Kormányinfó: egyszámjegyű infláció, 56, Svédország

Csarnó Ákos 2023-09-13 17:39:04
A szokottól eltérően szerda délután tartották meg a kormányinfót, Gulyás Gergely miniszter több kérdésre is válaszolt.

A napelemesek ügyében Fidesz-frakció kérésére újraértékelte a korábbi tervét a kormány és úgy döntöttek, hogy azoknak, akik a létesítési igényt már korábban benyújtották, vagy már fel is szerelték a napelemeket, tíz éven keresztül marad az éves szaldó elszámolása. Az újonnan igényelt napelemeseknek jön a bruttó elszámolás.

„Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat” – mondta Gulyás Gergely egy svéd oktatófilmről, amelyben arról beszélnek, hogy Magyarországon 2010 óta megszűnt a demokrácia.

A kormány jövőre 6 százalékos, a jegybank 5 százalékos inflációval számol. A miniszter szerint ha „nagyon pozitív” fordulat történik, akkor októberben eshet tíz százalék alá az infláció, de decemberben mindenképpen megtörténik, hiszen a kormány „ezt vállalta”.

Az ellenzék háborúpárti, a béke Európa érdeke Gulyás szerint, aki arra reagált, hogy Dobrev Klára az amerikai nagykövettel tárgyalt.

Rendkívül barátságtalan gesztusnak tartja Gulyás Gergely, hogy Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke nem kapott vízumot az USA-ba.

Magyarország szabad akaratát súlyosan sértette az 56-osokat lefasisztázó orosz tankönyv, ezért üdvözöljük az orosz elnök szavait – mondta Gulyás arról, hogy Putyin szerint hibázott a Szovjetunió 1956-ban, amikor tankokkal bevonult Budapestre. Úgy folytatta, hogy szerinte jó lenne, ha Putyin szavai jelennének meg az orosz tankönyvben is.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Néhány igen hasznos segédanyag, melyekre nekünk is szükségünk lehet

Amikor egy olyan nagy horderejű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásfelújítás, akkor eleinte a figyelmünk a szükséges alapanyagok, illetve munkaeszközök beszerzésére összpontosul. 

Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát.

Az egyik első Windowsos játék volt: a pasziánsz

Idén ünnepli 34. születésnapját minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka.