Átgázolt a ZTE-n az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2023-05-20 20:10:00
Egyenlítettek a bronz-csatában.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Helyosztó, 3-4-ik helyért, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Frányó Péter (Bognár Tibor)
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/6, Adams Jr. 12/6, Ferencz 5/3, Omenaka 14. Cserék: Doktor -, Edwards 8, Takács 10/3, Durázi 8, Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg -.

Zalaegerszeg: Trice 5, O'Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros -, Osztojics 8. Cserék: , Rakicsevics 10/3, Keller I. 6, Csuti 2, Szalay 2, Németh 7, Simó 3.

Remekül kezdte a mérkőzést az Egis Körmend, a visszatérő Chambers szerezte az első négy pontot, Omenaka zsákolt, Mitchell pedig kintről talált be, így szűk másfél perc után 9-0 állt az eredményjelzőn, Sebastjan Krasovec időt kért. A következő négy pontot is a hazaiak szerezték Omenaka és Adams révén, kereken három és fél perc után Osztojics büntetőivel végre a ZTE is pontot szerzett (13-2). Két újabb körmendi tripla után már 17 ponttal vezettek a vasiak, Trice dobott be egy középtávolit. Három perccel a negyed vége előtt már 20 ponttal meglépett az Egis Körmend Cakarun 2+1-es akciója után, az etap utolsó részében a hazaiaknak sikerült növelni az előnyt, vezettek már 25-tel is, végül Rakicsevics triplája után 22 maradt meg ebből. 35-13

Mitchell ziccerével folytatódott a játék, a Zalaegerszeg ismét időt kért, O’Reilly csak egy büntetőt dobott be, Takács egy hármast, majd egy 2+1-et is bemutatott. Polster és Cakarun váltott kosarat, aztán 4 perc elteltével a 30-at is elérte a differencia, Durázi akrobatikus befejezése után pedig átlépte az 50 pontot az Egis Körmend. A félidő hátralévő részében megmaradt ez a kidolgozott előnye Kocsis Tamás csapatának, köszönhetően annak, hogy 70%-on álltak mezőnyből a szünetben, míg a Zalaegerszeg mindössze 27-en. Smith hiánya már ekkor meglátszódott a lepattanózásban, ebben az aspektusban 22-13-ra múlta felül ellenfelét a Körmend. 65-32

Omenaka négy pontja indította a második félidőt, Rakicsevics süllyesztett el egy középtávolit, O’Reilly pedig egy triplát. A negyed közepéig nem változott a félidei különbség, ekkor Keller és Ferencz váltott kosarat, Sebastjan Krasovec pedig magához hívta játékosait (74-41). O’Reilly tört be két pontért, Cakarun dobott be két büntetőt, Trice duplájára Durázi válaszolt. A harmadik negyed utolsó két percéhez Edwards kosarával érkeztünk meg, a szakaszt pedig Németh ziccere zárta, de így is az Egis Körmend nyerte meg ezt a negyedet is, a lényegi kérdéseket pedig eldöntötte. 82-47

Adams zsákolt a záróetap elején, hosszú kosárcsend után egy triplát is bedobott, ahogy Mitchell is, Kiss kosarával már 45 pont volt a különbség, a ZTE pedig négy perc után sem szerzett pontot. Durázi zsákolása és 5 perc eltelte után végre megtört a jég Németh büntetőjének köszönhetően. Az utolsó öt percre már csak a differencia maradt kérdéses, a Körmend átgázolt a Zalaegerszegen kiegyenlített a párharcban. Folytatás kedden Zalaegerszegen.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.