„Maga egy sompolygó, sunyi alak”

Farkas Bazsi 2023-08-31 14:13:51
Nemény András polgármester alaposan kiosztotta Horváth Gábor képviselőt.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze ma délelőttre Nemény András (Éljen Szombathely) szombathelyi polgármester. A testületnek településfejlesztési hiánypótlást kellett elvégeznie, és mivel határidő kötötte őket, így a döntésekkel nem tudták megvárni a szeptemberi, rendes közgyűlést.

A vita hevében szóba került a Kámon-Herény városrész is, itt korábban elhangzott, hogy László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester javaslatára

a Brigád utcában nem kerülnek kijelölésre további építési területek a rendezési tervben.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) a körzet képviselője felszólalásában annak adott hangot, hogy szerinte a városvezetés nincs tisztában azzal, hogy mi hol van Kámonban, keverik a településrészeket, és egyébként is, sehol nem tart az az útfelújítás, amit László Győző ígért a Rumi-Rajki István utcában, pedig holnap már szeptember elseje és indul az iskola is.

Beszéltem nagyon sok környéken lakóval, például a Verával, de mást is sorolhatnék, és azt jelezték nekem, hogy alpolgármester úr, még csak nem is kereste őket az útfelújítással kapcsolatban – mondta Horváth.

Horváth képviselő úr megint olyan dolgokat hozott be a közgyűlésre, aminek semmi keresnivalója nincsen. Megint neveket kezd el sorolni, annak kapcsán, hogy kikkel egyeztettünk vagy nem egyeztettünk. Ez nem tartozik sem a közgyűlésre, sem pedig a nyilvánosságra. De ha mi beszéltünk is bárkivel az ügy kapcsán, az is kettőnk között marad, mert ezt így illik – kezdte így Nemény András.

Az nem a mi, hanem a maga stílusa, hogy a bokorba elbújva fotózunk embereket, mint ahogyan ön tette azt a SZOMPARK munkatársaival. Ahogy azt nemrég valaki mondta, 

maga egy sompolygó, sunyi alak

 – tette hozzá a városvezető.

Majd László Győző vette át a szót: „Már most megnyugtatom képviselő úr, hogy az út meg fog épülni. Tudja én is körbejártam a körzetet, és tudja mivel találkoztam? Azzal, hogy a környék lakói azt mondják, hogy végre valaki úgy foglalkozik a dolgokkal, ahogy kell.”

Horváth Gábor ezután ügyrendi kérdésben kért szót, ám mivel mondanivalója semmiben sem merítette ki a személyes érintettség fogalmát, így a polgármester alig fél perc után meg is vonta azt tőle. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.