Maratoni küzdelemre készül a Falco kosárlabdacsapatának vezetőedzője

Pintér Bence 2023-09-14 17:24:53
Az ügyvezető azt szeretné, ha a Bajnokok Ligájában a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játszana.

Maratoni küzdelemként tekint a Falco-Vulcano Energia KC bajnoki címvédő kosárlabdacsapatának vezetőedzője a hamarosan induló hazai bajnoki idényre, illetve a Bajnokok Ligája csoportkörére, amelyben a szombathelyieknek a spanyol Malagával, a francia Le Mans-nal és a görög Periszterivel kell megküzdeniük a továbbjutásért. Milos Konakov az MTI-nek nyilatkozva a csapat csütörtöki nyílt edzése után úgy fogalmazott: a játékosoknak élvezniük kell a meccseket, a felelőségnek az edző vállát kell nyomnia. „Mérkőzésről mérkőzésre fogunk haladni, nem kell kapkodni, nem kell idegeskedni, úgy kell tekinteni az előttünk álló idényre, mint egy maratonra” – mondta.

Milos Konakov szerint „régi-új arcokkal" erősödött a Falco KC, hiszen csak Antonio Jordano a teljesen új játékos, Pongó Marcell sok mérkőzést játszott ellenük és a válogatottból is ismeri a csapat tagjait, Benke Szilárd pedig egy év francia légiós lét után tulajdonképpen visszatért Szombathelyre. A vezetőedző beszélt arról is, hogy a csapat hamarosan Olaszországba utazik, ahol részt vesz egy felkészülési tornán, a Napoli és a Brindisi csapatával méri össze tudását. Mindkét olasz együttes komoly játékerőt képvisel, így a mérkőzések képet adhatnak arról, hogy fizikálisan és mentálisan hol is tart a csapat –  jegyezte meg.

Konakov a BL-szereplés esélyeit illetően úgy fogalmazott, akár szerencsésnek is mondható, hogy október 18-án, az első meccsen hazai pályán fogadják az Unicaja Málagát, ezen a mérkőzésen szerinte „meglepetés is születhet". Gráczer György ügyvezető úgy fogalmazott: keretükből csak légiósok távoztak, azzal pedig, hogy három válogatott játékost is sikerült a „Falcóba csábítani", a csapat magyar magja erősödött. Mint mondta, szeretnék ismét kiharcolni a Magyar Kupa-győzelmet és megvédeni a bajnoki címet, ehhez azonban az is kell, hogy komoly sérülések ne gátolják őket.

„Azt is szeretnénk, ha a Bajnokok Ligájában a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játszana” – tette hozzá.

Perl Zoltán csapatkapitány elmondta: a Falco játékosai nagyon motiváltak, az edzéseken jól teljesítenek. A cél a legutóbbi szezon sikereinek megismétlése, ennek egyik feltétele az, hogy az új játékosok a lehető legjobban be tudjanak illeszkedni. A játkoskeret bővülése azt jelenti, hogy kisebb problémát fognak okozni az esetleges sérülések. Véleménye szerint a jelenlegi összetételű csapattal van esélyük arra, hogy BL-ben bekerüljenek a legjobb 16 csapat közé.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.