Maratoni küzdelemre készül a Falco kosárlabdacsapatának vezetőedzője

Pintér Bence 2023-09-14 17:24:53
Az ügyvezető azt szeretné, ha a Bajnokok Ligájában a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játszana.

Maratoni küzdelemként tekint a Falco-Vulcano Energia KC bajnoki címvédő kosárlabdacsapatának vezetőedzője a hamarosan induló hazai bajnoki idényre, illetve a Bajnokok Ligája csoportkörére, amelyben a szombathelyieknek a spanyol Malagával, a francia Le Mans-nal és a görög Periszterivel kell megküzdeniük a továbbjutásért. Milos Konakov az MTI-nek nyilatkozva a csapat csütörtöki nyílt edzése után úgy fogalmazott: a játékosoknak élvezniük kell a meccseket, a felelőségnek az edző vállát kell nyomnia. „Mérkőzésről mérkőzésre fogunk haladni, nem kell kapkodni, nem kell idegeskedni, úgy kell tekinteni az előttünk álló idényre, mint egy maratonra” – mondta.

Milos Konakov szerint „régi-új arcokkal" erősödött a Falco KC, hiszen csak Antonio Jordano a teljesen új játékos, Pongó Marcell sok mérkőzést játszott ellenük és a válogatottból is ismeri a csapat tagjait, Benke Szilárd pedig egy év francia légiós lét után tulajdonképpen visszatért Szombathelyre. A vezetőedző beszélt arról is, hogy a csapat hamarosan Olaszországba utazik, ahol részt vesz egy felkészülési tornán, a Napoli és a Brindisi csapatával méri össze tudását. Mindkét olasz együttes komoly játékerőt képvisel, így a mérkőzések képet adhatnak arról, hogy fizikálisan és mentálisan hol is tart a csapat –  jegyezte meg.

Konakov a BL-szereplés esélyeit illetően úgy fogalmazott, akár szerencsésnek is mondható, hogy október 18-án, az első meccsen hazai pályán fogadják az Unicaja Málagát, ezen a mérkőzésen szerinte „meglepetés is születhet". Gráczer György ügyvezető úgy fogalmazott: keretükből csak légiósok távoztak, azzal pedig, hogy három válogatott játékost is sikerült a „Falcóba csábítani", a csapat magyar magja erősödött. Mint mondta, szeretnék ismét kiharcolni a Magyar Kupa-győzelmet és megvédeni a bajnoki címet, ehhez azonban az is kell, hogy komoly sérülések ne gátolják őket.

„Azt is szeretnénk, ha a Bajnokok Ligájában a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játszana” – tette hozzá.

Perl Zoltán csapatkapitány elmondta: a Falco játékosai nagyon motiváltak, az edzéseken jól teljesítenek. A cél a legutóbbi szezon sikereinek megismétlése, ennek egyik feltétele az, hogy az új játékosok a lehető legjobban be tudjanak illeszkedni. A játkoskeret bővülése azt jelenti, hogy kisebb problémát fognak okozni az esetleges sérülések. Véleménye szerint a jelenlegi összetételű csapattal van esélyük arra, hogy BL-ben bekerüljenek a legjobb 16 csapat közé.

Szólj hozzá!

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.