Először rendezik meg az Asztalkő Fesztivált Kőszeg-hegyalján

Csarnó Ákos 2023-09-01 16:40:44
A Bozsokon, Cákon, Kőszegdoroszlón, Kőszegszerdahelyen és Velemben zajló kulturális és gasztronómiai rendezvényen kézműves foglalkozások, színházi előadások is lesznek.

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első ízben az Asztalkő Fesztivált szeptember első hétvégéjén Kőszeg-hegyalja öt kistelepülésén - közölték az MTI-vel a szervezők pénteken.

A Bozsokon, Cákon, Kőszegdoroszlón, Kőszegszerdahelyen és Velemben zajló kulturális és gasztronómiai rendezvényen kézműves foglalkozások, színházi előadások is lesznek, illetve interaktív előadások hangzanak el a környezetvédelemről és az egészségmegőrzésről. A Kőszegi-hegység egyik jellegzetes természeti képződményéről, az Asztalkőről elnevezett fesztiválon emellett könyvbemutatók, gyermek művészeti csoportok előadásai, pódiumbeszélgetések és gasztronómiai bemutatók is színesítik a kínálatot.

A fesztivál kezdőnapján pénteken 18 óra 30 perctől Székely János szombathelyi püspök celebrál misét Velemben a Szent Vid kápolnánál, amelyet Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertje követ.

Szombaton kora délutántól a velemi népművészeti udvarban vándorkomédiások szórakoztatják a közönséget, majd a folkszínpadon vasi hagyományőrző néptánc- és népzenei együttesek, kórusok adnak műsort. A megnyitóünnepséget követően este hat órától a Soulwave, majd este nyolc órától a Charlie Band koncertezik.

Vasárnap a folkszípadon folytatódnak a népzenei és néptánc bemutatók, este pedig a nagyszínpadon a Körmendi Kastélyszínház társulata a Falu rossza című népszínművet adja elő.

Kőszegdoroszlón szombaton délelőtt a helyi közösségi ház udvarán lesznek interaktív előadások, beszélgetések a környezetvédelemről, a természetvédelemről, az egészség megőrzésének fontosságáról, ugyanitt kézműves foglalkozásokba is bekapcsolódhatnak az érdeklődők, illetve kísérő programként e-bike túra és vezetett gyalogos túra is indul Kőszegdoroszló és Kőszeg között.

Kőszegszerdahelyen mindkét napon gyermekszínpadi programokkal, bábelőadásokkal, gyerektáncházzal és kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, Bozsokon a Sibrik-kastélyban pedig színészekkel és sportolókkal lesznek pódiumbeszélgetések.

A Cáki Pincesor Szabadtéri Múzeum a hétvégén "gasztroudvarrá" alakul, ahol szombaton többek között Majthényi László, a Vasvármegyei Közgyűlés elnöke mutatja be a Vasi ételek, illetve a Vad- és halételek a nyugati végeken című könyveit.

Vasárnap délelőtt ugyanitt a látványkonyhában meghívott séfek sütnek és főznek, valamint kóstolóval egybekötött bemutatót tartanak, este pedig a kis színpadon a Kellene Kis Kert elnevezésű formáció zenél majd.

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.