Ők voltak idén Szombathely legkiemelkedőbbet nyújtó pedagógusai!

Farkas Bazsi 2023-06-05 17:14:00
Veretes a névsor.

„Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díj” adományozható annak az oktató-nevelő munkát segítő, nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozónak, aki hosszabb időn át hozzájárult a pedagógiai munka eredményességéhez.”

E kitüntetést kapták:

Szalai Lászlóné – a Szombathelyi Mocorgó Óvoda dajkája
Horváthné Bálint Éva – a Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda óvodatitkára
Farkas Erzsébet – a Szombathelyi Maros Óvoda dajkája
Incédi László – a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gondnoka
Boros Tünde – a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ gazdasági igazgatóhelyettese

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” adományozható annak a pedagógusnak és oktatónak, aki a gyermekek harmonikus személyiség-formálásában több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett.

A díj két fokozatban adományozható.

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” II. fokozatát kapták:

Szabóné Szénay Mónika – a Szombathelyi Donászy Magda Óvoda óvodapedagógusa
Bödeiné Merklin Anita – a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa
Törökné Beke Erika Rozália – a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola nyugdíjas óraadó tanítója
Devecseriné Bita Veronika – a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum szakmai oktatója
Nagyné Török Judit Etelka – a Szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola tanára
Németh Barbara – a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI tanára
Poór Edit Anna – a Németh Pál Kollégium nevelőtanára, DÖK segítő 
Molnárné Nagy Márta Mária – a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium oktatója

A „Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj” I. fokozatát kapták:

Nagyné Bagosi Erika – a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodavezető helyettese
Mátis Ildikó – a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gyógypedagógusa
Márkus Erika – a Szombathelyi Vadvirág Óvoda óvodavezető helyettese
Fülöpné Kiss Tünde – a Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda óvodapedagógusa
Kissné Németh Eszter – a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára
Major Ágota – a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola általános és nevelési igazgatóhelyettese 
Jáger Amália – a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanára
Horváth Márta – az Oladi Általános Iskola tanára

„Szombathely Oktatásügyéért-díj” adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

A Szombathely Oktatásügyéért díjat kapta:

Pajor Andrásné – a Szombathelyi Napsugár Óvoda vezetője

Vezetőként a színvonalas szakmai munka mellett fontosnak tartja a közösen megalkotott értékekre alapozott pedagógiai eredmények növelését, a megszerzett elismertségünk megtartását, továbbvitelét. Innovatív személyiség. Kezdeményezi és támogatja az új módszereket, nyitott az új dolgok iránt. Szívügyének tekintette a német nemzetiségi nyelvi nevelést. Munkájában jelen van a nagyfokú felelősségérzet, tudatosság, egymásra épülő tervek készítése és kivitelezése. A maximális elhivatottságot, szakmai igényességet és felkészültséget - példát mutatva – a kollégáitól is elvárja. Önképzéssel a lehető legtöbb alkalmat használja fel és folyamatosan bővíti szakmai tudását. Önfejlődése mellett a köznevelésbe bekövetkezett változásokat figyelembe véve végzi felelősségteljes munkáját. Elsőként, példával elöl járva a Pedagógus Minősítési Eljárásban kiváló minősítéssel végzett. Személyesen, építő kritikával, tanácsaival támogatja kollégáit, a pedagógushallgatók, másoddiplomások szakmai képzését, az óvodában közösségi szolgálatot teljesítő diákok munkáját. Óvodavezetői munkájára a naprakészség, tájékozottság, szervezettség és a nagyfokú igényesség jellemző. Folyamatosan ösztönözte kollégáit a továbbképzéseken való részvételre, segíti önképzésüket. Szociális érzékenységére vall, a 2022. tavaszán megrendezett szülők - nevelők jótékonysági bálja, hisz a teljes bevételt a felajánlásokkal együtt javaslatára az intézményükbe beíratott tartós gyógykezelés alatt álló leukémiás gyermek gyógykezelésére ajánlották fel. Vezetése során az óvoda energetikai korszerűsítése megtörtént, kívül-belül szinte teljesen megújult.

