Youhuu, a rackajuh lesz a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kabalája

Pintér Bence 2023-05-11 14:04:14
A stadionnak otthont adó Csepel-sziget egykor a juhok szigete volt.

Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját. A szerdai sajtótájékoztatón Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség (WA) vezérigazgatója a szervezőbizottság vezetésével közösen leplezte le az ősi magyar állatról mintázott rackajuhot.  

 „A stadionnak otthont adó Csepel-sziget egykor a juhok szigete volt, Magyarország pedig a rackák földje. Youhuu most az egykori szennyezett rozsdaövezet helyén visszakapja a parkot. Kabalaállatunk korábban lusta volt, azonban miután elkezdett sportolni, ő is egy hétköznapi hős lett. Legyen mindenki olyan, mint ő”

– fogalmazott a bemutatás kapcsán Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, Középkelet-Európában Magyarország bizonyíthatja először, hogy meg tud szervezni egy ekkora eseményt.

Kiemelte, jelenleg 203 ország részvétele biztos, de azon dolgoznak, hogy ez a szám még nőjön: a cél 206 ország indulása, amivel minden idők legnagyobb vb-jét tudnák megrendezni.  

 „Már 77 országból vásároltak jegyeket, jelenleg több mint háromszázan dolgozunk a vb sikeréért, de augusztusban tízezernél is több ember munkáját kell majd összehangolni. A percre pontosan lebontott terveinket bemutattuk a WA-nak, ezzel kapcsolatban csak kisebb módosításaik, javaslataik voltak. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy ha ezt megvalósítjuk, a budapesti lehet minden idők legjobb atlétikai vb-je. A sikeres rendezés nemzeti ügy” – hangsúlyozta Németh Balázs.

Kép: Budapest 2023. Zrt.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.