Czeglédy: a fideszes városvezetés alatt silány munkát végeztek a szombathelyi önkormányzati lakásokon, újabb 32 millió forintnyi közpénzt kell elkölteni

Farkas Bazsi 2023-05-31 11:57:00
A képviselő szerint korábban kilopták a projektből a pénzt.

A korábbi, fideszes városvezetés alatt végbement szociális városrehabilitációs program is szóba került a múlt heti szombathelyi közgyűlésen. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő a Szociális és Lakás Bizottság elnöke hozta fel a témát azzal, hogy ebben a projektben 25 lakás felújítása szerepelt, 192 millió forintot költöttek el.

A kivitelező a KG Invest 2008 Kft. volt - jegyezte meg a képviselő, aki hozzátette, hogy a cég ügyvezetője Kocsis Gábor, akinek fia jelenleg a Szombathelyi Fidelitas elnöke.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A  Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. nemrég elvégezte ezeknek az érintett ingatlanok felülvizsgálatát, ekkor derült ki, hogy az Óperint utca 17., a Körmendi út 5. és a Szabadságharcos utca 4. szám alatti lakásokban több probléma is akadt.

Az Óperint utca 17-ben alul méretezték a fűtési rendszert a tél nagy részében hősugárzókkal oldották meg a fűtést. 12 millió forintot kell költeni a komplett fűtési rendszer felújítására. Nem mellesleg ezeket a beruházásokat, Illés Károly, akkori alpolgármester felügyelte - mondta Czeglédy. 

A Körmendi 5. szám alatti lakásban szintén teljes fűtésrekonstrukciót kell végrehajtani. Ez a képviselő szerint 10 millió forintban fog kerülni. 

Brutális kivitelezési problémák jöttek elő. Most 32 millió forintot kell újra elkölteni közpénzből úgy, hogy valaki szociális lakások felújításán gazdagodott - mondta Czeglédy.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azzal zárt, hogy meg fogják nézni a műszaki dokumentációt.

Szintén az előző városvezetés alatt végzett közberuházást Szombathelyen, az Aréna Óvodán a Kocsis Gábor érdekeltségbe tartozó Vulcano Építő Kft. A kivitelezés során a tervezethez képest 30 millió forinttal emelkedett meg a projekt összege, mivel a cég szerint közben derült ki, hogy az épületben új belső vakolást kell végezni.

Az ügyet később bíróságra vitte a városvezetés, majd a döntés azt mondta ki, hogy jogos volt  felszámolt plusz összeg. 

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.