Másfél éve tudott a nagykölkedi gumitelepről Balassa Péter, most mégis úgy csodálkozott rá, mint borjú az új kapura

Farkas Bazsi 2023-08-03 16:33:09
Bár a politikus tavaly márciusban a Távhő felügyelő bizottsági tagjaként részletesen tájékoztatva lett a telepen felhalmozott gumikról, most mégsem tud semmit sem az ügyről.

Lakossági megkeresésre érkeztem a helyszínre, ahol megdöbbentem a nagykölkedi lakóházaktól néhány méterre elhelyezkedő, több ezer négyzetméteren elterülő, felfoghatatlan mennyiségű gumi látványától - írta július 12. Facebook-posztjában Balassa Péter, a Jobbik parlamenti képviselője.

Balassa a párt házi médiáját az N1 Tv-t is lerángatta az Őrség kapujába, hogy elmondja mennyire elborzadt, megdöbbent, nem találja a szavakat és azonnali jogi eljárást sürgetve követeli az igazságot és a helyi lakosok abroncstalanítását.

Nem tudjuk a telephelynek a működésének a múltját, jelenét és a jövőjét sem - mondta Balassa Péter a tévének nyilatkozva.

 Csakhogy Balassa Péter hazudott.

A politikus ugyanis korábban annak a Szombathelyi Távhőszolgáltatónak volt felügyelő bizottsági tagja majd elnöke, amelyik cég a telephely tulajdonosa. 

Fotó: Balassa Péter Facebook

Balassa 2014. december 1 és 2022 április 30 között volt FEB tag, 2019 április 2 és 2022 április 30 pedig a bizottság elnöke.

Ugyan a Távhő 2010 óta van “telken kívül”, mivel 13 éve folyamatosan bérlik tőle a területet, ám 2022 március 21-én a cég FEB-je egy olyan ülésen tárgyalta a felhalmozott gumik ügyét - és a 2022 januárjában megkezdett hatósági eljárások, rendőrségi feljelentés akkori jelen állását - ahol a bizottság elnöke maga Balassa Péter volt.

Külön napirendi pont volt a nagykölkedi gumik ügye azon a megbeszélésén amelynek levezető elnöke szintén Balassa Péter volt.

Július 17-én írtunk levelet Balassának, hogy megtudjuk mikor is jutott valójában tudomására a nagykölkedi gumitelep ügye és milyen intézkedéseket tett azóta a telep felszámolására, a tettesek kézre kerítésére?

Balassa ezidáig nem küldött választ. 

Falaz az elkövetőnek?

Balassa saját Facebook-posztja és az N1 TV riportja szerint is helyi lakosok gyűrűjében nézte meg a gumihegyet. Szerkesztőségünk is járt Nagykölkeden, amikor a gumitelep szóba kerül, akkor a helyiek kapásból egy nevet mondanak: Benkő Ádám.

Az elmondások alapján ugyanis Benkő volt az, aki kamionszám hordta be a használt abroncsokat a telepre. Az Ugytudjuknak nyilatkozó helyiek azt állították, hogy Rogán államtitkárának testvére még lakossági fórumon is járt a faluban, ahol maga állt ki a helyiek elé, és vázolta, hogy egy jól menő gumifeldoglozóból csak profiltálni tud hosszú távon a település, hiszen a sok befizetett iparűzési adóból fejlődhet Nagykölked.

Balassa mégsem hozta fel a kormányig nyúló szálat, pedig szerkesztőségünk úgy értesült, hogy a helyiek ottjártakor vele is közölték, hogy Rogán államtitkárának testvére hordta Nagykölkedre ezer tonna szám a gumit.

A képviselő erről mégsem beszélt a sajtónak, és a kormányhivatalnak tett bejelentéséből is kimaradt. 

Miért?

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.