LMP: A kormány ismerje el, hogy az otthonápolás is munka!

Farkas Bazsi 2023-05-12 15:12:00
A zöldek azt szorgalmazzák, hogy a kormány ismerje el munkaként a szeretteiket otthon ápolók tevékenységét, és fizessen számukra is a minimálbérnek megfelelő összeget, akkor is, ha nem gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat gondozzák.

Az otthonápolás is munka – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese pénteki, az ápolók világnapján tartott sajtótájékoztatóján

Kanász-Nagy Máté elmondta: pártja azt szorgalmazza, hogy a kormány ismerje el munkaként a szeretteiket otthon ápolók tevékenységét, és fizessen számukra is a minimálbérnek megfelelő összeget, akkor is, ha nem gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat gondozzák.

Az ápolási díj 45 ezer forint, az emelt szintű mintegy 68 ezer, míg a kiemelt alig több mint 82 ezer forint jelenleg – ismertette. Ez töredéke a minimálbér 232 ezer forintos értékének – jegyezte meg.

Hozzátette: azt is kezdeményezik, hogy április 23. legyen az otthonápolók napja annak tiszteletére, hogy Kossuth Zsuzsanna 1849-ben ezen a napon fogalmazta meg felhívását a magyar nőkhöz, kérve a szabadságharc sebesültjeinek ápolását.

A politikus közölte azt is: a szociális vagy egészségügyi intézményekben dolgozó professzionális ápolók megbecsülését is kérik. Azt javasolják, hogy bérfejlesztésük üteme és mértéke érje el az orvosokét.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.