A májusi közgyűlésre sem érkezett előzetes írásban benyújtott határozati javaslat a szombathelyi Fidesztől

Farkas Bazsi 2023-05-22 10:12:05
Valószínű a sok rémisztgetés elvette az időt és energiát attól, hogy a várost előrevivő ügyekkel foglalkozzanak a kormánypárti frakció képviselői.

Szokás szerint a hónap utolsó csütörtökén, vagyis május 25-én összeül a szombathelyi közgyűlés. A napirendi pontok már felkerültek a város weblapjára.

A közgyűlés működési szabályzata szerint annak kihirdetett időpontja előtt 72 óráig van lehetőség arra, hogy kidolgozott, írásban benyújtott határozati javaslatokat nyújtsanak be a testület tagjai. 

Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy hétfő, vagyis ma reggel 9 óráig volt erre lehetőség.

Érdeklődtünk, hogy érkezett-e írásbeli előterjesztés a Fidesz-KDNP frakciótól, válaszként pedig azt kaptuk, hogy nem.

Ahogy arról korábban írtuk, ebben a ciklusban összesen két alkalommal dolgozott a kormánypárti frakció azon, hogy írásban előterjesztést küldjön a hivatalnak.

Az egyik áprilisban érkezett, ez egy magánlevelezés ügye volt.

A másik pedig tavaly októberben került beküldésre. Ebben azt kérték, hogy a közgyűlés szavazzon arról, hogy csatlakozzanak a kaposvári polgármester, Szita Károly (Fidesz-KDNP) Ursula von der Leyen, eu-s bizottsági elnöknek írt leveléhez, amelyben a háborús szankciók megszüntetését kérik.

A szombathelyi Fidesz-KDNP frakció eddig csak akkor tudott konkrét írásbeli javaslatot megfogalmazni, ha politikai érdekek kiszolgálása, vagy egy magánember lejáratása volt a céljuk. 

Szombathely közügyei nem érték el annyira az ingerküszöbüket, hogy a témában legalább egy előre begépelt javaslatot elküldjenek a hivatalnak.

Az elmúlt hónapban egyébként politikailag aktív volt a szombathelyi Fidesz. Illés Károly frakcióvezető többek között videót készített arról, hogy szerinte mennyire félnek a szombathelyiek mert, hogy egyre romlik a közbiztonság. Erre megkeresésünkre a rendőrség úgy reagált, hogy nem, hogy romlik, egyre javul Szombathelyen a bűnügyi statisztika. 

Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselője, a párt választókerületi elnöke szintén videóval jelentkezett a közelmúltban. Hende arról beszélt, hogy Szombathely háborús harci tereppé vált. 

A fideszes helyi képviselők nemrég a saját holdudvarukhoz tartozó sajtónak tartottak kinyilatkoztatást. A beszámolók szerint elsősorban titkos Gyurcsány-Nemény paktumról beszéltek a frakció tagjai.

Az elmúlt három és fél évben a Fidesz-KDNP frakció egyetlen Szombathelyt előre vivő, a várossal foglalkozó előre kidolgozott javaslatot sem tett a közgyűlés elé. Miközben az látszik, hogy rémisztgetés megy a részükről romló közbiztonságról és háborús harci terepről beszélve. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.