Megvan három szombathelyi körzet fideszes indulója?

Farkas Bazsi 2023-08-15 11:46:00
Czeglédy Csaba, önkormányzati képviselő arról írt, hogy Jagodits Zsuzsa, Ferenczy Balázs és Pehi Orsolya is a kormánypárt színeiben indul el a 2024-es választáson.

Vajon mi a közös Jagodits Zsuzsában, Ferenczy Balázsban és Pehi Orsolyában? - kezdi így Facebook-posztját Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.

Egyrészt mostanában sokat szerepelnek a Vas Népében, másrészt fideszes önkormányzati képviselőjelöltek lesznek jövőre Szombathelyen - folytatja bejegyzését a politikus.

Pehi Orsolya látszólag civilként arról nyilatkozik a Vas Népének, hogy fák kivágásán lepődtek meg, aminek nagyon nem örülnek. Jagodits Zsuzsa, aki hírszerkesztőként dolgozik a Frisss-nél, most pedig a Haladás Kft. kommunikációs vezetője, a harmónia, a kiegyensúlyozottság és a stresszmentesebb élet fontosságáról beszél a lapnak. 

Ferenczy Balázs által készített videós tartalmakról is lelkesen számol be a Vas Népe, amelyekben látszólag civilként többek között a kerékpáros aluljáróval vagy éppen a Brenner-villával foglalkozik - mutat rá Czeglédy.

A Szociális Bizottság elnöke arról is ír, hogy információi szerint mind a hárman fideszes jelöltek lesznek jövőre.

Pehi Orsolya dr. Kecskés László helyett fog indulni, mert a köztiszteletben álló főorvos – akinek valljuk be, sok ideje nem maradt a gyógyítás mellett a körzetére – nem vállal újabb öt év önkormányzati képviselőséget. Sátory Károly sem akar újra indulni, őt helyettesítené Ferenczy Balázs. Jagodits Zsuzsa pedig – érdemére szóljon – bevállalja, hogy nyilván teljesen esélytelenül elinduljon Horváth Somával szemben a Derkovitson.

Mi bizonyítja annál jobban, hogy a Vas Népe gyakorlatilag a Fidesz pártlapjaként működik, hogy abban segít a pártnak, hogy a szerepeltetésekkel ismertebbé tegye a választók számára jelenleg gyakorlatilag ismeretlen személyeket.

Ha tényleg igaz, hogy jövőre a Fidesz jelöltjei lesznek, akkor ezzel leginkább ők maguk tisztában vannak. Nem túl tisztességes hozzáállás látszólag civilként városi ügyekben megszólalni úgy, hogy pontosan tudják, milyen célt szolgál minden egyes szereplésük.

Másképpen fogalmazva: mit várunk azoktól, akik már az indulásuk előtt megtévesztik a választókat? - zár így a képviselő.

Kerestük a Szombathelyi Fideszt a jelöltek ügyében, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. 

Egyébként egyik lehetséges jelölttől sem áll messze a közélet. 

Pehi az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület elnökségi tagja. Idén májusban ő vezette a Polgári Esték rendezvényt, amin Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának vezetője volt a vendég.

Jagodits Zsuzsa korábban is volt már a pártpolitika körül, akkor az SZDSZ-ben dolgozott.
Ferenczy Balázs pedig volt már önkormányzati képviselőjelölt 2019-ben a Pro Savaria színeiben.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.