Ha Dézsi Csaba András végre hajlandó lenne találkozni a szentiváni civilekkel, akkor az is kiderülne, hogy mennyire szennyezett a talajvíz

Farkas Bazsi 2023-07-06 08:10:00
Most éppen a Fidelitast uszította rá a civilekre a győri polgármester, a szentivániak eközben csütörtökön délután bárkinek megmutatják az eredményeket.

Múlt héten a győri közgyűlésben is téma volt a győrszentiváni civilek által, közadakozásból fizetett vízszennyezettségi mérés. A civilek levelet küldtek Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármesternek, amelyben találkozóra hívták a város első emberét. 

A civilek a talajvíz-mérési jegyzőkönyvek adatait csak teljes terjedelemben, személyes találkozó alkalmával adják ki harmadik fél részére.

Szerintük ugyanis ha engedély nélkül részletek jelennek meg belőle a nyilvánosság előtt, azzal egyesületük szerződést szeg és akár be is perelhetik őket. A garanciát pedig, hogy ilyen ne történjen, a személyes találkozóban látják.

Dézsi a közgyűlésen – miután Pollreisz Balázs (MSZP) képviselő a levelet szóba hozta – azt mondta, hogy nem beszélgetni meg találkozgatni kell, hanem csinálni a dolgokat, ezért küldjék el neki az eredményeket, és akkor majd meglátja, mi lesz. 

A civilek tegnap ismét posztoltak a témában, többek között azt írják, hogy 

számos háttérinformáció áll rendelkezésünkre mind a helyszínekkel, mind a vizsgálati módszerekkel kapcsolatban, melyek a jegyzőkönyvben nem találhatóak meg, de szeretnénk megosztani a hatóságokkal. Ezeket rengeteg munkával és előkészülettel gyűjtöttük össze, ismeretük nélkül minden újabb vizsgálat vagy ellenőrzés összehasonlításra alkalmatlan lehet. Ezekről Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát levélben tájékoztattuk, indokainkat részletesen leírtuk.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy Győr város polgármestere még ebből is azt hozza ki, hogy kamuzunk, titkolózunk és azt sugallja az embereknek, hogy nem létező szennyezéssel hergeljük a polgárokat, miközben csak egy időpontot kellene megjelölnie a személyes találkozóra.

A válaszra nem kellett sokat várni, a feladatot ezúttal a győri Fidelitas vállalta magára. A Fidesz helyi ifjúsági szervezete ezt írta:

Kedves Szentiváni Civilek!

Mint a tegnap megjelent közleményben láthattuk, a gyár konkrét mérési eredményeket publikált. Az önök állítólagos mérési eredményeit csak elmondásokból és hangulatkeltésből ismerhetjük mi, győriek. Sokan az uszításuk miatt jogosan féltik a saját és szeretteik egészségét.

Ha igaz az állításuk, miszerint bármilyen káros anyagot találtak nagy mennyiségben a vízben akkor hozzák nyilvánosságra az állítólagos mérésük eredményeit, valamint a hozzá tartozó szakértői anyagot, amiben megtudhatjuk, hogy milyen szakértő, milyen mérést végzett és milyen eredménye lett. Mi a szakvélemény az eredményről?⁉️

Beszéljenek végre már a tények!

Kérjük a Győriek egészsége érdekében, hogy fejezzék be a hergelést és a politikai hangulatkeltést! Fejezzék be az uszítást és a város szándékos megosztasát!

Olvasatunkban az egész politikai adok-kapok csakis azért alakult ki, mert Dézsi polgármester egyszerűen fél találkozni a civilekkel. Pedig ha időpontot adna egy találkozóra, az sokmindent megoldhatna.

De még ennél is egyszerűbb dolga van a városvezetőnek:

a civilek csütörtökön nyílt napot tartanak, amelyen bárki megnézheti az eredményeket.

A Szívügyünk Szentiván tagjai fél hat és hét között a győrszentiváni Törökverő utcai játszótérnél várják az érdeklődőket. A 31-es buszok pont ott állnak meg, 16:50-kor indul is egy a Révaitól – derült ki az egyik kommentből.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.