Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Pintér Bence 2023-06-07 15:56:00
Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.

„Néhány hónapja egy ígéretes tárgyalássorozat kezdődött egy olyan esetleges beruházással kapcsolatban, ami városunkat érintené” – adta hírül Facebookon az ácsi polgármester, Dr. Szentirmai István. A polgármester közlése szerint nem önkormányzati terület iránt érdeklődnek külföldi befektetők, de „elkezdődött valami, ami hosszú távon a város számára komoly előrelépést jelenthet gazdasági-fejlesztési szempontból”.

Azt is elárulta a polgármester, hogy egy friss kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az ácsi ipari-innovációs park kialakítását.

A bíztató felvezetés után azt várná az olvasó, hogy azt is elárulja a polgármester, hogy miről van szó pontosan, ehelyett azonban azt írja: „a tervezett beruházásokkal kapcsolatosan információ hiányában egyelőre nem tudok konkrét felvilágosítással szolgálni”.

Mi sem tudunk kifejezetten konkrét felvilágosítással szolgálni azon kívül, hogy

korábban egy távol-keleti cég akkumulátoripari beruházásának felröppenő híre kapcsán azt az információt kaptuk, hogy azt vagy Győrben, vagy Ácson akarják felépíteni.

Hogy erről a beruházásról, vagy másikról van-e szó, azt egyelőre nem tudni. Az ügyben állítólag heteken belül további bejelentés várható.

 

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.