Beragadt a rajtnál, mégis hozta a döntő első meccsét a Falco

Farkas Bazsi 2023-05-17 19:53:00
Előnyben a Szombathely.

Falco Vulcano Energia KC Szombathely - Arconic Alba Fehérvár 82-70 (16-28, 21-21, 19-12, 26-9)

Döntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Ádám József (Dernei Gábor)

Szombathely: Pot 11/6, Kovács 5/3, Cowells 15/9, Tiby 9/3, Keller Á. 9/3 Csere: Perl 21/3, Sövegjártó -, Barac 12.

Fehérvár: Pongó Ma. 14/9, Somogyi 5/3, DeCosey 4, Ford 12/6, Philmore 9/3. Csere: Vojvoda 24/12, Diong 2, Szabó Zs. -, Takács Mi. -.

KOSÁRLABDACsődöt mondott a második félidőben az Alba, nagy fordítás után a Falcónál az előny
Nagy esélyt szalasztott el a Fehérvár.


Szerző: Babos Péter2023.05.17. 19:50ARCONIC-ALBA FEHÉRVÁRFALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELYKOSÁRLABDASPORT
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Arconic-Alba Fehérvár 82-70 (16-28, 21-21, 19-12, 26-9)
Döntő, 1. mérkőzés
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Ádám József (Dernei Gábor)

Szombathely: Pot 11/6, Kovács 5/3, Cowells 15/9, Tiby 9/3, Keller Á. 9/3 Csere: Perl 21/3, Sövegjártó -, Barac 12.

Fehérvár: Pongó Ma. 14/9, Somogyi 5/3, DeCosey 4, Ford 12/6, Philmore 9/3. Csere: Vojvoda 24/12, Diong 2, Szabó Zs. -, Takács Mi. -.

A bajnoki döntő Cowells saroktriplájával vette kezdetét, Ford szerezte az első vendég pontokat harmadik esélyből. Az Alba percei következtek, Ford két büntetőt, Pongó egy ziccert és egy triplát is bedobott, Philmore Kovácsot forgatta be könnyedén. Cowells nem csak az Alba 11-0-ás futását zárta le, de a Falco 4 perces kosárcsendjét is, Philmore a túloldalon azonnal visszadobta a hármast, Milos Konakov végül DeCosey ziccere után kért időt, 10 pontos különbségnél (6-16). Nem javult fel a Falco az időkérés után, Az Alba tovább növelte 3 ponttal az előnyét mire az utolsó két perchez érkeztünk. Tiby pöcizett vissza egy támadólepattanót, egy szép 2-2 után Diong tett fel könnyű ziccert, ahogy a túloldalon Barac is. A negyed utolsó perce is a vendégeknek sikerült jobban, Pongó dobott egy dudaszós triplát, így 12 pontos előnnyel várta a folytatást a csapat. 16-28

Pongó elképesztően elkapta a fonalat, Pot süllyesztett el egy hármast a sarokból, Vojvoda két büntetővel szerezte meg első pontjait a mérkőzésen, majd annyira belejött, hogy egy triplát is bedobott, Milos Konakov ismét időt kért, ezúttal 16 pontos hátrányban (19-35). A negyed feléhez érve valamelyest sikerült faragnia a címvédőnek a hátrányból, még így is 12 volt a differencia. DeCosey dobta át Kovácsot, Vojvoda és Somogyi növelte tovább az előnyt. Perl hozott össze egy 2+1-et, Vojvoda két büntetőt értékesített, Kovács a sarokból köszönt be, ahogy a magyar válogatott játékosa is. Cowells és Perl révén zárkózott a Szombathely, a vendégek időt is kértek. A félidő végéig mindkét oldalon 2-2 pont született, így a különbség pont annyi volt a nagyszünetben, mint az első negyed után. 37-49

Az első két perc nem hozott sok pontot a második félidőben, de mind az öt pontot a Falco szerezte, így 7 pontra csökkent az Alba előnye, Alejandro Zubillaga pedig időt kért. Cowells dobott középtávolit, Pot ziccerével ismét hosszú idő után egy labdabirtokláson belül találta magát a Szombathely (46-49). Négy és fél perc után Vojvoda hármasa esett be, ezzel lezárva a 9-0-ás futást, viszont Perl fordulásból dobott egy duplát, Somogyi 10. mezőny kísérlete végre sikeres volt, egy egy lábas dudaszós tripla hullott be. Egy technikai után Vojvoda dobta be a büntetőt, Keller fejezett be egy szép akciót ziccerrel, Ford viszont átdobta távolról őt a túloldalon. Barac dolgozott jól a festékben, Keller csökkentette a hátrányt 5-re, s az etap végéig ez nem is változott. 56-61

Tiby tette vissza Perl kihagyott dobását, Barac is támadólepattanó után szerzett két pontot, Tiby triplájával 3-0 után ismét a Falco járt előrébb. 3 és fél perc után Pongó törte meg a vendég jeget a vonalról, igaz kettőből csak egyet értékesített, Cowells kintről talált be, DeCosey elképesztő hibáját Pot váltotta két pontra, Philmore több, mint öt perc után mezőnykosarat szerzett csapatának, azonban erre Keller dobott nagy hármast (71-64). Pot egy pontot a vonalon hagyott, Ford süllyesztett el középről egy hármast, Keller passzát Barac értékesítette. Vojvoda szerzett három pontot, Perl nem hibázta el büntetőit, majd egy 2+1-el eldöntötte a mérkőzés sorsát. 82-70

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.