NER-lovagot javasolt Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám a Városgondozás élére

Csarnó Ákos 2023-08-28 14:47:54
Aki hosszasan szidta az erre a figyelmet felhívókat, a DK pedig a segítségre sietett a szavazáskor.

Ismét rendkívüli Közgyűlést tartott az egri önkormányzat (zárt ülés keretében), ugyanis augusztus 31-e után a Városgondozás Eger Kft-nek nincs vezetője. 28-án, hétfőn tehát ezért ültek össze a képviselők.

Társlapunk, az EgriÜgyek korábban már írt arról, hogy az augusztus elején tartott akkori rendkívüli Közgyűlésen két jelölt pályázatáról dönthetett volna a testület, azonban végül egyik pályázó sem kapta meg a többséget. Akkor Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő előterjesztése tartalmazta a két személy anyagát. A Közgyűlés Ferenczy Tamás, jelenlegi városi főkertészt, vagy Eged István Renátót, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetőjét támogathatta volna.

Információink szerint azonban Ferenczy pályázata nem volt megfelelő, így Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) polgármester Eged István Renátót javasolja a városgondozás Kft. élére. Személyében azonban érdekes családi és gazdasági összefüggésekre akadtunk. 

Első sorban ő a PEVIK Nonprofit Kft. ügyvezetője (havi kb. 1 milliós fizetéssel). Ez a cég Pétervására és környékének „szemetes” ügyeivel foglalkozik, tulajdonosai a környező kisebb települések. E tekintetben még szakembernek is nevezhető. Sokkal aggályosabb azonban az, hogy Eged István Renátó a pétervásárai polgármester, Eged István fia, így számára a családi összefonódás a céges ügyekkel nem ismeretlen. Pétervására 56,84%-os, tehát döntő arányban tulajdonos.

A pétervásárai polgármester – aki a Fidesz jelöltje volt 2019-ben - kacsalábon forgó, eu-s pályázati pénzekből összehozott vendégváró helye (50 millió ft), fenyegetőzésaz oda vezető út rendbe tétele (140 millió ft)a szociális szolgáltatás széthullása mind azt mutatják, hogy a családi-üzleti-önkormányzati-politikai összefonódások nem jó példákat mutatnak.

További probléma, hogy Eged István Renátó személyében összefüggésbe hozható Szomszéd Lajos nagyvállalkozóval és így rajta és cégein keresztül Eger polgármesterével, Mirkóczki Ádámmal is. Eged István Renátó ugyanis annak a Fenstherm 2003 Kft-nek az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, aminek ügyvezetője Szomszéd Lajos, aki az ÉRD 2008 Kft-nek az ügyvezetője és tulajdonosa is. Ez a cég társtulajdonosa Mirkóczki testvérének, Borbás Balázs társtulajdonos cégének is, aminek vezetője pedig Mészáros Lőrinc NER főoligarcha bizalmi embere, Schmidl Péter György. További érdekesség még, hogy az ÉRD 2008 Kft. annak az EXTERNÁTUS Kft-nek is a tulajdonosa, ami éppen most nyert el egy egri közbeszerzési pályázatot, a Volt Helyőrségi Klub kávézó kialakítására, felújítására 149 milliós értékben

A mai Közgyűlésen végül 10 képviselő szavazatával Eged István Renátónak adtak bizalmat.

A fideszes képviselők szavaztán nincs mit csodálkozni, azonban a magát a NER-től függetlennek láttatni akaró ún. egri városvezetők, az ex-jobbikos Minczér Gábor, a jelenleg nem tudni mennyire MSZP-s Farkas Attila és természetesen Mirkóczki Ádám ex-jobbikos polgármester megszavazta a polgármester javaslatát. Az igazán érdekes viszont a Demokratikus Koalíció színeiben induló és képviselőséget elnyert Földvári Győző szavazata, ugyanis a DK Egerben folyamatosan azt mondja, hogy ők a NER-rel nem fognak össze.

Az egri polgármester ráadásul egy alapos pofonba is belefutott, ugyanis váltig azt kommunikálta korábban, hogy nem is ő javasolta Eged kinevezését, azonban az előterjesztésben világosan kiolvasható a polgármesteri kívánság.

A fenti tények így folyamatos támadási felületet fognak adni a városnak és az ún. városvezetésnek, ha vállaltan politikust – Fidelitasos politikust ültetnek egy városi cég vezetői ülésébe, akinek NER kapcsolatai kiválóak, családi összeköttetései uniós pénzeket tudnak szerezni. 

A NER-lovag jelölésével és megválasztásával célba jutott Mirkóczki Ádám volt ellenzékiből Fidesz-baráttá és Fidesz/NER kiszolgálóvá válása. Ez a korábban írtak összevetéséből tisztán látszik.

indexkép: Hadházy Ákos Facebook

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.