Dobrev Klára Szombathelyen: Dühös vagyok és elszánt!

Farkas Bazsi 2023-05-08 18:32:00
A DK 1000 ember előtt bontott zászlót a jövő évi választásokra.

Kissé szokatlan időpontra, hétfő délután 16 órára hirdetett találkozót Szombathelyre a Sportházba Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció EP képviselője.

 

Szokatlan időpont ide, vagy oda, az MSH-ba közel teltház volt, vagyis 1000 ember foglalt helyet.

 

Elsőként Nemény András (Éljen Szombathely!) Szombathely polgármestere szólalt fel. A város első embere arról beszélt, hogy 2019 után a 2024-es választásra is bírja a DK támogatását. 

Nem szabad hagyni, hogy elvesszen az a bizalom, amit a szombathelyiektől megkaptam. Amikor 2022-ben sokan csalódottak voltunk a választási eredmény miatt, na, én azon az éjszakán határoztam el, hogy ismét el fogok indulni a polgármesteri székért, pontosan azért, hogy visszaadjam a hitet - fogalmazott a polgármester.

 

 
Dobrev igazi amerikai politikai showműsorok mintájára a nézők között vonult be, majd hatalmas tapsot kapott.

Beszéde gerincét a költségvetési pénzek felhasználása, a családok anyagi helyzete, az infláció, a megélhetési válság adta.

Elegem van a propagandából a szemfényvesztésből, a hazugságokból. Abból, hogy messze lévő gyíkemberek felelősek a megélhetési válságért. Ábrákkal fogom bemutatni, hogy nem ők, hanem egy rablóbanda szipolyozza ki a magyarokat - fogalmazott Dobrev. 

 

Majd arról beszélt, hogy a magyarok megítélése mennyire megváltozott az elmúlt években. Amíg korábban szerinte mosolyogtak ránk, ha megtudták külföldön, hogy honnan jöttünk, addig mára csak legyintenek ránk, mondván, hogy “Orbán!”.

Ezt követően ábrákkal szemléltették, hogy mennyire le van szakadva szinte minden téren a magyar gazdaság, a fizetés, a nyugdíj és mennyire van elszállva az infláció a többi európai országhoz  képest. 

10 év alatt euromilliárdok érkeztek ebbe az országba, amiből az összes magyar kórházat és iskolát fel lehetett volna újítani, amiből az összes panel és társasház szigetelését meg lehet volna csinálni. Ám mindezt a pénzt egy szűk elit rakta zsebre - mondta Dobrev. 

Újabb ábrák kerültek elő. Ebből az derült ki, hogy Magyarországon hiperinfláció van, ugyanis egyes alapvető élelmiszerek ára 50% felett drágult meg. 

 

Amíg pedig az euróövezethez viszonyított inflációt illeti. A prezentációs szerint míg nálunk 25,6% a mutató, addig az euró használó országok átlagosan 6,9%-os mutatót produkáltak.

Ez az Orbáni infláció: az árakban mi vagyunk az elsők, a bérekben pedig az utolsók - húzta alá a párt arca.

Hatalmas felhördülés fogadta, amikor Dobrev a kormány családbarát intézkedéseit hozta elő.

Majd az EP képviselő azt is bemutatta, hogy míg Németország, Olaszország, Szlovákia csökkenteni tudta, sőt, akár teljesen meg is szüntette az orosz gáztól való függést, addig Magyarország növelte azt az elmúlt években.

Ennek a rendszernek buknia kell - összegzett a politikus, majd azzal folytatta, hogy dühös és elszánt. Meg kell teremteni, hogy az ország lakosai europai jólétben élhessenek.

Már most azon dolgozunk az árnyékkormányban, hogy a vízgazdálkodással, az adózással, a műemlékvédelemmel és minden olyan dologgal foglalkozzunk, ami szükséges az ország sikeres vezetéséhez. Egy szociáldemokrata kormány kell, és higgyék el, elhozzuk a reményt - zárt így Dobrev. 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.