Hogyan lehetünk türelmesebbek egymással a párkapcsolatban?

ugytudjuk.hu 2023-09-15 11:05:00
Melyek azok a tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy boldog párkapcsolathoz?

Melyek azok a tulajdonságok, amelyek elengedhetetlenek egy boldog párkapcsolathoz? Természetesen a testi és lelki vonzalom, a jó kommunikáció, az egymásra való odafigyelés. De mi a helyzet a türelemmel? Lehet, hogy sokak számára nem szerepel a lista élén, pedig hosszú távon nagyon is szükség van rá!

A türelem olyan erény, amiből többet szeretnénk, különösen azokkal szemben, akik fontosak számunkra. A helyzet iróniája, hogy sokszor pont a hozzánk legközelebb állókkal vagyunk a legkevésbé azok. Türelmetlenek vagyunk a párunkkal ha valamit elront, ha nem jól fejezi ki magát, illetve bizonyos felvett szokásaival szemben. Ilyen például a dohányzás, amelyet ha csak az egyik fél űz rendszeresen, az a másik számára rendkívül idegesítő, ami újabb nyugtalanságot szül. A nem dohányzó félre való tekintettel az elektromos cigi lehet egy fokkal jobb opció, a béke fenntartása érdekében.

Miért fontos a türelem egy párkapcsolatban?

Nézzünk szembe a tényekkel, már nem a nagyszüleink generációja vagyunk. Kevésbé vagyunk megbocsátóak, nehezebben kötünk kompromisszumot, keressük a könnyebb utat, ha fogytán a kitartásunk a konfliktusok kezelésére. Mindez ingerültséget eredményez, hatással van lényünkre és kapcsolatunkra.

Pedig ha mindkét partner türelmes egymással, az azt jelenti, hogy kevesebb a nézeteltérés és a félreértés. Lehetőség arra, hogy jobban megértsék egymást, nemcsak romantikus partnerként, hanem egyéniségként is.

Íme 5 hatékony módszerek a türelem elsajátításához!

1. Kezd magaddal!

Használd magad türelemépítő alanyként. Ha általában nulla türelmed van, amikor mondjuk a liftre vársz, addig gyakorolj mély lélegzetvétellel. A liftajtó kinyitása után nemcsak jobban érzed magad, hanem egy lépést tettél saját türelmed megerősítésében.

2. Koncentrált figyelem

A türelmetlen emberek rossz hallgatók, annyira szeretnének beszélni, hogy nem figyelnek a másik fél mondandójára. A kölcsönös meghallgatás közös megoldás felé visz, a problémára való összpontosítás helyet.

3. Empátia gyakorlása

Empatikusnak lenni azt jelenti, hogy képes vagy meglátni partnered nézőpontját, akkor is ha eltér a sajátodtól. Ez hasznos az élet minden területén, a romantikus és hétköznapi interakciókban.

4. Elfogadás

Enged meg a párodnak, hogy önmaga legyen! Egy ember sem tudja teljesen megváltoztatni alapvető természetét, csak annyit kell tenni, hogy elfogadjuk a másikat a jó és a rossz tulajdonságaival együtt.

5. Mindig számolj háromig!

Régi közmondás ez, amit még szüleink mondogattak nekünk gyerekkorunkban egy dühroham küszöbén. Ha a partnered mondott valamit, esetleg felhozott egy régi panaszt, akkor hasznos, ha háromig számolsz. Ez idő alatt egy lépést hátrálhatsz, hogy ne agresszív módon reagálj azonnal.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.