El kellett hagynia a kollégiumot a trikolórt fejjel lefelé tartó igazgatóból mémet gyártó diáklánynak

Farkas Bazsi 2023-05-19 15:35:29
Korábban az igazgató úgy nyilatkozott, hogy kirúgás nem, csupán elbeszélgetés történt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kecskeméti Táncsics Középiskolai Kollégium műfüves pályájának avatásán vétett bakit az intézmény igazgatója, aki az eseményen készült fotón a triklór szalagot fejjel lefelé tartotta.

Később a fotót photoshoppal manipulálták, hogy az igazgató kezében lévő trikolór a megfelelő helyzetben álljon. 

Akkor a helyi Kecsup.hu tudósítására hivatkozva azt írtuk, hogy a photoshopos eset kapcsán az egyik végzős diák mémet gyártott, ezt pedig egy zárt Facebook-csoportba töltötte fel. 

Az eset kapcsán a lap megkereste Bibok Róbert igazgatót, aki válaszában cáfolta, hogy kirúgta volna a diákot. Mint írta, „A diák jelenleg is rendelkezik intézményünkben  folyamatos  kollégiumi jogviszonnyal – tehát kollégiumunk közösségének tagja –  a tanév végéig.” Viszont azt megerősítette, hogy volt ügy belőle, legalábbis elbeszélgetett a diákkal. Úgy fogalmaz, hogy „személyes pedagógiai célú elbeszélgetés történt a diákkal, mely során elismerte hibáját, és elnézést kért.”

A szerkesztőséget időközben megkereste az érintett diák is, aki szerint nem igaz, hogy még mindig ott lenne a kollégiumban. A kiskőrösi tanuló leírja, hogy miután megtörtént a fenyegetőző elbeszélgetés, újból megkereste őt az igazgató, és közölte vele, hogy az említett feljelentést nem teszi meg, de a kollégiumi ballagás után (két héttel az érettségi előtt) el kell hagynia az intézményt. A diáknak szerencséje volt, mert testvére éppen ebben az időben vett ki albérletet, így ott meghúzhatta magát, így nem kellett őt hozni és vinni Kiskőrősről az érettségire naponta.

A KecsUp kérdésére a diák elmondta, hogy hivatalos kirúgás valóban nem történt, semmi papírt nem írtak alá, így a jogviszony (amire az igazgató hivatkozott tegnapi cikkünkben) valóban fennáll, de nem élveztehti a kollégium nyújtotta előnyöket.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.