Harminckét ország tornász versenyzői Szombathelyen

Farkas Bazsi 2023-09-06 14:29:43
A kupa 32 ezer 850 euró összdíjazású.

Harminckét ország 130 versenyzője vesz részt a Waberer's torna challenge Világkupán, amelynek péntektől vasárnapig a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: harminc éve először van reális esélye annak, hogy a férfi és a női válogatott is megszerezze a csapatszintű kvalifikációt az olimpiára, s ennek a felkészülésnek fontos állomása a szombathelyi verseny.

Fotó: Farkas Bazsi

Berki Krisztián sportigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az antwerpeni világbajnokság előtt a versenyzők számára utoljára a szombathelyi viadal kínál lehetőséget arra, hogy nemzetközi szintű erőpróbán vegyenek részt, emellett a vk a jövő heti országos bajnokságra való felkészülést is szolgálja.

László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy évről évre Szombathely adhat otthont a rangos tornaversenyeknek, amelyek a város jó hírét öregbítik. Éppen ezért további támogatásukról biztosította a versenyek szervezőit.

A hazai indulók közül Czifra Bettina Lili felemáskorláton, gerendán és talajon, Székely Zója felemáskorláton és gerendán, Mayer Gréta ugrásban és talajon, Tömböl Boglárka pedig ugráson mutathatja be a gyakorlatát. A tavalyi Eb-n ezüstérmes Mészáros Krisztofer lólengésben, korláton és nyújtón, Balázs Krisztián pedig talajon, korláton és nyújtón indul. Molnár Botond talajon és ugráson, Kiss Balázs lólengésben és gyűrűn, Tomcsányi Benedek pedig gyűrűn és ugráson lesz érdekelt.

Elhangzott az is, hogy a szombathelyi verseny lesz a főpróbája az antwerpeni Világbajnokságnak, ahol 30 év után komoly lehetősége lesz a magyar férfi és női tornászoknak csapatban indulási jogot szerezni a párizsi olimpiánra.

A szombathelyi kupa 32 ezer 850 euró összdíjazású. Az 1-8 helyeztetteket fogják pénzdíjban részesíteni. Az első 835 eurót, a nyolcadik 105 eurót kap.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.