NER-lovagot javasolt Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám a Városgondozás élére

Csarnó Ákos 2023-08-28 14:47:54
Aki hosszasan szidta az erre a figyelmet felhívókat, a DK pedig a segítségre sietett a szavazáskor.

Ismét rendkívüli Közgyűlést tartott az egri önkormányzat (zárt ülés keretében), ugyanis augusztus 31-e után a Városgondozás Eger Kft-nek nincs vezetője. 28-án, hétfőn tehát ezért ültek össze a képviselők.

Társlapunk, az EgriÜgyek korábban már írt arról, hogy az augusztus elején tartott akkori rendkívüli Közgyűlésen két jelölt pályázatáról dönthetett volna a testület, azonban végül egyik pályázó sem kapta meg a többséget. Akkor Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő előterjesztése tartalmazta a két személy anyagát. A Közgyűlés Ferenczy Tamás, jelenlegi városi főkertészt, vagy Eged István Renátót, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetőjét támogathatta volna.

Információink szerint azonban Ferenczy pályázata nem volt megfelelő, így Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) polgármester Eged István Renátót javasolja a városgondozás Kft. élére. Személyében azonban érdekes családi és gazdasági összefüggésekre akadtunk. 

Első sorban ő a PEVIK Nonprofit Kft. ügyvezetője (havi kb. 1 milliós fizetéssel). Ez a cég Pétervására és környékének „szemetes” ügyeivel foglalkozik, tulajdonosai a környező kisebb települések. E tekintetben még szakembernek is nevezhető. Sokkal aggályosabb azonban az, hogy Eged István Renátó a pétervásárai polgármester, Eged István fia, így számára a családi összefonódás a céges ügyekkel nem ismeretlen. Pétervására 56,84%-os, tehát döntő arányban tulajdonos.

A pétervásárai polgármester – aki a Fidesz jelöltje volt 2019-ben - kacsalábon forgó, eu-s pályázati pénzekből összehozott vendégváró helye (50 millió ft), fenyegetőzésaz oda vezető út rendbe tétele (140 millió ft)a szociális szolgáltatás széthullása mind azt mutatják, hogy a családi-üzleti-önkormányzati-politikai összefonódások nem jó példákat mutatnak.

További probléma, hogy Eged István Renátó személyében összefüggésbe hozható Szomszéd Lajos nagyvállalkozóval és így rajta és cégein keresztül Eger polgármesterével, Mirkóczki Ádámmal is. Eged István Renátó ugyanis annak a Fenstherm 2003 Kft-nek az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, aminek ügyvezetője Szomszéd Lajos, aki az ÉRD 2008 Kft-nek az ügyvezetője és tulajdonosa is. Ez a cég társtulajdonosa Mirkóczki testvérének, Borbás Balázs társtulajdonos cégének is, aminek vezetője pedig Mészáros Lőrinc NER főoligarcha bizalmi embere, Schmidl Péter György. További érdekesség még, hogy az ÉRD 2008 Kft. annak az EXTERNÁTUS Kft-nek is a tulajdonosa, ami éppen most nyert el egy egri közbeszerzési pályázatot, a Volt Helyőrségi Klub kávézó kialakítására, felújítására 149 milliós értékben

A mai Közgyűlésen végül 10 képviselő szavazatával Eged István Renátónak adtak bizalmat.

A fideszes képviselők szavaztán nincs mit csodálkozni, azonban a magát a NER-től függetlennek láttatni akaró ún. egri városvezetők, az ex-jobbikos Minczér Gábor, a jelenleg nem tudni mennyire MSZP-s Farkas Attila és természetesen Mirkóczki Ádám ex-jobbikos polgármester megszavazta a polgármester javaslatát. Az igazán érdekes viszont a Demokratikus Koalíció színeiben induló és képviselőséget elnyert Földvári Győző szavazata, ugyanis a DK Egerben folyamatosan azt mondja, hogy ők a NER-rel nem fognak össze.

Az egri polgármester ráadásul egy alapos pofonba is belefutott, ugyanis váltig azt kommunikálta korábban, hogy nem is ő javasolta Eged kinevezését, azonban az előterjesztésben világosan kiolvasható a polgármesteri kívánság.

A fenti tények így folyamatos támadási felületet fognak adni a városnak és az ún. városvezetésnek, ha vállaltan politikust – Fidelitasos politikust ültetnek egy városi cég vezetői ülésébe, akinek NER kapcsolatai kiválóak, családi összeköttetései uniós pénzeket tudnak szerezni. 

A NER-lovag jelölésével és megválasztásával célba jutott Mirkóczki Ádám volt ellenzékiből Fidesz-baráttá és Fidesz/NER kiszolgálóvá válása. Ez a korábban írtak összevetéséből tisztán látszik.

indexkép: Hadházy Ákos Facebook

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.