Hogyan lehetünk türelmesebbek egymással a párkapcsolatban?

ugytudjuk.hu 2023-09-15 11:05:00
Melyek azok a tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy boldog párkapcsolathoz?

Melyek azok a tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy boldog párkapcsolathoz? Természetesen a testi és lelki vonzalom, a jó kommunikáció, az egymásra való odafigyelés. De mi a helyzet a türelemmel? Lehet, hogy sokak számára nem szerepel a lista élén, pedig hosszú távon nagyon is szükség van rá!

A türelem olyan erény, amiből többet szeretnénk, különösen azokkal szemben, akik fontosak számunkra. A helyzet iróniája, hogy sokszor pont a hozzánk legközelebb állókkal vagyunk a legkevésbé azok. Türelmetlenek vagyunk a párunkkal ha valamit elront, ha nem jól fejezi ki magát, illetve bizonyos felvett szokásaival szemben. Ilyen például a dohányzás, amelyet ha csak az egyik fél űz rendszeresen, az a másik számára rendkívül idegesítő, ami újabb nyugtalanságot szül. A nem dohányzó félre való tekintettel az elektromos cigi lehet egy fokkal jobb opció, a béke fenntartása érdekében.

Miért fontos a türelem egy párkapcsolatban?

Nézzünk szembe a tényekkel, már nem a nagyszüleink generációja vagyunk. Kevésbé vagyunk megbocsátóak, nehezebben kötünk kompromisszumot, keressük a könnyebb utat, ha fogytán a kitartásunk a konfliktusok kezelésére. Mindez ingerültséget eredményez, hatással van lényünkre és kapcsolatunkra.

Pedig ha mindkét partner türelmes egymással, az azt jelenti, hogy kevesebb a nézeteltérés és a félreértés. Lehetőség arra, hogy jobban megértsék egymást, nemcsak romantikus partnerként, hanem egyéniségként is.

Íme 5 hatékony módszerek a türelem elsajátításához!

1. Kezd magaddal!

Használd magad türelemépítő alanyként. Ha általában nulla türelmed van, amikor mondjuk a liftre vársz, addig gyakorolj mély lélegzetvétellel. A liftajtó kinyitása után nemcsak jobban érzed magad, hanem egy lépést tettél saját türelmed megerősítésében.

2. Koncentrált figyelem

A türelmetlen emberek rossz hallgatók, annyira szeretnének beszélni, hogy nem figyelnek a másik fél mondandójára. A kölcsönös meghallgatás közös megoldás felé visz, a problémára való összpontosítás helyet.

3. Empátia gyakorlása

Empatikusnak lenni azt jelenti, hogy képes vagy meglátni partnered nézőpontját, akkor is ha eltér a sajátodtól. Ez hasznos az élet minden területén, a romantikus és hétköznapi interakciókban.

4. Elfogadás

Enged meg a párodnak, hogy önmaga legyen! Egy ember sem tudja teljesen megváltoztatni alapvető természetét, csak annyit kell tenni, hogy elfogadjuk a másikat a jó és a rossz tulajdonságaival együtt.

5. Mindig számolj háromig!

Régi közmondás ez, amit még szüleink mondogattak nekünk gyerekkorunkban egy dühroham küszöbén. Ha a partnered mondott valamit, esetleg felhozott egy régi panaszt, akkor hasznos, ha háromig számolsz. Ez idő alatt egy lépést hátrálhatsz, hogy ne agresszív módon reagálj azonnal.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.