Ismét megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Fertő tavi gigaberuházás

Pintér Bence 2023-05-10 16:03:54
A kormányhivatal szerint rendben van a dolog.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal az Építési és Közlekedési Minisztérium részére kiadta a környezetvédelmi működési engedélyt a Fertő tavi vízitelep fejlesztésére és rekonstrukciójára – írja az Új Szó Nálunk. Mint arról korábban beszámoltunk, a Fertő tó barátai és a Greenpeace pere nyomán beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság, ennek az eredménye született most meg.

Az Új Szó cikke szerint kormányhivatal a határozatban azt írja: a telepítési és építészeti koncepció kialakítását egy átfogó helyszíni/történeti/szabályozási vizsgálat előzte meg, mely a vízitelep állapotának részletes, minden szakágra kiterjedő feltérképezése mellett figyelembe vette a tervezési helyszín történeti, természeti, területrendezési és épített előzményeit, valamint az aktuális jogi, szabályozási környezetet és a turisztikai-megvalósíthatósági szempontokat is.

A lap által idézett vizsgálat megállapította: „a vízitelep fejlesztése szükséges és időszerű beruházás, amely a Fertő-Neusiedlersee Kultúrtáj világörökségi területet építészeti szempontból nem veszélyezteti. A fejlesztés épített világörökségi értéket nem érint, világörökségi  relevanciájú épített érték nincs, illetve nem volt a fejlesztési területen, a fejlesztés az épített környezet értékes elemeit nem károsítja. Elhelyezésénél és tervezett kialakításánál fogva negatív hatásra a természeti értékek vonatkozásában sem kell számítani.”

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.