lehetőséget ad: krízishelyzetben lévő személyek közvetlen természetbeni juttatásokkal való segítésére, nagyobb célcsoportot érintő, rászorulói igényekhez igazodó adomány gyűjtő programok megszervezésére és lebonyolítására. Szervezetek, intézmények, jogi személyek társadalmi felelősségvállalása szempontjából megvalósuló kezdeményezéseik befogadására, célcsoporthoz juttatására. Az adományozó önkéntességével a szociális segítő munka aktív részesévé válik. Hosszútávon azt szeretnénk, ha ez a központ bekapcsolódna a város vérkeringésébe, nyüzsgő élettel telne meg, ahova szívesen adományoz, aki megteheti és méltósággal kérhet segítséget, aki rászoruló”

– mondta Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója.

„Elkötelezettek vagyunk régiónk közössége iránt, vállalatunknál több évtizedes hagyománya van a szociális kezdeményezések felkarolásának. Ennek köszönhetően számos önkéntes programot valósítottunk meg az Audi Hungaria 30 éves fennállása során. Hálával tölt el, hogy munkatársaink önkéntes munkájának eredményeként valósult meg a központosított adománycentrum, mellyel vállalatunk társadalmi felelősségvállalása magasabb szintre lépett, egyúttal példaértékű összefogás Győr városának szociális intézményei között. Külön köszönet illeti motorlogisztikus kollégáinkat, amiért szaktudásukkal hozzájárultak a központ létrejöttéhez. Örülök, hogy azokon segítünk, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: különleges lehetőség, hogy a közösség erejével tehetünk a régióért, a régióban élőkért”

– mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A győri Kodály Zoltán úton gyártósor-szerűen átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, ruhákat, bútorokat várnak. A Fogadó várja az önkénteseket is a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karának szociális munka alapszakos hallgatói mellett, akik gyakorlati idejüket fogják tölteni a központban.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.