Mit keres Mészáros Lőrinc az egri fociban?

Csarnó Ákos 2023-09-12 07:51:00
És miben segít neki ebben Mirkóczki Ádám egri polgármester?

Nyilván a kérdés költői, hogy mit keres benne, azonban tény, hogy Mészáros Lőrinc – és így Orbán Viktor is – emberein keresztül vaskosan benne vannak az egri labdarúgásban. És ha ez nem lenne elegendő, az egri polgármester velük bútorozik össze.

Nem sokkal korábban az egriugyek.hu írt arról, hogy 10 millió után 30 millió forint többlet támogatást kaphatott az Egri Labdarúgó Sport Kft. egy polgármesteri előterjesztés alapján. A cég egyik ügyvezetője Szabó Róbert, aki Pajtók Gábor bizalmi embere, kampányfőnöke volt a 2022-es országgyűlési választások alatt és jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Fideszes színekben.

Egy, az Eger SE honlapján most is megtalálható beszámolóból egy részlet igen furcsa fényeket vet az ún. városvezetésre és arra a hangzatos kijelentésre, hogy ők nem üzletelnek a NER-rel.

Úgy tűnik, ismét összefogás kezd kialakulni az egri labdarúgás mögött, miután az egri városvezetés támogatásával Szabó Róbert társ-ügyvezetőként, Harmati Péter pedig az NB III.-as csapat és a vármegyei I.-es gárda szakmai igazgatójaként csatlakozott az Eger SE csapatait működtető gazdasági társasághoz, a Eger Labdarúgó Sport Kft.-hez.

A kibővült stáb összetétele is mutatja a labdarúgás fejlesztése mögötti összefogást, amelynek az egri városvezetés is tagja, és amely a jövőbeli jó teljesítmények záloga lehet – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester, aki az egyik indikátora volt a változásoknak.

Szabó Róbert jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, korábban a klub társadalmi elnöke volt, míg Harmati Péter 2014 óta jelentős szerepet játszott a vármegyeszékhely labdarúgásában, és bár 2021. őszén távozott az Eger SE-től, most újra számítanak kapcsolatrendszerére, helyismeretére és sportvezetői tapasztataira.

Mindezek után mélyebbre ástunk és még durvább összefonódásokra bukkantunk. Nem elég, hogy a felszínen megköttetett a Mirkóczki-Fidesz/NER paktum, aminek pecsétje Szabó Róbert hivatalos vezetői kinevezése az egri foci élére, de Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor bizalmi emberének személye is napfényre került, aki dr. Kertész József Tamás, ügyvéd.

Kertészről és az összefonódásokról a következőket kell és lehet tudni:

Az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek két ügyvezetője és két tulajdonosa van. Az egyik ügyvezetőről előbb írtunk, ő Szabó Róbert, tőről metszett fideszes politikus, a másik viszont egy kevésbé ismert személy, Farkas Balázs. A tulajdonosok között az egyik 10%-nyi tulajdonrésszel az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület, képviselője a helyben jól ismert Harmati Péter üzletember. A 90%-os tulajdoni hányaddal rendelkező, tehát durván többségi cég egy bizonyos Lend-Ball Kft. Ennek a cégnek ugyan az a Farkas Balázs a vezetője, mint az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek, azonban kizárólagos tulajdonosa dr. Kertész József Tamás.

A Lend-Ball Kft. 2018-ban alapították meg, először budapesti székhellyel, azonban 2021. novemberétől Egerben, az Északi Sporttelep u. 1. szám alá költözött a cég, a tulajdonjog 100%-át Kertész viszont 2021. januárjától bírja.

Kertész József Tamás az egyik legnagyobb hatalmú ember a magyar médiában — legalábbis papíron, írta meg az Átlátszó korábban.  Ő szerezte meg ugyanis a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. százszázalékos tulajdonrészét megtestesítő részvényeket Liszkay Gábortól annak idején. A Media Fundamentum Zrt. pedig az alapítója a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nevű entitásnak, ami 2018-ban a Fidesz-barát médiumokat egytől-egyig bekebelezte. Kertész feltűnése a jel arra, hogy a médiaholding Mészáros érdekeltségébe tartozik majd, így aztán minden más is, ami az ügyvéddel kapcsolatba hozható – vagyis az egri foci is szőröstől-bőröstől.

És idén, Eger vállaltan ellenzékiként kezdő, majd azt megtagadó polgármestere bemutatta, hogy miként lehet áthajózni a mára nyíltan nepotista és a Fidesznek kedvező, NER-pozitív politikával a másik oldalra.

Ne legyen senkinek kétsége, hogy mi várható a 2024-es önkormányzati választáson, Egerben.

A cikk elkészítéséhez az OPTEN céginformációs rendszere került felhasználásra.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.