A család másik kutyáját védelmezve halt meg egy vizsla Győrszentivánon

Pintér Bence 2023-04-28 08:11:58
Spánielre támadtak a szomszéd kutyái, a segítségére siető családfő megsérült, másik kutyája meghalt.

Győrben, Győrszentiván egyik utcájában tragikus eset történt a minap: a Szurkolók az Állatkínzás ellen győri oldalának leírása szerint hangos ugatásra, vonyításra riadtak fel a helyiek. Itt átadjuk a szót a drámai eseményekről beszámoló oldalnak:

„A ház lakói felkapcsolták a kinti villanyt és akkor látták, hogy a szomszéd Cane corso kutyái - a saját kertjükben - tépik a Cocker spánieljüket. Gondolkozás nélkül kirohantak az épületből és próbálták megmenteni a kutyust. A szomszéd 5 kutyájából 2 vagy 3 ráugrott az édesapára, aki a lökéstől elesett. A sikongatásra és a kiabálásra kijött a fiú is, aki felmérve a helyzetet ütni kezdte a kutyákat, hogy ne támadják tovább az apját. Közben a család vizslája Johnny is próbált segíteni, ennek köszönhetően a spánielnek volt ideje bemenekülni a házba. A kutyák azonban a vizsla ellen fordultak, minek következtében Johnny olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elpusztult. Megölte a nagyobbik (sárga) Cane corso. Az édesapa ahogy elesett, kétoldali bokatörést szenvedett, sokkos állapotban (szívbeteg) várta a mentők kiérkezését.”

Az oldal szerint a mentők kiérkezésekor a kutyák még mindig a kertben voltak, így

a lakók botokkal felszerelkezve álltak készenlétben, a mentősök így biztonságban be tudtak menni ellátni a sérült apukát.

Közben négy rendőr is kiérkezett a helyszínre, akik segítségével tudták csak kihívni újra a tulajt, hogy végre vigye el a telekről a kutyáit. A sértett család feljelentést tett az ügyben.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.