Másfél éve tudott a nagykölkedi gumitelepről Balassa Péter, most mégis úgy csodálkozott rá, mint borjú az új kapura

Farkas Bazsi 2023-08-03 16:33:09
Bár a politikus tavaly márciusban a Távhő felügyelő bizottsági tagjaként részletesen tájékoztatva lett a telepen felhalmozott gumikról, most mégsem tud semmit sem az ügyről.

Lakossági megkeresésre érkeztem a helyszínre, ahol megdöbbentem a nagykölkedi lakóházaktól néhány méterre elhelyezkedő, több ezer négyzetméteren elterülő, felfoghatatlan mennyiségű gumi látványától - írta július 12. Facebook-posztjában Balassa Péter, a Jobbik parlamenti képviselője.

Balassa a párt házi médiáját az N1 Tv-t is lerángatta az Őrség kapujába, hogy elmondja mennyire elborzadt, megdöbbent, nem találja a szavakat és azonnali jogi eljárást sürgetve követeli az igazságot és a helyi lakosok abroncstalanítását.

Nem tudjuk a telephelynek a működésének a múltját, jelenét és a jövőjét sem - mondta Balassa Péter a tévének nyilatkozva.

 Csakhogy Balassa Péter hazudott.

A politikus ugyanis korábban annak a Szombathelyi Távhőszolgáltatónak volt felügyelő bizottsági tagja majd elnöke, amelyik cég a telephely tulajdonosa. 

Fotó: Balassa Péter Facebook

Balassa 2014. december 1 és 2022 április 30 között volt FEB tag, 2019 április 2 és 2022 április 30 pedig a bizottság elnöke.

Ugyan a Távhő 2010 óta van “telken kívül”, mivel 13 éve folyamatosan bérlik tőle a területet, ám 2022 március 21-én a cég FEB-je egy olyan ülésen tárgyalta a felhalmozott gumik ügyét - és a 2022 januárjában megkezdett hatósági eljárások, rendőrségi feljelentés akkori jelen állását - ahol a bizottság elnöke maga Balassa Péter volt.

Külön napirendi pont volt a nagykölkedi gumik ügye azon a megbeszélésén amelynek levezető elnöke szintén Balassa Péter volt.

Július 17-én írtunk levelet Balassának, hogy megtudjuk mikor is jutott valójában tudomására a nagykölkedi gumitelep ügye és milyen intézkedéseket tett azóta a telep felszámolására, a tettesek kézre kerítésére?

Balassa ezidáig nem küldött választ. 

Falaz az elkövetőnek?

Balassa saját Facebook-posztja és az N1 TV riportja szerint is helyi lakosok gyűrűjében nézte meg a gumihegyet. Szerkesztőségünk is járt Nagykölkeden, amikor a gumitelep szóba kerül, akkor a helyiek kapásból egy nevet mondanak: Benkő Ádám.

Az elmondások alapján ugyanis Benkő volt az, aki kamionszám hordta be a használt abroncsokat a telepre. Az Ugytudjuknak nyilatkozó helyiek azt állították, hogy Rogán államtitkárának testvére még lakossági fórumon is járt a faluban, ahol maga állt ki a helyiek elé, és vázolta, hogy egy jól menő gumifeldoglozóból csak profiltálni tud hosszú távon a település, hiszen a sok befizetett iparűzési adóból fejlődhet Nagykölked.

Balassa mégsem hozta fel a kormányig nyúló szálat, pedig szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a helyiek ottjártakor vele is közölték, hogy Rogán államtitkárának testvére hordta Nagykölkedre ezer tonna szám a gumit.

A képviselő erről mégsem beszélt a sajtónak, és a kormányhivatalnak tett bejelentéséből is kimaradt. 

Miért?

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.