Háromnapos lesz a kiskúti majális Győrben

Pintér Bence 2023-04-29 11:36:51
Végig ingyen lehet majd parkolni az ETO Park parkolójában.

Az idei kiskúti majális április 29-én, egy úgynevezett „Zöld Nappal” kezdődik – mondta Tömböly Tamás, a Győr-Gyárvárosiak Baráti Köre elnöke, a rendezvény főszervezője. A szombati nap a környezet-, illetve állatvédelem jegyében fog zajlani, azaz minden kutyást és állatbarátot szívesen látnak a kiskúti helyszínen. Ezen a napon gyűjtést is rendeznek a győri állat menhelyek számára, akiknek minden támogatásra nagy szükségük van.

A főszervező megjegyezte, hogy a majális felvezető eseményeként a győri általános-, illetve középiskolásokat hívták versenyre. Az általános iskolás diákok, illetve az osztályok a Győri Jégsport Központ melletti növendékfák kreatív, „zöld” feldíszítését kapták feladatul. Az osztályok májusfáit szakmai zsűri fogja értékelni, és a győztesek értékes nyereményekre számíthatnak. A középiskolások képzőművészeti alkotásokkal, zenével, verssel, tánccal fejezhetik ki, hogy nekik mit jelent ma a májusfa.

A majális második napja (április 30., vasárnap) egy úgynevezett elekromajális lesz – folytatta Tömböly Tamás. A Magyar Elektromobilitás Egyesület szervezésében klasszikus elektromos jármű-tulajdonosok találkozó lesz, emellett helyet kapnak az autó- és motorkereskedések, töltőszolgáltatók, egyéb kiállítók is. „Természetesen a helyszínen igyekszünk színes programokkal lekötni a család apraja-nagyját. Szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, játékos feladatokkal, street food gasztro-utcával és vidámparkkal színesítjük az eseményt” – mondta a szervező.

Koncertek is lesznek: a gyerekek szórakoztatására fellép Némó és a Bohócok gyerekzenekar, az Alma Együttes, vagy Sík Frida, a felnőtt korosztály érdeklődésére tarthat számot az Irigy Hónaljmirigy koncertje, a Kvint Operett produkciója, vagy a fiatal veszprémi zenekar, az Anyu, ez hangos fellépése. Nagyszerű rockslágereket idéz meg a Triász Zenekar, fellép Nótár Mary is, esténként pedig DJ-k gondoskodnak a táncolható ritmusokról. A nagyszínpadon gyermek és felnőtt táncprodukciók színesítik az ünnepet.

A főszervező megjegyezte, hogy a programok középpontjában a Xantus János Állatkert áll, amely az ünnep alkalmával bizonyára csúcsra járatva üzemel. A korábbi évek tapasztalatai szerint a programokat nem csupán győriek, illetve a megyében élők látogatják, de jelentős számban jelennek meg szlovák és osztrák vendégek is.

A rendezvények három napja alatt látogatóinknak, illetve a Győrben közlekedőknek számolniuk kell a Nagy Sándor József utca szakaszos lezárásával. Jó hír azonban az autósoknak, hogy az ETO Park nagy parkolója az intézmény vezetőinek jóvoltából május 1-ig ingyenesen vehető igénybe.

A teljes program itt érhető el.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.