Narancs séf, Bézs doktor és a személyi kultusz varázsa

Pintér Bence 2023-07-31 08:02:40
Dézsi szerint düddő, aki elhiszi, hogy plüsstengericsillagot mintáztak a polgármesterről. Aztán kiderült, hogy mégis.

Ez egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Az uborkaszezon legszórakoztatóbb eseménysora történt meg az elmúlt napokban Győrben. Kezdődött ott, hogy valaki a Facebookon egy győri csoportban bedobta, hogy a 23 milliárd forintból felépített vízi élménypark egyik kabalatengericsillaga szerinte hasonlít Dézsi Csaba Andrásra, a város polgármesterére. Szemüvege van és körszakálla, valóban, és bár a polgármester ugyebár egyszerre judomester, újságíró, kardiológus professzor, üzemorvos, mesekönyvíró, állatbarát, filantróp és miegyéb, azt éppenséggel eddig egyszer sem állította, hogy szakács is lenne.

A képen ez a figura van fent:

A kommentelők pedig az interneten szokásos hangnemben megérkeztek, hogy elmondják a véleményüket a dologról, nem egy vélemény szólt arról a személyi kultuszról, amelyet Dézsi Csaba András azért legalábbis megpróbál kiépíteni maga és a papagájai körül a városban.

Erre aztán érkezett először a polgármesteri válasz,

amelyben Dézsi dollárral fizetett provokátorok primitív lejárató kampányának titulálta a dolgot.

„A fürdő szemüveges és szakállas kukta plüssfigurájába is már »Dézsit« láttatnak az ellenzéki trollok. És, mi történik? Vannak akik ezt el is hiszik. Mint az oviban. (...) Ne higgyenek el mindent, amit a dollárral is fizetett trollok hazudoznak nap mint nap rólam” – írta a szokásos stílusában. Mintha annyira elképzelhetetlen lenne a dolog egyébként, miközben a fürdő legnagyobb gyerekjátékán nem a papagájait mintázó hatalmas figurák lennének a fürdőben.

És hát nem is elképzelhetetlen a dolog, annyira nem, hogy a GyőrPluszon másnap érkező mosdató cikkból – a „Félreértés a Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő kabalafigurái körül” c. dolgozatból – kiderül,

igenis van olyan kabalafigura, akit Dézsi Csaba András ihletett. Nem Narancs séf, hanem Bézs doktor. A képen lent.

„Van kiváló gyógyvizünk és gyógyászatunk, ezért ajánlottuk fel dr. Dézsi Csaba Andrásnak mint orvosprofesszornak, hogy legyen egy másik csillagunknak a keresztszülője. Ez a figura orvosi köpenyben látható, s sztetoszkóp van a nyakában. Sokak szerint mégsem erre a figurára, hanem a másikra hasonlít. Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb probléma a városban” – magyarázta Kovacsics Imre a Győr+ Médiának.

Hétfőn tehát Dézsitől megtudhattuk, hogy düddő, ellenzéki, dollárból fizetett troll az, aki elhiszi, hogy nem csak a papagájait rakták fel a gyerekjáték tetejére a fürdőben, még plüsstengericsillagot is mintáztak a polgármesterről. Kedden pedig megtudhattuk a fürdő üzemeltetőjétől, hogy de igen, még plüsstengericsillagot is mintáztak a polgármesterről.

Erre pedig most varrjunk gombot.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! Kövesd a Befejezetlen Győrt a TikTokon! Csatlakozz Győr egyetlen szabad fórumához, a 32 ezer tagot számláló Győr összefog csoporthoz!

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.