Átgázolt a ZTE-n az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2023-05-20 20:10:00
Egyenlítettek a bronz-csatában.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter (Bognár Tibor)
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/6, Adams Jr. 12/6, Ferencz 5/3, Omenaka 14. Cserék: Doktor -, Edwards 8, Takács 10/3, Durázi 8, Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg -.

Zalaegerszeg: Trice 5, O'Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros -, Osztojics 8. Cserék: , Rakicsevics 10/3, Keller I. 6, Csuti 2, Szalay 2, Németh 7, Simó 3.

Remekül kezdte a mérkőzést az Egis Körmend, a visszatérő Chambers szerezte az első négy pontot, Omenaka zsákolt, Mitchell pedig kintről talált be, így szűk másfél perc után 9-0 állt az eredményjelzőn, Sebastjan Krasovec időt kért. A következő négy pontot is a hazaiak szerezték Omenaka és Adams révén, kereken három és fél perc után Osztojics büntetőivel végre a ZTE is pontot szerzett (13-2). Két újabb körmendi tripla után már 17 ponttal vezettek a vasiak, Trice dobott be egy középtávolit. Három perccel a negyed vége előtt már 20 ponttal meglépett az Egis Körmend Cakarun 2+1-es akciója után, az etap utolsó részében a hazaiaknak sikerült növelni az előnyt, vezettek már 25-tel is, végül Rakicsevics triplája után 22 maradt meg ebből. 35-13

Mitchell ziccerével folytatódott a játék, a Zalaegerszeg ismét időt kért, O’Reilly csak egy büntetőt dobott be, Takács egy hármast, majd egy 2+1-et is bemutatott. Polster és Cakarun váltott kosarat, aztán 4 perc elteltével a 30-at is elérte a differencia, Durázi akrobatikus befejezése után pedig átlépte az 50 pontot az Egis Körmend. A félidő hátralévő részében megmaradt ez a kidolgozott előnye Kocsis Tamás csapatának, köszönhetően annak, hogy 70%-on álltak mezőnyből a szünetben, míg a Zalaegerszeg mindössze 27-en. Smith hiánya már ekkor meglátszódott a lepattanózásban, ebben az aspektusban 22-13-ra múlta felül ellenfelét a Körmend. 65-32

Omenaka négy pontja indította a második félidőt, Rakicsevics süllyesztett el egy középtávolit, O’Reilly pedig egy triplát. A negyed közepéig nem változott a félidei különbség, ekkor Keller és Ferencz váltott kosarat, Sebastjan Krasovec pedig magához hívta játékosait (74-41). O’Reilly tört be két pontért, Cakarun dobott be két büntetőt, Trice duplájára Durázi válaszolt. A harmadik negyed utolsó két percéhez Edwards kosarával érkeztünk meg, a szakaszt pedig Németh ziccere zárta, de így is az Egis Körmend nyerte meg ezt a negyedet is, a lényegi kérdéseket pedig eldöntötte. 82-47

Adams zsákolt a záróetap elején, hosszú kosárcsend után egy triplát is bedobott, ahogy Mitchell is, Kiss kosarával már 45 pont volt a különbség, a ZTE pedig négy perc után sem szerzett pontot. Durázi zsákolása és 5 perc eltelte után végre megtört a jég Németh büntetőjének köszönhetően. Az utolsó öt percre már csak a differencia maradt kérdéses, a Körmend átgázolt a Zalaegerszegen kiegyenlített a párharcban. Folytatás kedden Zalaegerszegen.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.