Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

Farkas Bazsi 2023-09-22 14:45:00
A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei? - írtuk mai cikkünkben, amelyben Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő értesüléseire hagyatkozva ismertettünk egy lehetséges névsort.

Korábban pedig a kormánypárt szombathelyi polgármester-jelöltjével kapcsolatban írtuk azt, hogy úgy néz ki Illés Károly, jelenlegi frakcióvezető lesz a befutó a jelöltségre.

Hende Csaba úgy érezte, reagálnia kell Czeglédy állításaira. A Vas Népe hasábjain válaszolt a találgatásra.

Lehet találgatni, de az csak arra jó, hogy az ellenérdekelt fél elterelje a figyelmet a baloldali városvezetés totális kudarcáról. Természetesen kialakult a jelöltjeink névsora, de azt mindaddig nem hozzuk nyilvánosságra, amíg meg nem kezdődik a hivatalos kampányidőszak.

Több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött - de párttársaimnak is vannak keserű emlékeik - arra jutottam: megérdemli a leendő polgármesterjelöltünk és képviselőjelöltjeink, hogy megkíméljük őket és családjukat a szisztematikus lejáratásoktól, a módszeres karaktergyilkosságoktól. A szombathelyi baloldal a propagandamédiájával karöltve többször megmutatta, hogy milyen gátlástalan támadásokra képe  - nyilatkozta Hende a lapnak.

A választókerületi elnök aztán a jelenlegi városvezetésre is kitért.

Ebben a ciklusban látványosan elhúztak Szombathely mellett a környező megyeszékhelyek. Ez azért történhetett meg, mert a jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat. Megdöbbentő belegondolni, de ha fel kellene sorolnia egy szombathelyinek Nemény András és a baloldali önkormányzat eredményeit, az komoly fejtörést okozna.

Nemény a konzervatív városvezetés által megkezdett beruházások átadásán kívül önálló, említésre méltó teljesítményt nem tud felmutatni - húzta alá Hende.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is