Radványi Lászlóné - a Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda óvodavezető helyettese

Radványi Lászlóné A Soproni Óvónőképző Főiskolán szerzett diplomát 1983-ban. Gencsapátiban majd a Szombathelyi Szűrcsapó Óvodában teljesedett ki pályaíve. 1989-től óvodavezető-helyettesi feladatokat is ellát. Az óvoda munkáját a Minőségirányítási Csoport tagjaként majd vezetőjeként és az Önértékelést Támogató Munkacsoport vezetőjeként támogatta. A szakmai építkezésnek mindvégig tagja, generátora volt és 2017-től az Oktatóközpont vezetője volt. A Szűrcsapó óvoda a Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökeként is tevékenykedik, számos rendezvényt támogatva. A Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének 1999-től tagja.  Az óvodai szekció vezetőjeként erősíti az egyes szekciók közötti kapcsolatok megőrzését. Tartósan kiemelkedő szakmai munka, nagyfokú tudás, példaértékű hivatástudat és humánus pedagógia jellemzi, mely szakmai érdekképviselettel, közéleti tevékenységgel párosul.  

Szalai Marianna – a Dési Huber István Általános Iskola intézményvezető helyettese

Szalai Marianna a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végzett történelem-rajz szakon.  A Váci Mihály általános Iskolában majd a Szentkirályi Általános iskolában kezdte pályafutását. Itt ismerkedett meg az olasz nyelvvel és először olasz szakos hallgató lett, majd a képzés utolsó évétől az Olasz Nyelv és Irodalom Tanszék munkatársa. Az egyetemi végzettség megszerzése után tanársegédi majd adjunktusi kinevezést kapott. 2011-től a Vas Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályán dolgozott oktatási referensként. 2013-től a KLIK Szombathelyi Tankerületében projekt referensi beosztást kapott, a tankerület köznevelési intézményeinek EU-s és hazai pályázatait koordinálta. 2016-tól a Dési Huber Általános Iskolában kezdett dolgozni, ahol 2018-tól intézményvezető-helyettes lett. Gazdag életpályája során az oktatás számos területén megmutatkoztak kiváló kompetenciái.  

Sebestyénné Pethő Andrea – a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ igazgatóhelyettese

Sebestyénné Pethő Andrea 1987. január 01-től dolgozik a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ-nél. Az évek során gazdasági ügyintéző, könyvelő, belső ellenőr, belső ellenőri csoportvezető, igazgatóhelyettesi munkakörökben dolgozott. Folyamatosan képezte magát, követendő példát mutatva ezzel is munkatársainak. Kezdő munkavállalóként is lelkiismeretesen, pontosan végezte a rá bízott munkát. Belső ellenőri feladat ellátása óta pedig a vezetési feladatok segítésében is fontos szerepet vállalt. 2016-tól négy éven keresztül végezte az SZMJV Önkormányzatának a vagyonkezelésbe, illetve ingyenes használatra átadott önkormányzati vagyon szabályossági és pénzügyi vizsgálatát, tulajdonosi ellenőrzés keretében. Jelenleg igazgatóhelyettesként szervezi, irányítja és ellenőrzi a közvetlen irányítása alá tartozó anyaggazdálkodási, étkeztetési, informatikai és karbantartási csoportok munkáját. Az étkeztetési csoport irányítása is hozzá tartozik. Ezzel a gyermekek, tanulók étkeztetése végett nemcsak az óvodákkal, de az általános iskolákkal, középiskolákkal és kollégiumokkal, Tankerülettel is együtt működik. Szerepet vállalt a GAMESZ és az óvodák integrált kockázatkezelési rendszerének kidolgozásában. Munkáját nagy szakértelemmel, szorgalommal és lelkiismeretesen végzi, az igényesség, a precizitás jellemzi. Jól képzett, kiváló szakember. Intézkedései pontosak és határozottak. Munkafegyelme és magatartása példamutató. Munkatársai szeretik. Segíti, hozzájárul az óvodai pedagógiai munka eredményességéhez. 

Szólj hozzá!

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.