A májusi közgyűlésre sem érkezett előzetes írásban benyújtott határozati javaslat a szombathelyi Fidesztől

Farkas Bazsi 2023-05-22 10:12:05
Valószínű a sok rémisztgetés elvette az időt és energiát attól, hogy a várost előrevivő ügyekkel foglalkozzanak a kormánypárti frakció képviselői.

Szokás szerint a hónap utolsó csütörtökén, vagyis május 25-én összeül a szombathelyi közgyűlés. A napirendi pontok már felkerültek a város weblapjára.

A közgyűlés működési szabályzata szerint annak kihirdetett időpontja előtt 72 óráig van lehetőség arra, hogy kidolgozott, írásban benyújtott határozati javaslatokat nyújtsanak be a testület tagjai. 

Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy hétfő, vagyis ma reggel 9 óráig volt erre lehetőség.

Érdeklődtünk, hogy érkezett-e írásbeli előterjesztés a Fidesz-KDNP frakciótól, válaszként pedig azt kaptuk, hogy nem.

Ahogy arról korábban írtuk, ebben a ciklusban összesen két alkalommal dolgozott a kormánypárti frakció azon, hogy írásban előterjesztést küldjön a hivatalnak.

Az egyik áprilisban érkezett, ez egy magánlevelezés ügye volt.

A másik pedig tavaly októberben került beküldésre. Ebben azt kérték, hogy a közgyűlés szavazzon arról, hogy csatlakozzanak a kaposvári polgármester, Szita Károly (Fidesz-KDNP) Ursula von der Leyen, eu-s bizottsági elnöknek írt leveléhez, amelyben a háborús szankciók megszüntetését kérik.

A szombathelyi Fidesz-KDNP frakció eddig csak akkor tudott konkrét írásbeli javaslatot megfogalmazni, ha politikai érdekek kiszolgálása, vagy egy magánember lejáratása volt a céljuk. 

Szombathely közügyei nem érték el annyira az ingerküszöbüket, hogy a témában legalább egy előre begépelt javaslatot elküldjenek a hivatalnak.

Az elmúlt hónapban egyébként politikailag aktív volt a szombathelyi Fidesz. Illés Károly frakcióvezető többek között videót készített arról, hogy szerinte mennyire félnek a szombathelyiek mert, hogy egyre romlik a közbiztonság. Erre megkeresésünkre a rendőrség úgy reagált, hogy nem, hogy romlik, egyre javul Szombathelyen a bűnügyi statisztika. 

Hende Csaba (Fidesz-KDNP) Szombathely és térsége parlamenti képviselője, a párt választókerületi elnöke szintén videóval jelentkezett a közelmúltban. Hende arról beszélt, hogy Szombathely háborús harci tereppé vált. 

A fideszes helyi képviselők nemrég a saját holdudvarukhoz tartozó sajtónak tartottak kinyilatkoztatást. A beszámolók szerint elsősorban titkos Gyurcsány-Nemény paktumról beszéltek a frakció tagjai.

Az elmúlt három és fél évben a Fidesz-KDNP frakció egyetlen Szombathelyt előre vivő, a várossal foglalkozó előre kidolgozott javaslatot sem tett a közgyűlés elé. Miközben az látszik, hogy rémisztgetés megy a részükről romló közbiztonságról és háborús harci terepről beszélve. 

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.