Hiánypótlás: termálvizes strandot tervezett Kőszegre a győri Széchenyi István egyetem végzőse

Farkas Bazsi 2023-08-08 17:03:00
Otthonos léptékű épület születhetne.

1999 óta nyögik a kőszegiek a helyi strand hiányát. Hogy mennyire lenne kihasználtsága egy fürdőnek az kérdéses, az azonban biztos, hogy a hangos tömegek hiányolják a létesítményt. 

A városban nem egy gag született már a kőszegi strand lobbijára. Az Összefogás Kőszegért Egyesület például gyűjtést is szervezett már, ahol napernyők, nyugágyak, kabinok kerültek felajánlásra.

Fotó: Ragasits Patrícia

Most a győri Széchenyi István Egyetem végzőse, Ragasits Patrícia diplomamunkaként tervezett strandot a városnak - erről az bepiteszforum.hu számolt be. 

A terv a régi strand helyére, a Gyöngyös-patak partjára álmodta meg a létesítményt. 

Frekventált helyen található, a belvárosból könnyen és gyorsan megközelíthető, mégsem a város sűrűn épített részén van. Ennek ellenére ez a terület sajnos jelenleg kihasználatlan, elhanyagolt állapotban van - írja a diplomamunka.

A fürdő fenntartását nagyban segíti, hogy négyévszakosra tervezték. Vagyis a kinti medencéken kívül, fedett medencék is helyet kaptak az épületben.

A létesítményben helyet kapott egy szauna blokk is, ami szintén a teljes éves kínálatot gazdagítja. A tervezett termálvizes strand három nagyobb medencével és két kisebb jakuzzival működik. A nagyobb medencék egy termálmedence, egy gyermekmedence és egy úszómedence - írja a hallgató.

Fotó: Ragasits Patrícia

Cél volt az is, hogy a különböző igényű felhasználóknak megfeleljen, hiszen a fiatalok, idősebbek és családos vendégek mind más igényűek. A terület keleti részén kialakult egy nagy zöld pihenőterület, ami lehetőséget ad arra, hogy mindenki teret kapjon. A medencék közel kerültek egymáshoz, hiszen a létesítmény teljes évben működik, így fontos, hogy mind közel legyen az épület bejárataihoz, könnyen megközelíthető legyen. Építészeti koncepció volt a tervezés során, hogy az épület könnyen karbantartható legyen - sorolja Ragasits Patrícia a tervezési szempontokat.

Fontos még egyszer hangsúlyozni, hogy ezek egy diplomamunka tervei, építésről, vagy konkrét városvezetői szándékról a projekt megvalósításáról egyelőre szó sincsen. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.