Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Pintér Bence 2023-09-22 18:53:44
Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Rádióinterjút adott múlt szerdán Dézsi Csaba András győri polgármestert (Fidesz-KDNP) a GyőrPluszban – mint tudjuk, ezt utólag nem teszik fel a honlapra, ezért fel szoktuk venni az adást, ez azonban múlt héten elmaradt, mivel váratlanul egy nappal előrébb hozták az interjút. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság azonban legutóbb nyilvános jelentésben ítélte el a GyőrPluszt azért, mert közérdekű adatigénylés után sem adták ki az interjút, ezért az önkormányzati propagandamédia most adatigénylésünk után annak rendje és módja szerint kiadta a hanganyagot.

A műsor elején Dézsi Csaba Andrást kihívóiról kérdezték, ennek kapcsán a polgármester először arról beszélt, hogy az indulók között vannak szerinte „patológiás” esetek, majd fejtegetésbe kezdett a Győr összefog csoporttal kapcsolatban, ami már Győr egyetlen olyan nagy – 34 ezer 500 fős – Facebook-oldala, ahol szabadon meg lehet vitatni közéleti kérdéseket.

Dézsi Csaba András monológja során az elmúlt másfél év alatt immár negyedszer állította hamisan azt, hogy ő és közeli munkatársai ki vannak tiltva a csoportból, miközben valójában ő nincs kitiltva, Virág-Adorján Andrea főbiztos és Szeles Szabolcs alpolgármester (Fidesz-KDNP) tagja a csoportnak.

Tavaly augusztusban már egyszer bemutattuk, hogy Szeles és Virág-Adorján nem csak tagjai a csoportnak, de adminisztrátori jóváhagyás nélkül posztolhatnak is, ahogy Borsi Róbert fideszes képviselő is, aki ezt meg is szokta tenni. Dézsi pedig valójában soha nem is volt tagja a csoportnak, így ki sem zárhattuk onnan. Aztán tavaly szeptemberben, mikor Dézsi polgármester ismét hamisan állította, hogy ki van tiltva a csoportból, küldtünk neki meghívót a hivatalos polgármesteri e-mail-címére. Végül pedig mikor októberben megismételte a hazugságot, ismét küldtünk neki meghívót, ezúttal a személyes e-mail-címére.

Még érdekesebb azonban, hogy a tagok között most rákeresve fel is tűnik Dézsi Csaba András – nem mint rendes tag, hanem mint „látogató”. Ez azt jelenti, hogy bármikor megnézheti a csoportot, és be tudna lépni, ha akarna:

Csak Dézsi Csaba Andráson múlik tehát valójában hogy csatlakozik-e a 34 500 győri és Győr környéki embert tömörítő csoporthoz, és hozzászól-e a beszélgetésekhez. Alpolgármestere, illetve polgármesteri főbiztosa pedig ugyanúgy megteheti ezt, mint az elmúlt három ls fél évben tette.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! Kövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon! Csatlakozz Győr egyetlen szabad fórumához, a 34 ezer tagot számláló Győr összefog csoporthoz!

Szólj hozzá!

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.