Mit keres Mészáros Lőrinc az egri fociban?

Csarnó Ákos 2023-09-12 07:51:00
És miben segít neki ebben Mirkóczki Ádám egri polgármester?

Nyilván a kérdés költői, hogy mit keres benne, azonban tény, hogy Mészáros Lőrinc – és így Orbán Viktor is – emberein keresztül vaskosan benne vannak az egri labdarúgásban. És ha ez nem lenne elegendő, az egri polgármester velük bútorozik össze.

Nem sokkal korábban az egriugyek.hu írt arról, hogy 10 millió után 30 millió forint többlet támogatást kaphatott az Egri Labdarúgó Sport Kft. egy polgármesteri előterjesztés alapján. A cég egyik ügyvezetője Szabó Róbert, aki Pajtók Gábor bizalmi embere, kampányfőnöke volt a 2022-es országgyűlési választások alatt és jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Fideszes színekben.

Egy, az Eger SE honlapján most is megtalálható beszámolóból egy részlet igen furcsa fényeket vet az ún. városvezetésre és arra a hangzatos kijelentésre, hogy ők nem üzletelnek a NER-rel.

Úgy tűnik, ismét összefogás kezd kialakulni az egri labdarúgás mögött, miután az egri városvezetés támogatásával Szabó Róbert társ-ügyvezetőként, Harmati Péter pedig az NB III.-as csapat és a vármegyei I.-es gárda szakmai igazgatójaként csatlakozott az Eger SE csapatait működtető gazdasági társasághoz, a Eger Labdarúgó Sport Kft.-hez.

A kibővült stáb összetétele is mutatja a labdarúgás fejlesztése mögötti összefogást, amelynek az egri városvezetés is tagja, és amely a jövőbeli jó teljesítmények záloga lehet – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester, aki az egyik indikátora volt a változásoknak.

Szabó Róbert jelenleg a Heves Vármegyei Közgyűlés alelnöke, korábban a klub társadalmi elnöke volt, míg Harmati Péter 2014 óta jelentős szerepet játszott a vármegyeszékhely labdarúgásában, és bár 2021. őszén távozott az Eger SE-től, most újra számítanak kapcsolatrendszerére, helyismeretére és sportvezetői tapasztataira.

Mindezek után mélyebbre ástunk és még durvább összefonódásokra bukkantunk. Nem elég, hogy a felszínen megköttetett a Mirkóczki-Fidesz/NER paktum, aminek pecsétje Szabó Róbert hivatalos vezetői kinevezése az egri foci élére, de Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor bizalmi emberének személye is napfényre került, aki dr. Kertész József Tamás, ügyvéd.

Kertészről és az összefonódásokról a következőket kell és lehet tudni:

Az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek két ügyvezetője és két tulajdonosa van. Az egyik ügyvezetőről előbb írtunk, ő Szabó Róbert, tőről metszett fideszes politikus, a másik viszont egy kevésbé ismert személy, Farkas Balázs. A tulajdonosok között az egyik 10%-nyi tulajdonrésszel az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület, képviselője a helyben jól ismert Harmati Péter üzletember. A 90%-os tulajdoni hányaddal rendelkező, tehát durván többségi cég egy bizonyos Lend-Ball Kft. Ennek a cégnek ugyan az a Farkas Balázs a vezetője, mint az Eger Labdarúgó Sport Kft-nek, azonban kizárólagos tulajdonosa dr. Kertész József Tamás.

A Lend-Ball Kft. 2018-ban alapították meg, először budapesti székhellyel, azonban 2021. novemberétől Egerben, az Északi Sporttelep u. 1. szám alá költözött a cég, a tulajdonjog 100%-át Kertész viszont 2021. januárjától bírja.

Kertész József Tamás az egyik legnagyobb hatalmú ember a magyar médiában — legalábbis papíron, írta meg az Átlátszó korábban.  Ő szerezte meg ugyanis a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. százszázalékos tulajdonrészét megtestesítő részvényeket Liszkay Gábortól annak idején. A Media Fundamentum Zrt. pedig az alapítója a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nevű entitásnak, ami 2018-ban a Fidesz-barát médiumokat egytől-egyig bekebelezte. Kertész feltűnése a jel arra, hogy a médiaholding Mészáros érdekeltségébe tartozik majd, így aztán minden más is, ami az ügyvéddel kapcsolatba hozható – vagyis az egri foci is szőröstől-bőröstől.

És idén, Eger vállaltan ellenzékiként kezdő, majd azt megtagadó polgármestere bemutatta, hogy miként lehet áthajózni a mára nyíltan nepotista és a Fidesznek kedvező, NER-pozitív politikával a másik oldalra.

Ne legyen senkinek kétsége, hogy mi várható a 2024-es önkormányzati választáson, Egerben.

A cikk elkészítéséhez az OPTEN céginformációs rendszere került felhasználásra.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.