LMP: Vidékellenes döntés a vasúti mellékvonalak megszüntetése

Pintér Bence 2023-08-01 10:46:09
„Látható, hogy 2010 előtt és után sincs felelős közlekedéspolitika” – mondta Keresztes László Lóránt.

Vidékellenes döntésnek nevezte a tíz vasúti mellékvonalon a közlekedés megszüntetését az Országgyűlés fenntartható bizottságának LMP-s elnöke hétfőn. Keresztes László Lóránt „a kormány szándékai szerint utolsó”, Dombóvárról Komlóra tartó vonaton tartott sajtótájékoztatón, amelyet Facebook-oldalán is közvetített, azt mondta: Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint a kormány „gyalázatos intézkedést hozott”, amellyel tíz vasúti vonalon szűnik meg a személyszállítás.

„Ez nem más, mint a balliberális kormányok vasútromboló politikája” – jelentette ki.

Felidézte: a Bajnai-kormány számos vonalon leállította a vasúti közlekedést. Akkor Fónagy János, későbbi államtitkár azt mondta, hogy a vasúthálózat csonkítása vidékellenes, rontja a vidéken élők életfeltételeit, az elmaradott térségek gazdaságfejlesztési esélyeit. Most ugyanilyen vasútromboló intézkedést hoztak – tette hozzá.

„Látható, hogy 2010 előtt és után sincs felelős közlekedéspolitika, ez a kormány sem tett a gyakorlatban semmit a vasúti mellékvonalak fejlesztéséért. 2010 után számos mellékvonalon újra indították a közlekedést, most hármat e vonalak közül ismét bezárnak” – jelentette ki. Azt mondta, a kormány a Budapest-Belgrád vasúti beruházásra csaknem ezer milliárd forintot költött, illetve költ el, ebből a pénzből óriási vasúti fejlesztéseket lehetett volna megvalósítani.

Az ellenzéki politikus felszólította Lázár Jánost, hogy vonja vissza a döntést, Hoppál Pétert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét pedig arra, hogy „álljon a választói mellé”, és követelje a döntés visszavonását.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.