Az LMP garanciákat vár arra, hogy nem jön ide több akku-újrahasznosító

Farkas Bazsi 2023-07-11 12:28:03
A zöld párt azt várja a koránytól és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, hogy garantálja: nem telepít Magyarországra újabb akkumulátor-újrahasznosító üzemet.

Süveg Anna, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy sajtóhírek szerint a CATL a már épülő debreceni "gigagyára" mellé egy újabb üzemet is létesíthet. A társaság ugyanis azt tervezi, hogy a már meglévő vagy épülő akkugyárai mellé húzná fel újrahasznosító egységeit.

A szóvivő emlékeztetett az elmúlt időszak gyárbaleseteire, amelyek közül volt, amelyik emberéletet követelt. Kijelentette: a magyar hatóságok képtelenek az akkumulátor-hulladékot kezelő gyárak esetében betartatni a törvényeket. Szerinte nem tudják garantálni sem a munkavállalók, sem a helyben élők biztonságát.

Azt mondta: legyen intő jel a vasárnapi, Tiszatenyő és Mezőtúr közötti tehervonat-baleset, amelynek során fokozottan tűzveszélyes és szennyező anyagot szivárogtak a vagonokból. Egy újabb, veszélyes hulladékok ártalmatlanításával foglalkozó cég nemcsak a kiszolgáltatott helyzetünket erősíti, de még súlyosabb veszélyt jelent - tette hozzá.

Süveg Anna arra is emlékeztetett, hogy a kormány korábban egy kérdésre azt mondta: a Magyarországon gyártott akkumulátorok nem hazánkban kerülnek újrahasznosításra, hanem abban az országban, ahol forgalomba hozták azokat. Fenntartják a válaszukat? - tette fel a kérdést.

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.