LMP: szigorítani kell az akkumulátorgyárak engedélyezését, ellenőrzését és szankcionálását

Farkas Bazsi 2023-08-25 12:27:15
A zöld párt határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Az LMP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy szigorítsanak az akkumulátorgyárak létesítésének engedélyezési folyamatán, ellenőrzésén és a szankcionálásán.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az utóbbi időben heti rendszerességgel számol be a média az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos problémákról, visszaélésekről, ráadásul nemcsak súlyos környezetszennyezésekről, hanem személyi sérüléssel, egészségkárosodással járó balesetekről.

Példaként említette a gödi Samsung-gyárat, amelynél már 40 alkalommal találtak súlyos iparbiztonsági és tűzvédelmi mulasztásokat, Bátonyterenyén engedéllyel nem rendelkező technológia kipróbálása során történt baleset, Szigetszentmiklóson pedig két dolgozó halt meg üzemi balesetben.

Vajon a hatóságok tehetetlensége mögött politikai nyomásgyakorlás, a szakmaiság hiánya, vagy korrupció gyanúja áll-e - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Kanász-Nagy Máté bejelentette, hogy pártja a jövő hét elején határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amely alapján megszigorítanák az akkumulátorgyárak létesítésének engedélyezési folyamatát, valamint megerősítenék a hatóságok szakmai függetlenségét és anyagi erőforrásait a hatékonyabb ellenőrzés érdekében.

Az új szabályozás életbe lépéséig pedig azt kérik, hogy ne adjanak ki engedélyeket új akkumulátorgyárak építéséhez - tette hozzá.     Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, a végén kiderül majd, ki támogatja a kínai gyárak haszonszerzését, és ki az, aki az emberek oldalán áll és az ő egészségüket akarja megvédeni.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.