Szombathely az élmények városa!

Farkas Bazsi 2023-06-21 12:32:47
Szentivánéj, Legerősebb tűzoltó verseny és Határvonalak Színházi Fesztivál. Hamarosan folytatódnak a városházi terasz koncertek.

Szombathely az élmények városa! - kezdte így Horváth Soma (Éljen Szombathely!) szombathelyi alpolgármester mai tájékoztatóját. MInt elhangzott folytatódik az Érezd Szombathely! programsorozat. A hétvégén három programot is kínálnak a szervezők, jövő hét végén pedig ismét útnak indul a városházi terasz koncert sorozat.

Soroljuk a programokat!

Szentivánéj

Nagyszínpadi programok (Emlékmű alatt):
Június 23., péntek:
18.00 Gyárfás Trió
19.30 Szandi
20.30 Peter Sramek
22.00 Korda György és Balázs Klári 

Június 24., szombat:
17.30 100 Folk Celsius
19.00 Varga Viktor
20.00 Oláh Gergő
21.00 Gáspár Laci
22.30 Első Emelet
24.00 Tűzijáték

Az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyre

A rendezvény időpontja: 2023. június 23.
Helyszíne: Szombathely, Fő tér
Program: 
08:30 Megnyitó - Köszöntő beszédet mond: Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, igazgató, valamint Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
09:15-14:30 FCC és TFA verseny
13:00-15:30 Kísérőprogram: kiállítások, gyermekfoglalkozások, fellép a Mokka Tribute Band
16:00-16:45 Záróünnepség, közreműködik: Katasztrófavédelem Központi Zenekara

Határvonalak Színházi Fesztivál

Weöres Sándor Színház, Szombathely

Június 22., csütörtök
16.00 óra A valóság én vagyok - Weöres konferencia, Stúdiószínpad. 
19.00 Barcelona Flamenco Ballet: Luxuria, Nagyszínpad.
A 10. Színházi Olimpia programjaként érkezik Spanyolországból egy fergeteges színházi formáció, a Barcelona Flamenco Ballet.
Online jegyvásárlás

Június 23., péntek

15.30 Örkény István: Azt meséld el, Pista! Mácsai Pál önálló estje, Nagyszínpad
18.00 Figura Stúdió Színház, Füst Milán: Boldogtalanok -Márkus Emília terem. A 10. Színházi Olimpia keretében mutatjuk be.
20.00 Forte Társulat, Ady Endre: Apró, véres balladák -Nagyszínpad

Június 24., szombat
17.00 Holdbeli csónakos-díj 2023 – Gálaműsor és állófogadás.

A Weöres Sándor Színház legrangosabb díjainak átadó ünnepsége gálaműsorral és állófogadással.

Teraszkoncertek

Június 30. péntek 19.00 (helyszín: Városháza előtti tér)

Isis Big Band koncert – Swing-koktél film és pop slágerekből

Vendég: A@R Acoustic 

A szombathelyi Isis Big Band 1995 nyarán alakult fiatal, a zenekari jazz iránt érdeklődő, amatőr zenészekből, főként a helyi zeneiskola fúvószenekarának akkori tagjaiból. Rendszeres fellépéseik vannak évek óta Ausztriában. Többször játszott a zenekar a Budapesti Vigadóban, a Szombathelyi Savaria Karneválon és saját koncerteken: Swing nagyjai koncertsorozat 2009 óta minden évben megrendezésre kerül, és tematikus koncertek adnak nagy sikerrel (Tribute to Ray Charles, Glenn Miller, Frank Sinatra, filmzenék swing stílusban)

A zenekar több száz koncerttel a háta mögött büszkén mondhatja el, hogy belföldön és külföldön egyaránt képviselhette a számukra oly fontos big band zenei stílust.
A zenekar vezetője: Pintér Róbert. Énekel: Dell’ Amico Romeo, Katavics Enikő és Vass István Andor.

A koncert szünetében átadásra kerül a „Szombathelyi hétköznapi hősök” civil díj.

Július 14. péntek 19.00

Zabolátlan Lovaim – Kollár Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell lírai dalestje

Vendég: Tom Kondor’s Moonshine

Kollár-Klemencz László két nagyszerű zenésszel együtt készítette el új produkcióját. Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár vezetője, valamint Dargay Marcell, a Katona József Színház és más színházak állandó zeneszerzője különleges, művészi és sok - sok ötlettel teli kíséretet adnak Kollár rendkívül szuggesztív és érzelmes előadásmódjához. A Zabolátlan lovaim című produkcióban kivételes hangulatvilágú köntösbe öltöztetnek emblematikus magyar és külföldi dalokat, köztük Kollár saját dalait is. Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalokat válogattak egy csokorba: “Klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúrából ehhez a hangulathoz illő dalokból áll a repertoár. A teljesség igénye nélkül a következő előadók dalaiból válogattunk: Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte, Marlene Dietrich.”

Július 28. péntek 19.00

Dos Diavolos – Ganxsta Zolee és Takács Vilkó

Vendég: Zénó Band

Ganxsta Zolee és Takács Vilkó 2019-ben indította útjára akusztikus duóját, ami a Dos Diavolos nevet viseli. Zoli kezdetben Vilkó egy szál gitáros estjeihez csatlakozott vendégként, majd mindezek által inspirálva előkerült a gitár, az ötletek és a közös alkotás útjára léptek. 2021-ben elérkezettnek látták az időt, hogy megmutassák első közös albumukat, ami az Egyenesen a mocsárból címet kapta. Ganxsta Zolee és Takács Vilkó duójának első önálló lemeze, az Egyenesen a mocsárból. Az album személyes élményeken alapul, kiegészülve a déli blues hamisítatlan mocsári hangulatával aligátorokkal és két akusztikus gitárral.Ahogy a lemez címéből sejthető, nem egy megszokott produktummal találkozunk. A stílus, ahogy ők megfogalmazták: „A nagyon sötét louisianai mocsári delta blues és a dark red country törvénytelen gyereke”.


Augusztus 11. péntek 19.00

MD Blues – Szebényi Dániel és Mike Gotthard duó

Vendég: Paris Gitano


A Blues MD, Szebényi Dániel Artisjus, Petőfi és Öröm a zene díjas billentyűs és Gotthárd Mihály, azaz Mike Gotthard gitárvirtuóz lenyűgöző duója. Jelenleg mindketten a Tátrai Tibusszal, Borlai Gergővel és Kéri Samuval frissen megalakult zenekar, a Godfater tagjai. Dani többek között a Random Trip, az Ivan & The Parazol mellett több magyar és külföldi zenekarok állandó közreműködője. Pár éve a Henrik Freischlader zenekar tagjaként az európai turnén már belekóstolt az igazi blues világába. Mike pedig az Electric Shock és a Mike Gotthard tagja, de közreműködik több hazai jazz és fusion zenekarokban is. Ebben az izgalmas felállásban egy vérbeli blues, rock élménnyel ajándékoznak meg mindenkit a srácok. A műsorban szerepelnek saját dalok és feldolgozások is.

A koncertek ingyenesek! Mivel azonban a férőhelyek száma limitált, ezért a koncertek megtekintése előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni lehet e-mailben a teraszkoncert@szombathely.hu címen 2023. június 21-től!

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.