Győri népszavazás: alkotmányjogi panaszt nyújtottak be a kérdés ellen

Pintér Bence 2023-05-12 19:06:47
Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő szerinta városvezetés alkotmányjogi panaszt nyújtott be, egy hónapot csúszhat a népszavazási aláírásgyűjtés.

Alkotmányjogi panaszt nyújtottak be a bíróság által átengedett győri népszavazási kérdés ellen – adta hírül Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, aki a kérdést beadta korábban. A szocialista önkormányzati képviselő szerint a városvezetés élt alkotmányjogi panasszal az ügyben.

„A fideszes városvezetés mindent megtesz a győriek elhallgattatásáért, ezt azonban nem hagyhatjuk! A győriek nem akarnak akkumulátorgyárat. Eddig is minden arra utalt, a városvezetés nem akarja meghallgatni a helyiek véleményét, azonban azzal, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtottak be, egyértelműen kimondták: nem érdekli őket a helyiek véleménye”

– írta Pollreisz, aki szerint a Helyi Választási Bizottság útján éltek alkotmányjogi panasszal. Így a jövő héten nem kezdődhet meg az aláírásgyűjtés „a mérgező akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen”.

„Az Alkotmánybíróságnak 30 napja van az elbírálásra, mi pedig azt kérjük: utasítsák el a panaszt, ne engedjék, hogy elhallgattassák a győrieket!” – írta Pollreisz.

A képviselő szerint fideszes városvezetés tart a győriektől.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.