Harmadszor is kikapott, elbukta az elődöntőt az Egis Körmend

Farkas Bazsi 2023-05-09 19:50:00
A bronzcsatával vigasztalódhatnak a piros-feketék.

Arconic Alba Fehérvár - Egis Körmend 103 - 86 (24-24, 30-18, 30-21, 19-23)

Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Györfy Rúben (Balogh László György)

Alba: Pongó Ma. 22/9, Somogyi 19/6, DeCosey 2, Ford 15/12, Philmore 6. Csere: Vojvoda 17, Diong 14, Góbi -, Szabó Zs. 2, Takács Mi. 6/6.

Körmend: Doktor 2, Mitchell 28/15, Ferencz 7/3, Adams 5, Omenaka 20. Csere: Durázi 2, Takács K. 6, Edwards 9/6, Cakarun 7/3, Kiss M. -, Herczeg -, Geröly -.

5-0-val indított az Alba, a Körmend számára Omenaka zsákolása jelentette a mérkőzés első kosarát két és félperc elteltével. Pongó közelije után 7-2-re vezettek a hazaiak, a vendégek számára jókor jött Ferencz távolija. Doktor büntetőivel előbb utolérte a Körmend a vendéglátóját, majd Mitchell közelije után már náluk volt az előny. Hiába vette vissza a vezetést az Alba Somogyi hármasával, Mitchell is pontosan célzott a triplavonalon túlról. A folytatásban is felváltva vezettek a csapatok, a végén Takács Milán triplájára Edwards válaszolt, így egál lett az eredmény az első tíz percet követően (24-24).

Diong zsákolása nyitotta a második etapot, majd Vojvodát ismét csak szabálytalanul tudták megállítani a vendég védők. A válogatott hátvéd mindkét büntetőjét értékesítette. Mitchell révén újra feljött egy pontra a Körmend, de egyenlíteniük nem sikerült. Pár ponttal csak, de az Alba tartott előrébb. Nagyobb különbség a 17. percben alakult ki, amikor már nyolc pont volt a hazaiak előnye Somogyi hármasa után. A vasiaknak azért kellett küzdeniük, hogy a félidőre csak tíz pont legyen a különbség, ám Diong a dudaszó előtt még betalált közelről (54-42).

Mitchell hármasa nyitotta a második félidőt, amire Pongó vezérletével kilenc fehérvári pont érkezett. 63-45-nél már közel álltak ahhoz a csapatok, hogy először húszpontos legyen a különbség. Cakarun pontjait követően aztán Somogyi hozta újra közel a húszpontos távolságot, majd Pongó hárompontosával át is lépte azt az Alba 69-47-nél a 25. percben. A körmendiek már egyre kevesebb akciót fejeztek be sikerrel, míg a túloldalon minden sült, Ford például kétszer is távolról talált be. Ennek köszönhetően a negyed végén 21 ponttal tartottak előrébb a hazaiak (84-63).

Úgy nézett ki a negyedik negyed elején, hogy akár némi izgalom is lehet még a mérkőzésben, amikor Omenaka és Mitchell kosaraira építve visszajött 86-71-re a körmendi együttes. Vojvoda és Pongó azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket, visszaállítva a korábbi különbséget. Az extrán játszó Michell még tett egy próbálkozást, a negyed közepén 92-79 állt az eredményjelzőn, de ennél már nem sikerült közelebb kerülniük a vasiaknak. Végül magabiztos győzelmet aratott az Alba, és 3-0-s összesítéssel jutott a bajnoki döntőbe (103-86) tudósított a BB1.hu kosaras szakportál.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.