Ismét meghirdették az „Idősbarát lakásprogramot” Győrben

Pintér Bence 2023-05-25 10:41:17
A program célja, hogy javítsa a gondozásra, ápolásra szoruló idős emberek lakhatási körülményeit.

Idén is lesz Győrben  „Idősbarát lakásprogram” – adta hírül a GyőrPlusz.

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának példaértékű kezdeményezése az »Idősbarát lakásprogram«, amelynek a fő célja, hogy a szociális alapellátásban résztvevő időseknek tudjunk segíteni, hogy minél tovább az otthonaikban maradhassanak. A segítség igénybevételével az önellátás ideje is kitolódhat, ha pedig már segítségre szorulnak, akkor mindenkinek könnyebb legyen egy kicsit. A pályázat a WHO Egészséges Városok program keretében zajlik, a pályázat lebonyolítását és az azzal kapcsolatos minden segítséget pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat végzi. A tavalyi évhez hasonlóan a győri önkormányzat idén is 4 millió forinttal támogatja ezt a programot”

– mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottsága elnöke a lap szerint.

A pályázaton részt vehet minden olyan magyar állampolgárságú, 70 évnél idősebb magánszemély, aki saját tulajdonú vagy haszonélvezeti joggal ellátott győri ingatlanban életvitelszerűen él és ezt igazolni is tudja. Pályázni írásban lehet, amelyhez az adatlap és útmutató letölthető a www.maltai.hu/idosbaratlakasprogram, valamint a www.gyor.hu oldalakról, itt és itt minden részletet megtalálnak az érdeklődők, míg a kitöltendő adatlap innen tölthető le.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.