LMP: a kormány hazudott a gázvásárlási szerződésről

Farkas Bazsi 2023-05-05 16:11:26
Tetlák Örs, a párt elnökségi tagja szerint a tőzsdei árnál még 10-20 százalékkal drágábban is vesszük a gázt.

A kormány hazudott a 2021-ben Oroszországgal megkötött hosszú távú gázvásárlási szerződésről - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján az LMP országos elnökségének tagja.

Tetlák Örs azt mondta: bár a szerződés titkos, a külkereskedelmi statisztika árulkodó. Abból kiderül, hogy nemhogy kedvezményesen nem kapjuk a gázt, de a tőzsdei árnál még 10-20 százalékkal drágábban is vesszük azt - mondta. Ez szerinte csak februárban 113 milliárd forintos többlet terhet jelentett az országnak.

Hogy tetézzék a bajt, a kormány három új gázturbinás erőmű építését is bejelentette, amelyekkel tovább nő az orosz energiafüggőségünk - fogalmazott. Ehelyett szerinte az energiahatékonyság növelését kellene szem előtt tartani, valamint a megújuló energiaforrások szerepét kellene növelni.

Tetlák Örs beszámolt arról is, hogy az LMP segíteni fog az aláírások összegyűjtésében, miután a Győri Törvényszék jóváhagyta Pollreisz Balázs önkormányzati képviselő népszavazási kezdeményezését. Az LMP politikusa elmondta: a sikeres népszavazás közvetetten megakadályozhatja akkumulátorgyár építését a városban.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.