Az LMP újabb népszavazási kérdést ad be az akkumulátorgyárak és a szennyező multik ellen

Pintér Bence 2023-06-26 15:35:10
A párt szerint hatályon kívül kell helyezni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt.

Az LMP országos népszavazási kérdést nyújtott be a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások gyorsításáról szóló törvény hatályon kívül helyezése érdekében. „Nincs szükség arra, hogy a beruházásokat az emberek fölé emeljék, nem előzheti meg a profit az embert” – jelentette ki Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, a Nemzeti Választási Iroda budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Csárdi a törvénytelenség törvényének nevezte a jogszabályt,

ami gátolja az embereket abban, hogy felléphessenek egy-egy beruházás ellen, elvesztik a jogot arra, hogy döntést hozhassanak a saját életükről. Ugyanakkor pluszjogosítványokat biztosít a kormány által kiválasztott beruházóknak, amelyek így „minden törvényt, szabályt, a helyi normákat megszegve, az emberek tájékoztatása nélkül” valósíthatják meg a beruházásokat – mondta.

A jogszabály hatálya alá tartozó cégeknek nem kell társadalmi vitát folytatniuk vagy betartaniuk számos környezetvédelmi előírást – sorolta. Csárdi Antal kijelentette: az elmúlt évek bebizonyították, hogy a kormány semmi másra nem használta a törvényt, mint hogy „haverokat helyzetbe hozzon”. Az Országgyűlésnek ezért szerinte hatályon kívül kell helyeznie azt, ezt pedig népszavazásnak kell kikényszerítenie -– hangsúlyozta.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.