Dobrev Klára Szombathelyen: Dühös vagyok és elszánt!

Farkas Bazsi 2023-05-08 18:32:00
A DK 1000 ember előtt bontott zászlót a jövő évi választásokra.

Kissé szokatlan időpontra, hétfő délután 16 órára hirdetett találkozót Szombathelyre a Sportházba Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP képviselője.

 

Szokatlan időpont ide, vagy oda, az MSH-ba közel teltház volt, vagyis 1000 ember foglalt helyet.

 

Elsőként Nemény András (Éljen Szombathely!) Szombathely polgármestere szólalt fel. A város első embere arról beszélt, hogy 2019 után a 2024-es választásra is bírja a DK támogatását. 

Nem szabad hagyni, hogy elvesszen az a bizalom, amit a szombathelyiektől megkaptam. Amikor 2022-ben sokan csalódottak voltunk a választási eredmény miatt, na, én azon az éjszakán határoztam el, hogy ismét el fogok indulni a polgármesteri székért, pontosan azért, hogy visszaadjam a hitet - fogalmazott a polgármester.

 

 
Dobrev igazi amerikai politikai showműsorok mintájára a nézők között vonult be, majd hatalmas tapsot kapott.

Beszéde gerincét a költségvetési pénzek felhasználása, a családok anyagi helyzete, az infláció, a megélhetési válság adta.

Elegem van a propagandából a szemfényvesztésből, a hazugságokból. Abból, hogy messze lévő gyíkemberek felelősek a megélhetési válságért. Ábrákkal fogom bemutatni, hogy nem ők, hanem egy rablóbanda szipolyozza ki a magyarokat - fogalmazott Dobrev. 

 

Majd arról beszélt, hogy a magyarok megítélése mennyire megváltozott az elmúlt években. Amíg korábban szerinte mosolyogtak ránk, ha megtudták külföldön, hogy honnan jöttünk, addig mára csak legyintenek ránk, mondván, hogy “Orbán!”.

Ezt követően ábrákkal szemléltették, hogy mennyire le van szakadva szinte minden téren a magyar gazdaság, a fizetés, a nyugdíj és mennyire van elszállva az infláció a többi európai országhoz  képest. 

10 év alatt euromilliárdok érkeztek ebbe az országba, amiből az összes magyar kórházat és iskolát fel lehetett volna újítani, amiből az összes panel és társasház szigetelését meg lehet volna csinálni. Ám mindezt a pénzt egy szűk elit rakta zsebre - mondta Dobrev. 

Újabb ábrák kerültek elő. Ebből az derült ki, hogy Magyarországon hiperinfláció van, ugyanis egyes alapvető élelmiszerek ára 50% felett drágult meg. 

 

Amíg pedig az euróövezethez viszonyított inflációt illeti. A prezentációs szerint míg nálunk 25,6% a mutató, addig az euró használó országok átlagosan 6,9%-os mutatót produkáltak.

Ez az Orbáni infláció: az árakban mi vagyunk az elsők, a bérekben pedig az utolsók - húzta alá a párt arca.

Hatalmas felhördülés fogadta, amikor Dobrev a kormány családbarát intézkedéseit hozta elő.

Majd az EP képviselő azt is bemutatta, hogy míg Németország, Olaszország, Szlovákia csökkenteni tudta, sőt, akár teljesen meg is szüntette az orosz gáztól való függést, addig Magyarország növelte azt az elmúlt években.

Ennek a rendszernek buknia kell - összegzett a politikus, majd azzal folytatta, hogy dühös és elszánt. Meg kell teremteni, hogy az ország lakosai europai jólétben élhessenek.

Már most azon dolgozunk az árnyékkormányban, hogy a vízgazdálkodással, az adózással, a műemlékvédelemmel és minden olyan dologgal foglalkozzunk, ami szükséges az ország sikeres vezetéséhez. Egy szociáldemokrata kormány kell, és higgyék el, elhozzuk a reményt - zárt így Dobrev. 

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?