A szombathelyi Vásárcsarnok közreműködésével megalakult a Vásárcsarnokok, piacok együttműködési fóruma 

Farkas Bazsi 2023-09-07 09:50:44
Szeptember 22-én jön a Nyitott piacok napja - Piacok éjszakája.

Az együttműködési fórumot a magyarországi vásárcsarnokok és piacok közül 14 szervezet hozta létre, a megállapodást a budapesti Vámház körúti Nagycsarnokban tartott alakuló ülésen írták alá.

Földes Tamás, a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a hangsúly a szakmai együttműködésen van, jelenleg a vásárcsarnokoknak, piacoknak nincs ilyen jellegű szakmai szerveződése. Az együttműködés megteremti annak lehetőségét, hogy a szektor szereplői a jövőben hatékonyan, összehangolt munkával jelenjenek meg a gazdasági életben, és kommunikáljanak az agráriummal, az élelmiszeriparral és az élelmiszer-kiskereskedelemmel, de főképpen a vásárlókkal és a nagyközönséggel - fejtette ki.

Az alapító tagok új közös projektek indítását tűzték ki célul, egyebek mellett országos szintű szakmai események közös, illetve egymásra épülő megrendezését, termékcentrikus, időszakhoz kötött országos események szervezését, piac-működtetési, technológiához kapcsolódó fejlesztések kidolgozását, koordinálását, szakmai konferenciák szervezését és közös kommunikáció alkalmazását - ismertette az ügyvezető igazgató.

A 14 alapító tag várja a további csatlakozók jelentkezését: a lehetőség nyitott valamennyi, Magyarországon működő vásárcsarnok, piac számára, tulajdonviszonyoktól, működési formától, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül.

A fórum első közös eseményét, a szeptember 22-i Nyitott piacok napja - Piacok éjszakáját hagyományteremtő céllal hozták létre az alapítók, a rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól, de bemutatkozási lehetőség is az agrárium és az élelmiszeripar számára.

Az eseménnyel a piacozást, mint a tudatos és személyes vásárlást szeretnék népszerűsíteni, megszólítani a fiatalokat, a családosokat, és közvetlenül összekapcsolni a lakosságot a helyi termelőkkel, kereskedőkkel. A nyílt nap keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a vásárcsarnokok működésével, szakmai és építészeti érdekességekkel, és különböző kulturális programok is várják majd a látogatókat - mondta Polákovics Marietta, a Szombathelyi Városi Vásárcsarnok igazgatója.

A programba 9 vidéki és 16 budapesti helyszín kapcsolódik be. Az együttműködési fórum minden tagja önállóan dönt arról, hogy nappali vagy éjszakai rendezvénnyel csatlakozik a kezdeményezéshez. A hangsúly azon van, hogy az adott piachoz, vásárcsarnokhoz tartozó agglomeráció, térség, tájegység jellemzői, terményei, termékei és szolgáltatási jelenjenek meg az eseményen - emelte ki az igazgató.

 

Szólj hozzá!

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.